Σχόλια αναγνωστών

Ελεος…

30 Νοεμβρίου 2008

Ελεος…

pauseΗμέρα Σάββατο 29/11 και αποφάσισα να αγοράσω εφημερίδες (Κυπριακές) για να δω τι γράφεται για τον π.Εφραίμ και για το Βατοπαίδι. Όλες οι εφημερίδες κάτι έγραφαν αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το τεράστιο πρωτοσέλιδο της «Αλήθειας» :

‘Σε παύση ο Εφραίμ’. Βαρύγδουπα πρωτοσέλιδα που έχουν στόχο την σπίλωση και πάλι προσωπικοτήτων. Αρθρογράφος ο κ. Μιτίδης Πάμπος.

Κύριε Μιτίδη με τα βασικά ελληνικά που γνωρίζω ξέρω ότι παύση σημαίνει διακοπή , αναστολή. Δηλαδή ο γέροντας κατ’ εσάς δεν είναι πλέον ηγούμενος.

Στις εσωτερικές σελίδες διάβασα ότι δεν παύθηκε από ηγούμενος αλλά μόνο προσωρινά από τα διοικητικά και διαχειριστικά-οικονομικά του καθήκοντα. Αποφασίστε τι ισχύει παύση ή παύση μερικών καθηκόντων.

Ο Πατριάρχης είναι… πνευματικός του πατέρας και ο π.Εφραίμ όντας ταπεινόφρων μοναχός χωρίς αντίρρηση αποδέχτηκε την πρόταση του Πατριάρχη αν και θα μπορούσε να την απορρίψει.

Αναφέρετε στο άρθρο σας ότι ο ιερομόναχος Ευδόκιμος κάρφωσε τον κ. Κοιρανίδη σταύρωσε τον γέροντά του και τον μοναχό Αρσένιο και άλλα διάφορα ευτελή.

Νομίζετε κύριε Μιτίδη ότι οι μοναχοί και ειδικά οι συγκεκριμένοι μοναχοί δρουν όπως ενεργείτε εσείς, ή ίσως και εγώ, καρφώνοντας ο ένας τον άλλο για να γλυτώσει; Αν έτυχε να επισκεφθείτε μοναστήρι και εάν έτυχε να μιλήσετε με σωστούς μοναχούς (ή και λαικούς) θα βλέπατε ότι όσα λέτε για καρφώματα είναι αποκυήματα φαντασίας. Το συγκεκριμένο μοναστήρι δεν είναι ούτε εφημερίδα ούτε εταιρεία για να πατάς επί πτωμάτων για να ανέβεις ή να την γλυτώσεις από κάποια τιμωρία.

Πήγε λέτε ο ιερομόναχος Ευδόκιμος και παραδέχθηκε ότι διακίνηθηκαν λεφτά και μίλησε και για μια άλλη εταιρεία που διαχειριζόταν λεφτά της μονής. Μίλησε καθαρά για τους λαικούς συνεργάτες της μονής. Αν δεν το έκανε θα τον κατηγορούσατε ότι κρύβει στοιχεία και είναι ένοχος.

Τώρα που με ειλικρίνεια τα αποκάλυψε τάχατες κάρφωσε συνεργάτες της μονής. Στην Κύπρο όπως καλά γνωρίζετε λέμε κάτι σε τέτοιες περιπτώσεις: « η ίσια μας εν ιβρέθεται». Αν δεν αναστήλωνε την μονή ο γέροντας και έπεφτε καμία πτέρυγα θα τον κατηγορούσαν για αδιαφορία κ.λ.π. Τώρα που με μεγάλες δαπάνες την αναστηλώνει είναι φιλάργυρος και διακινεί πολλά χρήματα. Έλεος.

Δεν είδα όμως τόσα χρόνια στην εφημερίδα σας να γράψετε κάτι καλό για τα έργα της μονής. Γι ‘ αυτά δεν είχατε πληροφορίες ή δεν πουλάνε. Μάλλον το δεύτερο.

Να ξέρετε ότι οι μέλισσες πάντα ψάχνουν τα ωραία άνθη, ενώ οι μύγες τις ακαθαρσίες, όπως έλεγε και ο γέροντας Παίσιος.

Προσπαθείστε έστω και τώρα να μην μοίασετε στην μύγα.

Παναγή Νέαρχος
Ορθοδοντικός

Σαμάρας Χρίστος
Γναθοχειρουργός