Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Βατοπαίδι: Ημερολόγιο 2009

20 Ιανουαρίου 2009

Βατοπαίδι: Ημερολόγιο 2009

calendarΞανά παραπληροφόρηση. Από μερικούς μεν εξ αγνοίας, από άλλους δε… Κυκλοφορεί σε ορισμένα ιστολόγια μια φωτογραφία ενός ημερολογίου της Μονής Βατοπαιδίου με το λογότυπο των «ΜcDonalds» που αφήνει την εντύπωση ότι έτσι είναι το επίσημο ημερολόγιο της Μονής για το 2009. Η αλήθεια είναι διαφορετική: Το ημερολόγιο της Μονής για το 2009 που είναι αφιερωμένο στο Καθολικό της Μονής φαίνεται ως εξής:…

hmerologio

…και χωρίς το κάλυμμα εξώφυλλου ως εξής: (μπορείτε να κάνετε και ζουμ για να διαπιστώσετε ότι δεν χρησιμοποιήσαμε Photoshop για «φτιάξουμε» την φωτογραφία)

hmerologio-1

Το εν λόγω λογότυπο ζήτησε η ίδια εταιρία McDonalds να τυπωθεί που αγόρασε –όπως μπορεί να αγοράσει οποιοσδήποτε που έχει μία εταιρεία– 100 (εκατόν) ημερολόγια από την Μονή. Πάνω σε αυτά τα ημερολόγια η εταιρία ζήτησε να μπει το όνομά της απέξω.

Άρα το «Φαίνεται πως οι ηγούμενοι, μετά τις μπίζνες με τη γη και άλλες επιχειρήσεις, το ‘ριξαν και στη διαφήμιση του φαστ-φουντ προς το ποίμνιό τους.» αποδεικνύεται ως αναληθές συμπέρασμα και ακόμα μία από τόσες πολλές «παραπληροφορήσεις» για την Μονή Βατοπαιδίου.

hmerologio-2

hmerologio-3

hmerologio-4