Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τι γίνεται άραγε; Ο Βλαντίμιρ Τσχικβισβίλι, νέος πρέσβης της Μόσχας στην Αθήνα

30 Δεκεμβρίου 2008

Τι γίνεται άραγε; Ο Βλαντίμιρ Τσχικβισβίλι, νέος πρέσβης της Μόσχας στην Αθήνα

greece_flag_rossiaVatopaidiFriend: Στους νέους καιρούς νέοι άνθρωποι… Τί περιμένει η Ρωσία σε αυτό το χώρο για να στείλει ένα άνθρωπο με τέτοια “μόρφωση”; Διαβάσετε προσεκτικά το παρακάτω κείμενο… (Ελπίζουμε η κίνηση της ομόδοξης αδελφής χώρας να μας βγει σε καλό.)

Ο Βλαντίμιρ Τσχικβισβίλι, διευθυντής έως σήμερα του τμήματος νέων προκλήσεων και απειλών του ρωσικού Υπουργείου των Εξωτερικών, είναι ο νέος πρεσβευτής της Ρωσίας στην Αθήνα, σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ.

Ο κ. Τσχικβισβίλι, γεωργιανής καταγωγής, όπως αποκαλύπτει και το επίθετό του, ήταν πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τιφλίδα της Γεωργίας από το 2002 ως το 2006 και θεωρείται από τους καλύτερους ρώσους διπλωμάτες. Επίσης ο 60χρόνος κ. Τσχικβισβίλι ήταν νούμερο 2 στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον.

Με προηγούμενο διάταγμά του, ο Ρώσος πρόεδρος… απάλλαξε από το αξίωμα του πρεσβευτή στην Αθήνα τον Αντρέι Βντόβιν, λόγω ανάθεσης άλλης εργασίας, σύμφωνα με την καθιερωμένη διατύπωση του ρωσικού πρωτοκόλλου. Αξιοσημείωτο είναι ότι η θητεία του κ. Βντόβιν θεωρείται «πολύ επιτυχημένη» και άρα δεν τίθεται θέμα αλλαγής του λόγω της δυσαρέσκειας των Ρώσων.

Ο κ. Βντόβιν ολοκλήρωσε τη θητεία του στην Ελλάδα, όπου υπηρέτησε από το 2003 και επιστρέφει καταρχάς στην κεντρική υπηρεσία του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές, η τοποθέτηση του κ. Τσχικβισβίλι στην Αθήνα επιβεβαιώνει την μεγάλη σημασία που αποδίδει το Κρεμλίνο στις καλές σχέσεις με την Αθήνα.