Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Ποπάι είναι ελεύθερος να κυκλοφορεί στην Ευρώπη. Καιρός για τα σπανάκια; …μάλλον στην άνοιξη…

8 Ιανουαρίου 2009

popeyeVatopaidiFriend: Να θυμηθείτε αυτό το άρθρο! Έχει το νόημα του…

Το 2009 είναι μια χρονιά που μπήκε με τον δεξί για τον πιο γνωστό ναύτη, τον Ποπάι που είναι ελεύθερος να εμφανίζεται παντού. Ο διάσημος ήρωας, που γεννήθηκε από το πενάκι του Έλτζι Σέγκαρ στην Αμερική της εποχής του κραχ, είναι διαθέσιμος προς κάθε εμπορική χρήση.
Τα δικαιώματα του έληκαν αφού πέρασαν 70 χρόνια από τον θάνατο του δημιουργού και άρα μπορεί να υπάρξει εμπορική εκμετάλλευση! Αυτό σημαίνει ότι ο Ναύτης, η Όλιβ, ο Μπρούτο ή Βρούτος και ο Πόλντο δεν είναι…
…απίθανο να γίνουν στάμπες σε Τ-shirts, αφίσες, αλλά και πρωταγωνιστές σε νέες σειρές κόμικς. Ο Σέγκαρ αρχικά δημιούργησε τον Ποπάι σαν ένα φτωχαδάκι εργάτη, που υπέφερε εξ΄ αιτίας της βάναυσης συμπεριφοράς του Βρούτου. Όταν όμως έφτανε στα όριά του, καταβρόχθιζε μια κονσέρβα σπανάκι που του έδινε τη δύναμη να παλέψει και να νικήσει τον Βρούτο και τους ομοίους του. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που είχε απήχηση στους ζορισμένους Αμερικανούς της εποχής. Ο Ποπάι ακόμα και σήμερα καταφέρνει να προσελκύει αναγνώστες και θεατές που παρακολουθούν τους καημούς και τα βάσανά του. Το επιβεβαιώνει ο ετήσιος τζίρος τού ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, αναφέρουν οι «Τimes».

Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/2009/01/blog-post_2044.html