Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τι κρύβεται πίσω από το Βατοπαίδι; (2ο μέρος)

5 Νοεμβρίου 2008

Τι κρύβεται πίσω από το Βατοπαίδι; (2ο μέρος)

Συνέχεια 1ου μέρους από το άρθρο του κ. Εμμανοήλ Σαρίδη. Δείτε το 1ο μέρος στο:

Ο Καραμανλής με την πλάτη στον τοίχο – 1ο μέρος

Τι Λωζαννη, τι Κοζανη; Λιγα για το καπιταλιστικο συστημα στην Ελλαδα

karamalis-equilibriumΑν αυτα ειναι λιγο-πολυ γνωστα, λιγοτερο γνωστο ειναι, οτι η διαφθορα και τα σκανδαλα ειναι συνδρομα του καπιταλιστικου συστηματος, και οτι αυτα δεν υπαρχουν μονο στην Ελλαδα, αλλα παντου οπου επικρατει το συστημα αυτο. Που στηριζεται περισσοτερο στην δωροδοκια, την απατη και το σπεκουλο παρα στους κανονες της οικονομιας των επιχειρησεων που μαθαινουν οι φοιτητες στα Πανεπιστημια. Ακομη δε λιγοτερο γνωστο ειναι, οτι το συστημα αυτο λειτουργει στην Ελλαδα με πολυ μεγαλυτερες και χειροτερες παρενεργειες παρα στη Δυση, οχι γιατι εδω υπαρχουν χειροτεροι πολιτικοι, αλλα γιατι στην Ελλαδα λειπουν πρωτον οι καπιταλιστες και δευτερον οι πολιτικες και κοινωνικες δομες, που στην Δυση λειτουργουν ανασχετικα, περιοριζοντας την ρεμουλα σε καποια ανεκτα ορια.

Στη Δυση επισης ο πολιτης στηριζει την κυβερνηση της χωρας του, ενω στην Ελλαδα την καταπολεμα… Γιατι η επικρατουσα εν Ελλαδι μορφη της οικονομιας δεν ειναι καθαρα καπιταλιστικης, αλλα κομπραδορικης μορφης, δεν υπαρχουν κπιταλιστες, οπως πολυ εσφαλμενα ισχυριζεται η κυρια Παπαρηγα, αλλα ενας και μοναχος, και αυτος ειναι το κρατος και η κυβερνηση του, αρα η μονη „εθνικη“ δομη που υπαρχει ειναι ενας καπιταλιστας χωρις λεφτα, γιατι αυτα που εχει στην διαθεση του προερχονται απο τον εξωτερικο δανεισμο. Και επειδη ο μοναχικος αυτος καπιταλιστας, ελλειψει αλλων κοινωνικων και οικονομικων εταιρων δεν μπορεσε να δημιουργησει καποιες “εθνικες” δομες – γιατι τοτε θα ηταν δικτατορας! – ουτε και ενα πλαισο με τους κανονες και τις συμπεριφορες του ελληνα πολιτη, ουτε τον βοηθα συστηματικα για να αναπτυξει δραστηριοτητες εντος – και ιδιαιτερα εκτος Ελλαδος, που θα απεφεραν πλουτο σ’ αυτον και τον τοπο του, καταντησε να ειναι και ο μονος αποδεκτης των καθε ειδους παραπονων και απαιτησεων των πολιτων, για παροχες, μισθους, προνομια, προσληψεις κ.π.α., και το θυμα των επιθεσεων της αντιπολιτευσεως, που θελει να παρει αυτη στα χερια της τα κλειδια των δημοσιων ταμειων. Και βεβαια των δυναμεων της Δυσεως, που θελουν να την τρανσφορμαρουν στα μετρα τους για την καλυτερη διεκπεραιωση των συμφεροντων τους.

Δεν αντεχω στο πειρασμο να πω και δυο λογια για μια σοβαροτατη πτυχη της παγκοσμιοποιησης, που δεν την βλεπω να θεματοποιειται στην Ελλαδα. Δηλαδη οτι ο σημερα παγκοσμιοποιημενος κοσμος ειναι συγχρονως χωρισμενος σ’ ενα Κεντρο, που το αποτελουν 2-3 δυναμεις της Δυσεως, και στην Περιφερεια τους, που την αποτελει ολο το υπολοιπο (δεν θα μπω σε λεπτομερεις για αναζωογονηθεισες δυναμεις οπως η Ρωσια η για αναδυομενες αγορες και χωρες οπως η Κινα και η Ινδια). Και οτι η Ελλαδα ανηκει στην Περιφερεια, γιατι, οπως ειπα παραπανω, στερειται ενος καποιου βιομηχανικου ιστου και αρα δεν υπαρχουν ελληνικες δομες, που να αντιπροσωπευουν ελληνικα συμφεροντα. Το ιδιο συμβαινει και με τα πολιτικα κομματα, που ειναι παραφυαδες αδελφων κομματων της Δυσεως και χρησιμευουν σαν μεταφορικες ταινιες για την προωθηση ιδεολογιων και ιδεολογηματων που καμμια σχεση δεν εχουν με την ελληνικη πραγματικοτητα, οπως η διεθνοποιηση και ο αντικρατισμος, που προπαγανδιζουν σημερα πολυαριθμοι δυτικοι Bloggers – και εχουν υιοθετησει και καποιοι βλακες και στην Ελλαδα.

