Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Το έτος της “αρκούδας”: έχασαν 30 ΤΡΙΣεκατομμύρια δολάρια!

3 Ιανουαρίου 2009

Το έτος της “αρκούδας”: έχασαν 30 ΤΡΙΣεκατομμύρια δολάρια!

kapralosΣτο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας βρίσκονται οι τιμές των μετοχών στην Ελλάδα, επισήμανε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σπύρος Καπράλος, μιλώντας στην πανηγυρική έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του χρόνου.

Παράλληλα, ο κ. Καπράλος εκτίμησε ότι οι σημαντικότεροι κίνδυνοι για την αγορά το 2009, θα είναι η μείωση της ρευστότητας αν συνεχιστεί περαιτέρω η μείωση των θέσεων των ξένων θεσμικών χαρτοφυλακίων, καθώς και η μειωμένη κερδοφορία των εισηγμένων επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση του 2008, ο πρόεδρος του ΧΑ επεσήμανε ότι “εν μέρει λόγω των χαμηλών επιτοκίων και της κατάχρησης των δυνατοτήτων δανεισμού, εν μέρει λόγω της απουσίας αποτελεσματικής εποπτείας, οδηγηθήκαμε σε… υπερβολές”.

“Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει το 2008, ως το έτος της αρκούδας για τα χρηματιστήρια διεθνώς, τα οποία μέσα σε 12 μήνες έχασαν 30 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το Χρηματιστήριο της Αθήνας απώλεσε τα 2/3 της κεφαλαιοποίησης του. Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για ένα από τα χειρότερα χρόνια στην ιστορία των κεφαλαιαγορών”, πρόσθεσε.

Πηγή: http://www.skai.gr/master_story.php?id=105919

VatopaidiFriend: Οι Μεγάλοι αποφάσισαν: Η Ελλάδα πρέπει να πέσει. Να καταστραφεί η Εκκλησία (το 1ο και σημαντικότερο). Να καταστραφεί η αστυνομία. Να καταστραφεί η οικονομία. Να καταστραφεί η εθνική ακεραιότητα. Αμφιβάλει κανείς ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο; Πιστεύει κανείς πλέον για την υπόθεση Βατοπαιδίου ότι ήταν μερικοί παπάδες που ήθελαν να βγάλουν λεφτά ;; (!!!)