Σχόλια αναγνωστών

Κύριε, δος έλεος πάσι τοις λοιδωρούσιν… ημίν

21 Οκτωβρίου 2008

Κύριε, δος έλεος πάσι τοις λοιδωρούσιν… ημίν

Ηταν καποτε ενας υποτακτικος που εταλαιπωρειτο απο το το παθος της κατακρισης. Κατεφευγε στον γεροντα του ξανα και ξανα, εξομολογειτο, εκανε τον κανονα του, αλλα παλι επεφτε μετα απο λιγο. Την τελευταια φορα που εσπευσε να εξομολογηθει το συγκεκριμενο αμαρτημα του στον γεροντα του κι ενω περιμενε να παρει τον κανονα του, ο γεροντας του του ειπε πως αυτη τη φορα δεν θα του εβαζε κανονα, θα ηθελε ομως μια χαρη. Ειχε ενα μαξιλαρι με πουπουλα που καποιος… του ειχε φερει για ευλογια αλλα φυσικα δεν του χρησιμευε σε τιποτα. Ζητησε λοιπον απο τον υποτακτικο του να το παρει αλλα οχι απλως να το πεταξει, μα να βγει στην αυλη να το σκισει με το ψαλιδι και να το τιναξει στον αερα για να σκορπισουν τα πουπουλα. Εκεινος υπακουσε και οταν τελειωσε επεστρεψε να πει στον γεροντα του οτι ειχε κανει ακριβως οτι του ζητησε. Τοτε εκεινος του ειπε “Ωραια παιδι μου. Τωρα βγες ξανα εξω και μαζεψε τα πουπουλα και βαλτα παλι στο μαξιλαρι!”  “Γεροντα πως ειναι δυνατον; αυτο δεν γινεται.”διαμαρτυρηθηκε εκεινος. “Ακριβως παιδι μου, δεν γινεται. Τα λογια ειναι σαν τα πουπουλα. Ετσι και βγουν απο το στομα σκορπιζουν κι αντε μετα να τα μαζεψεις.”

Να δουμε πως θα μαζεψετε οταν ερθει η ωρα -γιατι θα ερθει- τα τοσα ψεματα που εχετε πει κυριοι δημοσιογραφοι! Τις τοσες ανακριβιες, τις τοσες φαντασιες και πλανες που παρουσιαζετε στον κοσμο σαν “ειδησεις”. Που τα βρισκετε ολα αυτα που λετε; Απο ποια “αξιοπιστη” πηγη πληροφορηθηκατε την  υπαρξη της οργανωσης “μαρτυρες του Εφραιμ”!!!!!!!!!!!;  Τι ειναι αυτα που λετε; Γιατι δεν κανετε τον κοπο να επισκευθειτε το μοναστηρι να δειτε ιδιοις ομασι την κατασταση που επικρατει, να κανετε στους εαυτους σας το δωρο της εξομολογησης να ερθετε σε κοινωνια με τους αδελφους σας γνωστους κι αγνωστους στη Θεια Λειτουργια  να νοιωσετε κατι τελος παντων! Τι λεω; καθενας βλεπει με τα ματια που εχει.(οχι αυτα που του δοθηκαν).

Αυριο παλι δυο βραδυνες εκπομπες εχουν προαναγγελθει με θεμα τους το Βατοπαιδι. Ενας Θεος ξερει τι θα ακουσουμε παλι και σε ποια δοκιμασια θα υποβληθουμε. Απ οτι βλεπουμε παντως τελευταια, η ολη υποθεση αρχιζει και μοιαζει με καρβουνο που καιει και κανεις δεν θελει να το κρατησει στα χερια του και προσπαθει να το πεταξει ο ενας στον αλλον και ολοι μαζι στα χερια του Γεροντα Εφραιμ.

“Κυριε, ως κελευεις. Κυριε ως γινωσκεις. Κυριε ως βουλει. Γενηθητω το θελημα σου εν εμοι”.

Δεν ειμαι πνευματικο παιδι του γεροντος, μια μονο φορα  με αξιωσε ο Κυριος να τον συναντησω να ασπασθω την δεξια του και να παρω την ευχη του και ουτε ευεργετηθηκα ποτε και κατα κανεναν τροπο απο την μονη (ευτυχως γιατι “ουδεις ασφαλεστερος εχθρος του ευεργετηθεντος αχαριστου” οπως διαπιστωσαμε τελευταια- βλ αρθρο περι Ιουδα!) ωστοσο αισθανομαι την αναγκη να υψωσω φωνη διαμαρτυριας για ολον αυτον τον ορυμαγδο συκοφαντιας και παραπλανησης της κοινης γνωμης. Φτανει πια! Εχετε κατασκανδαλισει τον κοσμο!

Ειμαι ανθρωπος αδυναμος γεματος αμαρτιες, κανω μαλιστα και την σκεψη οτι καταχρωμαι του χωρου της σελιδας που δεχεται τις σκεψεις μου και του χρονου των αδελφων που τις διαβαζουν. Χαιρετε λοιπον και να με συγχωρειτε.

ΥΓ

–  Την ιστορια που διηγηθηκα στην αρχη την ακουσα σε ομιλια γεροντος σχετικη με το παθος της κατακρισης.
–  Τις υπολοιπες ταπεινες σκεψεις και συναισθηματα αν δεν σας οφελουν σε κατι, απλα διαγραψτε τα.
–  Φιλε Βασιλη την επομενη φορα που θα αναρρωτηθεις ” Μα ειναι δυνατον ολα αυτα που ακουμε να ειναι ψεματα;” στρεψε την σκεψη σου στην εντελως αντιθετη κατευθυνση και ρωτα:”Μα ειναι δυνατον ολα αυτα που ακουμε να ειναι αληθεια;”
–  Η προσευχη, του οσιου Νηφωνος επισκοπου Κωνσταντιανης σε συνεχεια του τιτλου του παροντος κειμενου:
…ή τι ετερον ποιουσιν ημιν. Συ γαρ Κυριε γινωσκεις οτι κακεινους ο πονηρος διαβολος εις το δυσωδες και ακολαστον εκτρεπει ωσπερ καμε καθ εκαστην ποιει και παραπικραινω το Θειον σου ονομα. Παρακαλω σε ουν Πατερ, Παντοκρατορ Θεε και Κυριε του ελεους, επισκεψε εν ελεει παντας τους πονηρως προς με διακειμενους και ποιησον αυτους φωστηρας και αγιους μεγαλους. Αγαθυνον αυτους Κυριε μου και πραυνον. ειρηνευσον αυτους Δεσποτα μου και φωτισον και της αιωνιου σου δοξης καταξιωσον αυτους ως αγαθος και πολυελεος.

Νυν καιρος αδελφοι..!!!!!!!!!!!

Μαρίνα Ζώη