Πολυμέσα - MultimediaΣυνεντεύξεις

“Έξωθεν μάχαι, έσωθεν φόβοι” – “Οι λίθοι κεκράξονται”

19 Νοεμβρίου 2008

“Έξωθεν μάχαι, έσωθεν φόβοι” – “Οι λίθοι κεκράξονται”

athanasiosΑκούστε τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιο να συνομιλεί με τους ακροατές στην εκπομπή “Επερώτησον τον πατέρα σου” του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως Λεμεσού στις 27-9-2008, σχετικά με το “σκάνδαλο” της Μονής Βατοπαιδίου:

“Όλα αυτά λέγονται από κακή διάθεση για να κατακρημνίσουν το έργο της Εκκλησίας!”
“Ήταν αναμενόμενο η Μονή Βατοπαιδίου,… η οποία φιλοξενεί κάθε χρόνο χιλιάδες ανθρώπους και ωφελούνται πνευματικά χιλιάδες άνθρωποι και γίνεται τόσο πνευματικό έργο σ΄αυτό το Μοναστήρι, ήταν επόμενο ότι κάποια στιγμή ο σατανάς θα έβρισκε τρόπο να χτυπήσει αδυσώπητα τη Μονή και τον Ηγούμενο για να καταστρέψει, όπως πιστεύει, το έργο το πνευματικό. […] Εάν η Μονή Βατοπαιδίου δεν ήταν πνευματικό Μοναστήρι, εάν δεν έκανε πνευματική εργασία, εάν δεν ωφελούσε τον κόσμο, κανείς δεν θα ασχολείτο με τη Μονή Βατοπαιδίου, γατί θα ήταν ακίνδυνη. Η ωφέλεια όμως ήταν τόσο μεγάλη και η δράση της Μονής ήταν τόσο δυνατή που ήταν επόμενο να πολεμηθεί!”

“Και μην ξεχνάτε ότι μέσα στην Εκκλησία τα σκάνδαλα και οι πειρασμοί δεν είναι μόνο έξωθεν, είναι και έσωθεν, όπως λέει και ο Απόστολος Παύλος: έξωθεν μάχαι, έσωθεν φόβοι!”
“Μην σας παραξενεύει αυτό! Οι ανθρώπινες εμπάθειες υπάρχουν παντού! Όταν βλέπεις κάποιον άνθρωπο να βγαίνει και να κατακρίνει δημόσια τον άλλον και να κατηγορεί και να σκανδαλίζει, αυτό και μόνο φανερώνει την πνευματική ποιότητά του! […] Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι ο πάτερ Εφραίμ είναι άδολος και αγνός άνθρωπος και η Μονή Βατοπαιδίου επιτελεί τεράστιο πνευματικό έργο και εκεί 120 άνθρωποι αφιερωμένοι στο Θεό μέρα-νύχτα αγωνίζονται τον καλό αγώνα του Ευαγγελίου. Εάν όμως κάποιοι θέλουν να τους κατηγορούν, ας κρίνουν μόνοι τους αν αυτό που κάνουν είναι σύμφωνο με το Ευαγγέλιο και με το σχήμα το οποίο φέρουν!”

“Είναι φοβερό πράγμα η διαστροφή και η παραπληροφόρηση που υπάρχει σήμερα! […] Όποιος θέλει να μάθει τί είναι το Βατοπαίδι και ο πάτερ Εφραίμ να πάει να δει με τα μάτια του και θα καταλάβει αν όλα αυτά που λέγονται είναι αληθινά! […] Ας ομιλήσουν οι χιλιάδες άνθρωποι που πήγαν στο Βατοπαίδι, που πήγαν στο Άγιον Όρος και εγνώρισαν τους πατέρες, ας ομιλήσουν αυτοί αν όλα αυτά τα οποία λέγονται κάθε μέρα είναι αληθινά ή όχι! Οι λίθοι κεκράξονται, όπως λέει το Ευαγγέλιο, και τα πράγματα μιλούν από μόνα τους!”

Ακούστε την:

mitropolitis-lemesou-athanasios-eperotison-ton-patera-sou-27-9-2008