Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Τι κρύβεται πίσω από το Βατοπαίδι; (#5) – action!

8 Νοεμβρίου 2008

Τι κρύβεται πίσω από το Βατοπαίδι; (#5) – action!

Συνέχεια του άρθρου του κ. Εμμανουήλ Σαρίδη. Δείτε τα προηγούμενα στο:

Μέρος 4o – Τι κρύβεται πίσω από το Βατοπαίδι; Οι σφυγμομετρήσεις

“Ο άνθρωπός μας στην Ελλάδα”. In action!

karamalis-equilibriumΟ Γιωργος Παπανδρεου, τον οποιο στην συνεχεια θα ονομαζω Γιωργακη, ειναι, οπως ειδαμε, για τις ΗΠΑ το μονο πλεον μεσο, με το οποιο μπορουν να ματαιωσουν την κατασκευη του πετρελαιαγωγου Μπουργκας-Αλεξανδρουπολη. Ο Γιωργακης αυτος ειναι για τις ΗΠΑ ο „ανθρωπος μας“ Ελλαδα, κατι το αναλογο με τον Wiktor Juschtschenko και την Julia Timoschenko στην Ουκρανια η με τον Michail Saakaschwili στην Γεωργια. Και οπως οι διαφορες μυστικες και αλλες υπηρεσιες των ΗΠΑ, του Ισραηλ και μερικων ακομη δυτικων κρατων βοηθησαν με ολα τα μεσα που εχουν στη διαθεση τους τον Juschtschenko και την Timoschenko να κερδισουν το 2004 την πορτοκαλι επανασταση τους εις βαρος του ρωσοφιλου Viktor Janukowitsch, τον Michαil Saakaswchwili να εκδιωξει στην Τιφλιδα το 2003 τον Eduard Schewardnadse, τα κινηματα «KelKel» («Αναγεννηση») στο Κιργησταν, τον «Subr» («Βονασος») στην Λευκορωσια και τις κινησεις και δρασεις εναντιον του προεδρου Robert Mugabe στο Zimbabwe η του Hugo Chavez στην Βενεζουελα, ετσι και στην Ελλαδα υποστηριζουν απο καιρο τωρα τον “ανθρωπο τους”, τον Γιωργακη – και βεβαια ολους τους με αυτον συναδοντες, που ειναι „ειδικευμενοι“ στην δημιουργια κοινωνικων και πολιτικων αναστατωσεων, αρα τους ειναι παρα πολυ χρησιμοι (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Βloggers, αντιεξουσιαστες, αντικρατιστες και οπως αλλιως λεγονται).

Οι δρασεις των κομματων, οργανισμων και μεμονομενων αυτων προσωπων στην Ελλαδα εχουν μια καταπληκτικη ομοιοτητα με τα κινηματα που ανεφερα παραπανω, γνωστα ως παρδαλες επαναστασεις. Οι παρδαλες αυτες επαναστασεις εγιναν με τις συνταγες καταπολεμησεως και αποκαθηλωσεως… αυταρχικων και δυστροπων „δικτατορων“, που δεν δεχονται να δεχθουν τις μεταρρυθμισεις που τους προτεινει η Washington, Δημοκρατιες, προστασια των αθρωπινων δικαιωματων, αδειες για δραστηριοτητες ξενων ΜΚΟ κ.α.παρομοια, δηλαδη να προσκυνησουν τον αφεντη και να τον επιτρεψουν να αλωνιζει στην επικρατεια τους. Ξεκινησαν απο το Βελιγραδι το 2000 με το “Otpor”, την “Αντισταση” εναντιον του Μιοσεβιτς και κυκλοφορησαν αμεσως μετα την επιτυχη εκβαση της απο την εταιρια συμβουλων «Center for Applied Nonviolent Action and Strategy» (CANVAS), που ιδρυσαν στο Βελιγραδι ο Srdja Popovic, ενας απο τους βασικους πρωταγωνιστες του Otpor, και ο αμερικανος κατασκοπος Bob Helvey. Η εξαγωγη τεχνογνωσιας για την οργανωση αντιεξουσιαστικων οργανωσεων και κινηματων του CANVAS, δηλαδη οι συνταγες που προτεινουν οι δυο αυτοι ειδικοι για την καλυτερη επιτυχια των επαναστασεων αυτων που γινονται με ειρηνικα μεσα (αν χρειστει βεβαια κινητοποιουμε και μερικες εκατονταδες χιλιαδες στρατο, οπως στο Ιρακ η το Αφγανισταν), αποτελουν απο τοτε το εγχειριδιο ολων των διοργανωτων παρομοιων κινηματων στον κοσμο (βλεπε και το http://www.canvasopedia.org/content/serbian_case/otpor.htm),

