Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Πλιάτσικο, ζωοκλοπές και λεηλασίες λαθρομεταναστών στην Μερόπη

12 Ιανουαρίου 2009

Πλιάτσικο, ζωοκλοπές και λεηλασίες λαθρομεταναστών στην Μερόπη

paragkaΣε έξαρση βρίσκεται στη Μερόπη το πλιάτσικο, οι ζωοκλοπές, οι λεηλασίες αγρόκηπων και εσπεριδοειδών καθώς και οι καταλήψεις αγροικιών και ακατοίκητων σπιτιών από Αφγανούς και Πακιστανούς λαθρομετανάστες που έχουν “καταλάβει” το χωριό. Ήταν επόμενο, νομοτελειακά, ότι κάποια στιγμή κάθε μορφής παραβατικών πράξεων θα λάμβανε χώρα.
Πριν ενάμιση χρόνο άρχισαν να καταφτάνουν στη Μερόπη και να εγκαθήστανται κατά κύματα λαθρομετανάστες κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Ο πραγματικός αριθμός των λαθρομεταναστών… δεν είναι γνωστός, είναι δεδομένο όμως ότι επρόκειτο για εκατοντάδες κι ότι ο αριθμός τους αυξάνεται ραγδαία. Απορίας άξιο είναι το γιατί επιλέχτηκε η Μερόπη να εγκατασταθούν, αφού στη πραγματικότητα πρόκειται για ένα φτωχό γεροντοχώρι χωρίς καμμιά πιθανότητα εξεύρεσης εργασίας.
Άγνωστο παραμένει επίσης γιατί οι αρχές και ειδικότερα η αστυνομία και η τοπική αυτοδιοίκηση εθελοτυφλούν στις περιστάσεις.
Ερχόμενοι στη Μερόπη οι λαθρομετανάστες, κατ’αρχή έκαναν κατάληψη για εξασφάλιση στέγης στις αγροικίες των χωρικών, στους στάβλους των ζώων και σε παλαιά ακατοίκητα σπίτια. Την ημέρα τους την περνούν ανά ομάδες 20-30 ατόμων στα σταυροδρόμια και στις αλάνες του χωριού πιάνοντας ήλιο για να λιάζονται, ενώ οι περισσότεροι τους ξημερωβραδιάζονται μιλώντας στο μοναδικό καρτοτηλέφωνο. Όταν βραδιάζει και το κρύο γίνεται αφόρητο και τσουχτερό αποτραβιούνται στις καλύβες και στα χαλάσματα. Ανάβουν φωτιές και τα δρομάκια του χωριού αποπνέουν μια αποπνικτική μυρωδιά τηγανισμένου κρεμμυδιού. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τους διακρίνει κανείς να κυκλοφορούν στα στενά του χωριού σε ομάδες 2 ή τριών ατόμων. Έχει αναφερθεί από πολλούς κατοίκους ότι δέχονται χτυπήματα στα κουδούνια των σπιτιών τους στα προχωρημένα μεσάνυχτα χωρίς να βλέπουν όμως κανέναν… Το πρωί που ξημερώνει, ψάχνεται το κάθε γεροντάκι να δει τι του λείπει… Το πρώτο καιρό επέδραμαν νύχτα. Έκλεβαν κηπευτικά, θερμοκηπευτικά, τα μπουκάλια με το λάδι από τα μνήματα του νεκροταφείου κ.α. Το κακό όμως έχει πια ξεφύγει από κάθε μέτρο. Τελευταία θύματά τους υπήρξαν ένα ηλικιωμένο δύστυχο ζευγάρι συγχωριανών μας, ο Ιωάννης και η Αικατερίνη Μπαλτουμά, που σήμερα στις 11 το μεσημέρι δέχτηκαν θρασύτατη εισβολή στην αυλή του φτωχικού τους από ομάδα λαθρομεταναστών, και μπρος στα έντρομα μάτια τους τους άρπαξαν όλα τα κηπευτικά του κήπου τους και εννέα κοτόπουλα!(τόσα είχαν).
Είναι περιττό να υπογραμμιστεί το ότι η ανασφάλεια και ο τρόμος βασιλεύει στο χωριό μας. Οι κάτοικοι κλειδαμπαρώνονται στα σπίτια τους φοβούμενοι ακόμα και γιά τη ζωή τους πιά. Ανάβουν καντήλι και κάνουν το σταυρό τους να δώσει ο Θεός να ξημερωθούν. Να δώσει ο Θεός, γιατί δεν πάμε καθόλου καλά…

Πηγή: http://meropitopik.blogspot.com/