Σχόλια αναγνωστών

«Γεύσαστε και ίδετε» (γουστάρετε και γνωρίζετε)

24 Ιανουαρίου 2009

«Γεύσαστε και ίδετε» (γουστάρετε και γνωρίζετε)

anastasisΑπάντηση προς Κ. Νέστορα Χ.

Φίλε μου, τα πράγματα είναι στην ουσία απλά:
1.    Θέλουμε, δεν θέλουμε, ο άνθρωπος είναι αιώνιος, ο θάνατος είναι η αρχή της άλλης ζωής
2.    Θέλουμε, δεν θέλουμε, εκεί θα είμαστε είτε στον παράδεισο είτε στην κόλαση
3.    Ο Θεός κάνει το θέλημά μας και μας αφήνει να διαλέξουμε
Τώρα, εάν θέλεις να πάς στον παράδεισο, υπάρχει ένα πρακτορείο που λέγετε Ορθόδοξη Εκκλησία. Εκεί τα «μαυροφορεμένα κοράκια» όπως τα ονομάζεις εσύ, κόβουν εισιτήρια και στέλνουν στον παράδεισο. Τα πουλάνε πολύ ακριβά: πρέπει να δώσεις … την ελευθερία σου. Την διεστραμμένη σου ελευθερία. Θα σε ανεβάσουν σε ένα πλοίο που έχει ένα σταυρό σαν κατάρτι. Είναι ο δικός σου σταυρός. Θα σε δέσουν πάνω σ’ αυτό, για να μην πέσεις και πνιγείς στην θάλασσα. Εάν δεν ακυρώνεις το ταξίδι θα σε τρέφουν τα «κοράκια» με τα μυστήρια του πρακτορείου, αυτά που εσύ ακόμα δεν τα γούσταρες για να τα γνωρίζεις, θα γίνεις άλλος άνθρωπος και θα φτάσεις στον παράδεισο.

Εάν έχεις ναυτία (από την θάλασσα η από τα «κοράκια») και δεν μπορείς με το πλοίο, υπάρχει και άλλος τρόπος να φτάσεις στον παράδεισο: διάνοιξη. Πρέπει όμως να είσαι πιο πονηρός από τον φοβερό διάβολο που κάθετε στην πόρτα του παραδείσου για να εμποδίζει οποιονδήποτε θέλει να μπει μέσα. Πάντως ο πρώτος έτσι μπήκε, ήταν ληστής και τελευταία λήστεψε τον παράδεισο. Ήταν καλός ληστής.

Φίλε μου, ελεύθερος είσαι, αλλά τώρα δεν μπορείς πλέον να πεις: «Δεν ήξερα, δεν φταίω εγώ!»
Να δώσει ο καλός Θεός να βρεθούμε μαζί στον παράδεισο.

Χθες ο Κ. Νέστορας μας έγραψε τα εξής:

Ούτε το γνωρίσαμε, ούτε γουστάρουμε να το γνωρίσουμε… απλώς, ελπίζουμε ότι κάποτε, σε 50-100 χρόνια (δυστυχώς, τόσο αργά…), οι νέες γενιές (ο άνθρωπος, γενικά…) θα καταλάβει τι σημαίνει παπαδαριό (το κάθε λογής παπαδαριό, από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά πιότερο τα μαυροφορεμένα κοράκια της χριστιανικής ορθοδοξίας!!!) και θα σας στείλει (τους απογόνους σας, οπότε εσείς μπορείτε να μασάτε κανονικά, δεν υπάρχει πρόβλημα…) στον απόπατο…