Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Πανάγιε Νικόλαε, πρόφθασον, εξελού ημάς τής ενεστώσης ανάγκης

16 Δεκεμβρίου 2008

Πανάγιε Νικόλαε, πρόφθασον, εξελού ημάς τής ενεστώσης ανάγκης

st-nicolas-navyΜου έκανε εντύπωση σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Βουλγαρία, ότι σε κάθε ναό, υπάρχει σε κεντρική θέση η εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Πριν από λίγους μήνες έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ για τον Άγιο Νικόλαο. Δεν ξέρω αν είναι αναγκαίο να εξιστορήσω την ζωή του μεγάλου Αγίου. Απλά θα αναφέρω ένα περιστατικό που το άκουσα και με έκανε να δακρύσω.

Όλα τα πλοία μας, έχουν μέσα στη γέφυρα, την εικόνα του Αγίου προστάτου των θαλασσών. Σε μια θαλασσοταραχή, ο καπετάνιος του συγκεκριμένου πλοίου προσπαθούσε να σώσει το πλοίο του. Πίστευε ότι η ζωή του είχε τελειώσει μέσα στη θάλασσα που αγάπησε. Σκέφτηκε την οικογένεια του, όταν έπεσε μπροστά του η εικόνα του Αγίου που κρεμόταν από πάνω του. Την πιάνει, την κρεμάει στη θέση της, και συνεχίζει την πάλη του με την κακοκαιρία. Η εικόνα ξαναπέφτει μπροστά του. Την ξανακρεμάει και ξαναπέφτει μπροστά του. Τότε κατάλαβε τι πρέπει να κάνει. Πήρε την εικόνα, την ασπάστηκε, έκανε το σταυρό του και την πέταξε στη μαινόμενη θάλασσα…

Αμέσως, ο αέρας έκοψε και η τρικυμία άρχισε να κοπάζει. Ο Άγιος είχε κάνει πάλι το θαύμα του.

Στις 17/11 οι «ξένες» δυνάμεις, εχθροί της Ορθοδοξίας, είχαν σκοπό να δημιουργήσουν ταραχές και να καταστραφεί η τάξη στην Ελλάδα Όμως αυτό δεν έγινε. Αφού λοιπόν δεν μπόρεσαν οι εχθροί να κάνουν το δαιμονικό τους σχέδιο, πραγματικότητα, πήγαν στο μετόχι της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, στην Ξάνθη, και βανδάλισαν την εικόνα του Αγίου Νικολάου

Βανδάλισαν την εικόνα του Αγίου, η μνήμη και το όνομα του οποίου μνημονεύεται σε όλες τις λειτουργίες (7-8), που καθημερινά τελούνται στην Μονή Βατοπεδίου.

Βανδάλισαν την εικόνα του Αγίου, για τον οποίο, όλοι οι ναυτικοί μας ανά τους αιώνες έχουν μια ιστορία να πουν. Βανδάλισαν την εικόνα του Αγίου, που ακόμα και άλλες θρησκείες δέχονται σαν θαυματουργό. Βλασφημία, ντροπή και οργή από όλους τους Χριστιανούς. Όμως τα ΜΜΕ δεν είπαν λέξη για τη βέβηλη αυτή πράξη.

Και μετά από ένα σχεδόν μήνα, ανήμερα της γιορτής του Αγίου, βανδαλίζεται η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, όλη η Ελλάδα.

Οι Άγιοι, που παλιότερα, επικαλούμασταν για να προστατέψουν εμάς και τις πόλεις μας, (και αυτοί το έκαναν γιατί είχαμε πίστη), μας έχουν εγκαταλείψει γιατί ανεγκέφαλα, δαιμονικά στοιχεία, βγάζουν το μίσος τους πάνω στις εικόνες που παλιότερα προσευχόμαστε και τιμούσαμε.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν και λένε (και μέρα με τη μέρα γίνονται περισσότεροι) ότι όλα τα δεινά που άρχισαν, είναι απόρροια της πρωτοφανούς, αδυσώπητης και αδικαιολόγητης δίωξης την οποία υπόκεινται και υπομένουν καρτερικά οι πατέρες της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

«Εἰ πάσχει εν μέλος, συμπάσχει πάντα τά μέλη» (Α΄ Κορ. 12,26)

Η Παναγία και ο Άγιος Νικόλαος να μας φυλάνε…