Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Βατοπαίδι: (2;)0.000.000 ΕΥΡΩ!

14 Δεκεμβρίου 2008

Βατοπαίδι: (2;)0.000.000 ΕΥΡΩ!

the-pen-is-a-weaponΤης μόδας είναι να γράφει κανείς χωρίς να ρωτάει, χωρίς να εξακριβώνει, μόνο και μόνο για να περάσει ένα μήνυμα. Τώρα έγινε θέμα για 20εκ. που η Μονή Βατοπαιδίου έχει στην Κύπρο, προφανώς για να δείξουν ότι η Μονή έχει λεφτά, παρόλο που είναι παγωμένοι όλοι οι λογαριασμοί της – απόφαση, που βέβαια, είναι παράλογη. Καλά, ας δεσμευθούν οι λογαριασμοί που σχετίζονται με τις ανταλλαγές, αλλά όχι και όλοι. Διεωρωτήθηκε κανείς από αυτούς τους αρμοδίους πώς θα ζήσουν οι 110 μοναχοί εκεί, πως θα ανταπεξέλθουν στις ανάγκες φιλοξενίας και στα άλλα τρέχοντα έξοδα; Μήπως κάποιοι θέλουν να οδηγήσουν τη Μονή σε πτώχευση;

Τέλος πάντων, σύμφωνα με πληροφορίες μας η εταιρεία του κ. Κοιρανίδη, Rassadel Ltd,… επένδυσε 20 εκ. που της έδωσε η Μονή σε Funds του εξωτερικού. Αυτό έγινε στις 26/10/2007 (δυο χιλιάδες επτά (!)). Τα λεφτά μεταφέρθηκαν από λογαριασμό της Rassadel που έχει στην Marfin Egnatia, σε άλλο λογαριασμό της Rassadel που έχει στην Marfin Popular Bank στην Κύπρο και την ίδια μέρα επενδύθηκαν μέσω της Marfin Popular Bank στο Aris Fund και M.F.G. Fund αφήνοντας ένα υπόλοιπο των 0 (μηδέν) ευρώ, μέχρι σήμερα.

Συνοψίζοντας, ο εν λόγω λογαριασμός έχει μόνο 2 (δύο) κινήσεις – μια όταν μπήκαν τα λεφτά και μία όταν βγήκαν – πριν ένα χρόνο και μέχρι τώρα στον συγκεκριμένο λογαριασμό υπάρχουν 0 (μηδέν) €.

Αυτά για να έχετε εμπιστοσύνη σε όλα όσα γράφονται…