Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Ο Χριστόφιας καταγγέλει τον Τουρκικό στρατό

31 Δεκεμβρίου 2008

Ο Χριστόφιας καταγγέλει τον Τουρκικό στρατό

cyprus-turkey-airplaneΠαρεμβαίνουν στις συζητήσεις

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας κατάγγειλε ότι ο τουρκικός στρατός κατοχής στην Κύπρο παρεμβαίνει σε θέμα που συζητεί με το Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι ο κατοχικός στρατός βρίσκεται σε αντίθεση ακόμα και με τον Ταλάτ, ιδιαίτερα σε θέματα επαναπροσέγγισης, όπως εκείνο του ανοίγματος οδοφράγματος στην περιοχή Λιμνίτη, στο νοτιοδυτικό μέρος της Κύπρου, η αποχώρηση των στρατιωτικών από το οδόφραγμα μα της οδού Λήδρας και η απαγκίστρωση στη Λευκωσία.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χαραυγή»,ο κ. Χριστόφιας υποστήριξε τη συνέχιση των μέτρων καλής θέλησης προς τους Τουρκοκυπρίους «για να μην τους αφήσουμε στην αγκαλιά της Τουρκίας και των διαφόρων Ντενκτάς των κατεχομένων».

«Εμείς μελετούμε πώς να βοηθάμε τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας αλλά… αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να εξαγγείλω οτιδήποτε που θα ήταν δύσκολο να υλοποιηθεί»,ανέφερε ο κ. Χριστόφιας.
Είπε επίσης ότι δεν συμφωνεί με την άποψη της Γενικής Ελέγκτριας ότι η οικονομική ενίσχυση της τουρκοκυπριακής κοινότητας δημιουργεί ζήτημα άνισης μεταχείρισης, λέγοντας ότι το θέμα είναι πολιτικό και όχι οικονομικό και συνεπώς δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της.
Για το θέμα της διαδοχής του στο ΑΚΕΛ, ο κ. Χριστόφιας είπε ουδείς είναι αναντικατάστατος.
«Δεν φεύγω για να μείνω, ούτε και θα είμαι πάνω από το νέο ηγέτη ή τη συλλογική ηγεσία του κόμματος για να δίνω ντιρεκτίβες»,είπε αναφερόμενος στην επικείμενη έναρξη διαδικασιών για την εκλογή νέου Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ.
«Όμως για μένα»,πρόσθεσε,«το ΑΚΕΛ σημαίνει πολιτικό οξυγόνο με το οποίο αναπνέω και θα είμαι στην υπηρεσία του κόμματος όσο αναπνέω».

Πηγή: http://kostasxan.blogspot.com/2008/12/blog-post_6580.html