Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τουρκία: Ένα κράτος που καταρρέει – Περίπου 8,5 εκατομμύρια άνεργοι!!!

19 Ιανουαρίου 2009

Τουρκία: Ένα κράτος που καταρρέει – Περίπου 8,5 εκατομμύρια άνεργοι!!!

turkey-dissolvingΤραγική η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας κατά τους τελευταίους μήνες. Τα προβλήματα με τους Κούρδους συνεχίζουν να υπάρχουν, έστω και σε ηπιότερη μορφή, αλλά ξαφνικά «ξεπήδησαν» οι Αλεβίτες και οι Λαζοί, που διεκδικούν και αυτοί το μερίδιό τους στα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματά τους, στη γλώσσα και στην εκπαίδευση, στην αναγνωρισιμότητά τους.
Το εθνοτικό ζήτημα, σε μία χώρα που αποτελείται από 52 έθνη, όπως είναι η Τουρκία, σαφέστατα είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα. Το πρόβλημα που έχει προκύψει με την Εργκένεκον, το παρακράτος και τους στρατιωτικούς, αποτελεί ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, που είναι άγνωστο πότε αλλά και πως θα λυθεί.
Τα μεγαλύτερα όμως προβλήματα και μαζικότερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν και οφείλει να τα αντιμετωπίσει επιτυχώς, είναι το οικονομικό και το εργασιακό.

Αλληλένδετοι, οι δύο αυτοί παράγοντες, «πνίγουν» κυριολεκτικά την σημερινή κυβέρνηση της Τουρκίας, η οποία αντιδρά σπασμωδικά προσπαθώντας να κρύψει παρά να αντιμετωπίσει το σημαντικότατο αυτό πρόβλημα.
Οι αιτήσεις ανεργίας στη γείτονα Τουρκία έχουν εκτιναχθεί στο απίστευτο ποσοστό ανόδου, στο 472%!!! Οι άνεργοι αυξήθηκαν από 385.000 σε 2.687.000 και με ποσοστό ανεργίας στο 10,9%, σε μία χώρα των 80 περίπου εκατομμυρίων κατοίκων, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τους σημερινούς κυβερνώντες.
Ένα κοινωνικό ξέσπασμα, που θα απαιτεί εργασία αλλά και καλύτερες συνθήκες ζωής με κατάλληλες υποδομές, είναι αναμενόμενο και κατά πολλούς λίαν συντόμως θα μετατραπεί σε πράξη.
Και μέσα σε αυτό το δυσάρεστο εσωτερικό «σκηνικό», κυβέρνηση και στρατηγοί συνεργάζονται στην Τουρκία για να εξάγουν τα προβλήματα των Τούρκων πολιτών στο Αιγαίο, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την δική τους ύπαρξη, αλλά και την διαμάχη…

http://kostasxan.blogspot.com/2009/01/blog-post_9763.html