Πολυμέσα - Multimedia

“Τον τελευταίο λόγο για τον κάθε άνθρωπο θα τον πεί ο Θεός και κανένας άλλος!”

15 Νοεμβρίου 2008

“Τον τελευταίο λόγο για τον κάθε άνθρωπο θα τον πεί ο Θεός και κανένας άλλος!”

ag-nektarios-athanasios-lemesouΑκούστε την ομιλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ.κ. Αθανασίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Λεμεσού, στις 9 Νοεμβρίου 2008, στην εορτή του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του Θαυματουργού:

“Τα λόγια των ανθρώπων σήμερα είναι και αύριο δεν είναι! [..] Δεν έχει σημασία τι θα πούν οι άνθρωποι, σημασία έχει τι θα πεί ο Θεός! […] Αυτός ο οποίος αγαπά τον Θεό και πιστεύει στον Θεό και ελπίζει στον Θεό, αυτός τελικά μένει στον αιώνα! Πού είναι όλοι αυτοί που κατηγόρησαν τον Άγιο Νεκτάριο; Όλοι χάθηκαν, αλλά ο άνθρωπος του Θεού έμεινε! Ο συκοφαντημένος, ο αδικημένος, ο διαβεβλημένος, αυτός ο οποίος δεν είχαν λόγο κακό που δεν είπαν γι’ αυτόν, αυτός μένει και προσκυνούμεν σήμερα την εικόνα του!”

“Ο Άγιος Νεκτάριος με την παρουσία του μας έδειξε τα χαρακτηριστικά του αιώνα μας! […] Εάν ήμασταν στην εποχή του Αγίου Νεκταρίου, κάθε βράδυ θα τον έδειχνε η τηλεόραση και θα τον κατέκριναν οι πάντες ως ανήθικο, ως άνθρωπο ο οποίος πλανούσε τις κοπέλες!”

“Ο Άγιος Νεκτάριος είναι κρίση για την εποχή μας! Είναι κρίση για τα έργα μας! Είναι κρίση για τα λόγια μας!”
“Ας είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί αδελφοί μου, ιδιαίτερα στις ημέρες μας που ακούμε και βλέπουμε με τόση ευκολία να λέγονται τόσα πολλά πράγματα, που τόσο εύκολα κανείς σήμερα μπορεί να πεί για τον άλλον οτιδήποτε! […] Ας προσέξουμε! Στο τέλος εμείς που λέμε πολλά και τα γνωρίζουμε όλα, δεν θα υπάρχουμε! Όμως, οι αδικημένοι άνθρωποι, που γνωρίζει ο Θεός, θα υπάρχουν εις τον αιώνα!”

Ακούστε την:
kirygma-mitropolitou-lemesou-athanasiou-9-11-2008