Ετσι το ΠΑΣΟΚ ειναι παρακλαδι και μεταφορεας των ιδεολογηματων της – γερμανικων συμφεροντων – πολιτικης του Σοσιαλδημοκρατικου κομματος Γερμανιας – SPD – που για τον σκοπο αυτο το ιδρυσε. Το ΚΚΕ ειναι το απολιθωμα ενος σοβιετικου συστηματος, που μονο σαν θεωρια μπορει να εχει καποια εννοια, κατι που ομως δεν το εμποδιζει να συνεργαζεται με το γερμανικο Die Linke, ενα κομμα, που εχει αποταξει απο καιρο τον κομμουνισμο και συγκυβερνα με το SPD (στο Βερολινο φερ’ ειπειν). Και το ΣΥΝ του φαιδρου Τσιπρα μοιαζει με καποιον μεθυσμενο – η μαστουρομενο – των Εξαρχειων, που παραπαιει αναμεσα στα ιδεολογηματα και τα χαζοχαρουμενα κολπα των Ευρωπαιων Πρασινων και της Europäische Linkspartei (ELP), που σε καμμια περιπτωση δεν αποτελουν καποιο φαρμακο για την καταπολεμηση της ελληνικης ασθενειας, την οποια μαλλον χειροτερευουν.

Η ιδια κατασταση επικρατει και στα ΜΜΕ, που χρηματοδοτουνται αδροτατα απο πηγες εντος, και ιδιαιτερα εκτος Ελλαδος, η εχουν αγορασθει κατα πλειοψηφιαν απο ξενους εκδοτικους κολοσσους (RTL, WAZ) που καθοριζουν την πορεια πλευσεως τους συμφωνα με την πολιτικη της πατριδας τους (που ειναι εκ διαμετρου αντιθετη με τα ελληνικα συμφεροντα). Και τα ιδια με τους εν Ελλαδι δρωντες ΜΚΟ, παρακλαδια κι’ αυτοι διεθνων ΜΚΟ (παραδειγμα ο Δημητρας με το Ελληνικο Παρατηρητηριο Συμφωνιων του Ελσινκι και το Balkan Human Rights). Εναν εξ ισου ασχημο ρολο παιζουν, ιδιαιτερα στην νεολαια, διαφορες ιστοσελιδες στο Ιντερνετ, οπως η indy.gr και αλλοι Bloggers, που μεταφερουν ακριτα τα μηνυματα διαφορων αντιεξουσιαστικων και αντεθνικων Websites των Μητροπολεων (βλεπε περι του θεματος και το αρθρο “Human Rights im Krieg” καθως και την μελετη μου “Η Ελλαδα της παρδαλης επαναστασης”.

Δεν ειναι λοιπον καθολου παραξενο, που το ελληνικο κρατος ειναι τοσο ευαλωτο. Και σαθρο. Γενεες γενεων κουτοπονηρων πολιτικαντηδων εχουν συνειθισει να μπαινοβγαινουν στις πρεσβειες των μεγαλων δυναμεων – και σημερα να διατηρουν αλλου ειδους σχεσεις μαζι τους – για γλυψιμο, λαδωμα, μπαχτσισι και βεβαια για την προσφορα ειδικων υπηρεσιων – με ολες τις παρενεργειες που εχει αυτο για την ευρυθμη λειτουργια του Δημοσιου και για την τυχη της Ελλαδος. Και χιλιαδες νεοι ανθρωποι εθιζονται στα παραπλανητικα συνθηματα περι διεθνισμου, αντικρατισμου και αντιεξουσιας, που τους πασαρουν τα δυτικα κεντρα και καποιες αλλες δυναμεις, ο καθενας για τους σκοπους του.

Κατω απο αυτες τις προυποθεσεις, τα πολιτικα κομματα που ισχυριζονται, οτι σχηματιζοντας κυβερνηση θα παταξουν την διαφθορα και θα βαλλουν ταξη στο χαος, ειτε δεν ξερουνε τι λενε, η μας δουλευουν. Η διαφθορα, η φαυλοκρατια και η ελληνικη ασθενεια, η διαρκης πολιτικη κριση, θα εξακολουθησουν δυστυχως να υφιστανται, οσο δεν δημιουργηθουν ισχυρες κοινωνικες και πολιτικες δομες ελληνικων συμφεροντων, που θα μπορεσουν να περιορισουν το κακο. Αυτο το διαπιστωσαμε ακομη μια φορα με τις ηπιες μεταρρυθμισεις που υποσχεθηκε ο Καραμανλης. Το μονο αποτελεσμα που ειχαν, ηταν η σημερινη κριση. Που πας ξυπολητος στ’ αγκαθια, ακουγα οταν ημουν μικρος στη Σταυρουπολη της Ξανθης, το ωραιο χωριο οπου γεννηθηκα. Ας ελεγε: Θα γινουν μεταρρυθμισεις και κανονειστε την πορεια σας. Θαταν πολυ καλυτερα.

Συνεχίζεται…