Συνεντεύξεις

Λεμεσού:”Δεν πήραμε ποτέ χρήματα απο το Βατοπαίδι”

16 Νοεμβρίου 2008

Λεμεσού:”Δεν πήραμε ποτέ χρήματα απο το Βατοπαίδι”

athanasiosΗ Μητρόπολη Λεμεσού δεν έχει πάρει ποτέ χρήματα από τη Μονή Βατοπαιδίου, δήλωσε σήμερα ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα,

σε δύο κυπριακές εφημερίδες, ότι στις έρευνες που γίνονται στην Ελλάδα, διαπιστώθηκε ότι πέντε εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν από τη Μονή Βατοπαιδίου προς την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού.

Ο Μητροπολίτης Αθανάσιος ανέφερε πως τα μόνα χρήματα που επρόκειτο να δοθούν από τη Μονή προς τη Μητρόπολη ήταν για την ανέγερση γηροκομείου, πράγμα το οποίο ακόμη δεν έγινε και που μπορεί τελικά, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, να μην γίνει.

«Πέρσι, ο ηγούμενος Εφραίμ έδωσε… δημοσιογραφική συνέντευξη στην πόλη μας, στην οποία ανακοίνωσε ότι η Μονή Βατοπεδίου θα επιχορηγήσει την ανέγερση ενός γηροκομείου, το οποίο προγραμματίζει η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού», είπε ο Μητροπολίτης Λεμεσού, σημειώνοντας ωστόσο, πως «δεν εδόθησαν τα χρήματα αυτά διότι το γηροκομείο δεν έχει ακόμη αρχίσει να κτίζεται, έχουμε πάρει την πολεοδομική άδεια, η οικοδομική άδεια θα βγει όπου να είναι, μέσα στα Χριστούγεννα ελπίζουμε και υπό κανονικές συνθήκες, με το νέο χρόνο, θα είμαστε έτοιμοι για την ανοικοδόμηση του γηροκομείου».

Ανέφερε επίσης πως αν και «με τα νέα δεδομένα ίσως δεν θα μπορεί η Μονή Βατοπαιδίου πλέον να μας επιχορηγήσει, η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού δεν έχει πάρει καθόλου χρήματα για το σκοπό αυτό από τη Μονή, ούτε τέτοιο ποσό ποτέ πήραμε».

«Στην Κύπρο οι άνθρωποι γνωρίζουν τον πατέρα Εφραίμ, χιλιάδες Κύπριοι επισκέπτονται τη Μονή Βατοπαιδίου και μπορούν να ξέρουν και ποιος είναι ο πάτερ Εφραίμ και ποια είναι η Μονή Βατοπαιδίου», είπε ο Μητροπολίτης Αθανάσιος.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Μητροπολίτης Αθανάσιος, είπε πως σε περίπτωση που η Μονή Βατοπαιδίου δεν μπορέσει να επιχορηγήσει το έργο που έχει εξαγγελθεί, το ύψος του οποίου ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ, τότε «με τη βοήθεια του Θεού θα προσπαθήσουμε να το φέρουμε εις πέρας, έστω και αν δεν μας βοηθήσει η Μονή Βατοπαιδίου».

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1914