Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Ο Άγιος Δημήτριος ο «Βατοπαιδινός»

27 Οκτωβρίου 2008

Ο Άγιος Δημήτριος ο «Βατοπαιδινός»

Ένας αδελφός είχε μια μεγάλη τσάντα με πολλά χρήματα. Όχι, όχι, δεν ήταν δικά του… Τα μετέφερε για την εταιρεία στην οποία δούλευε. Πριν φτάσει ο αδελφός στον προορισμό του ένιωσε πολύ άσχημα και μη μπορώντας να συνεχίσει την πορεία του αποφάσισε να διανυκτερεύσει σε ένα ξενοδοχείο. Από φόβο και έγνοια για το μεγάλο ποσό που κουβαλούσε, κλείδωσε δύο φορές την πόρτα του δωματίου του. Έπεσε νωρίς να κοιμηθεί γιατί αισθανόταν αδυναμία και εξάντληση.
Ξύπνησε ξαφνικά ο αδελφός μέσα στη νύχτα… καθώς αντιλήφθηκε κάποιον μέσα στο δωμάτιό του. Είδε τότε ένα λαμπρότατο νεαρό να στέκεται μπροστά στην πόρτα του δωματίου μέσα σε εκτυφλωτικό φως. Από το φόβο του πετάχτηκε αμέσως από το κρεβάτι.
Ο νέος καθησύχασε τον αδελφό και του είπε: «Μη φοβάσαι. Ήλθα για να σε κάνω καλά. Σήμερα είναι η γιορτή μου». Όταν συνήλθε ο αδελφός από την συγκλονιστική και ολοζώντανη αυτή οπτασία, κατέβηκε αμέσως στη ρεσεψιόν και ρώτησε τον υπάλληλο ποια γιορτή είναι σήμερα. Εκείνος απορημένος του είπε: «Είναι 26 Οκτωβρίου. Γιορτάζει ο Άγιος Δημήτριος».
Ο αδελφός όντως θεραπεύτηκε και γεμάτος δύναμη και κουράγιο ολοκλήρωσε την δουλειά του. Επισκέφτηκε αργότερα το Άγιο Όρος και τη μονή Βατοπαιδίου. Εξομολογήθηκε στον π. Εφραίμ και του αποκάλυψε την εμπειρία του. Εκείνος του έδωσε ένα τόμο που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με εικόνες και κείμενα για τον προστάτη της συμπρωτεύουσας.
Μέσα στις εικόνες ήταν και η παρατιθέμενη που φυλάσσεται στη μονή Βατοπαιδίου. Έκπληκτος ο αδελφός αναγνώρισε σ’ αυτή τον νέο που είδε στο ξενοδοχείο…
Λόγω του σάλου των τελευταίων μηνών γύρω από τη μονή Βατοπαιδίου αλλά και της χθεσινής γιορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του μυροβλήτου, σκέφτηκα να σας αποστείλω το παραπάνω…

Ένας αδελφός