Μια απλη συγκριση των δραστηριοτητων του Γιωργακη τα τελευταια χρονια με τις συνταγες του CANVAS, θα επειθε και τον τελευταιο αμφισβητια, οτι οι δρασεις του ειναι μια παρδαλη επανασταση, που χρησιμοποιει παρομοια συνθηματα, παρομοιες κατηγοριες περι ανικανων, υπεροπτικων και διεφθαρμενων ηγετων, παρομοια φιλανθρωπικα φουμαρα για φτωχεια και πλουτο, παρομια προπαγανδιστικα σηματα, υπερβολικη χρηση του Ιντερνετ, και το κυριοτερο, εχει τις ιδιες δυναμεις, τους ιδιους οργανισμους και τις ιδιες πηγες χρηματοδοτησεως απο πισω του οπως οι παρδαλες επαναστασεις της Τιφλιδας, του Κιεβου και ουτω καθ’ εξης Για τις παρδαλες αυτες επασασεις βλεπε και το αρθρο μου “Η Ελλαδα της παρδαλης επαναστασης“.

Τα ευσημα του Γιωργακη

Επειδη του λειπει το χαρισμα της παρλας που ειχε ο αποδημησας εις τοπους χλοερους πατερας του και το αιωνια χαμογελαστο προσωπο του και οι συνεχεις χειραψιες δεν εχουν και τοσο μεγαλη περαση στην Ελλαδα – εξ ου και κινδυνευσε να χασει και το κομμα που κληρονομησε – του εδωσαν την προεδρεια της Sozialistische Internationale/The Socialist International (SI), ετσι για να αποκτησει λιγο βαρος. Εκτος αυτου ο Γιωργακης χαιρει της υποστηριξης που του παρεχουν πολυαριθμοι διεθνεις οργανισμοι και αλλες υπηρεσιες και μεσα επιρροης των οποιων ειναι μελος η με τις οποιες διατηρει στενες σχεσεις (για τις πηγες χρηματοδοτησεως του θα αναφερθω στο επομενο κεφαλαιο). Ετσι το ΠΑΣΟΚ του Γιωργακη ειναι μελος της The Socialist Group in European Parliament (PES), ο ιδιος ειναι μελος του Bilderberg Club, διατηρει φιλικοτατες σχεσεις με πολλα μελη της European Federation of Journalists (EFJ) κλπ. κλπ. Αντιλαμβανομαστε λοιπον, οτι εχουμε να κανουμε με ενα ατομο, το οποιο παιζει εναν σημαντικο ρολο στην εσωτερικη και εξωτερικη πολιτικη της Ευρωπαικης Ενωσης και των ΗΠΑ, ιδιαιτερα στα Βαλκανια και την Μεση Ανατολη, οπου δρα οχι παντα προς οφελος των χωρων τους. Καθοτι η πολιτικη της ΕΕ και των ΗΠΑ που μεταφερει στοχευει στην καθυποταξη και ποδηγετηση των χωρων των δυο περιοχων, οπου ο Γιωργακης, οπως και στην Ελλαδα, λειτουργει σαν η μεταφορικη ταινια, που προωθει τις διαφορες ιδεολογιες περι συμμετοχικης Δημοκρατιας, ανθρωπινων δικαιωματων, αγωνα κατα διεφθαρμενων ηγετων και αλλα παρομοια στις χωρες αυτες, τα γνωστα “χρυσα” περιτυλιγματα της κυριαρχικης πολιτικης της Δυσεως.

Στην Ελλαδα το ΠΑΣΟΚ διατηρει συν τοις αλλοις και μια σειρα απο ιστοσελιδες, που υμνουν τον ιδρυτη του (“The Andreas Papandreou Foundation” – www.agp.gr), τον σημερινο κατοχο του με τα γνωστα συνθηματα για ανθρωπινα δικαιωματα κλπ. (www.pasok.gr), διαφορες προπαγανδιστικες ιστοσελιδες οπως η http://vasikos-sxoliasmos.pasok.gr, ιστοσελιδες τοπικων παραρτηματων του κομματος και αλλες ων ουκ εστιν αριθμος. Ενδιαφερουσες ειναι και οι διαφορες αλλες δραστηριοτητες του κομματος, συνεδρια, συμβουλια και διαβουλια, φεστιβαλ και φιεστες κ.π.α.

Συνεχίζεται…