Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Εφραίμ, Αρσένιος: Καταδικασμένοι οπωσδήποτε!

24 Ιανουαρίου 2009

Εφραίμ, Αρσένιος: Καταδικασμένοι οπωσδήποτε!

efraim-arseniosΜιλάμε για εξωφρενική κατάσταση. Από την μια πλευρά ο νόμος ΔΕΝ επιτρέπει στον Γ. Εφραίμ και στον π. Αρσένιο να παρουσιάσουν ως μάρτυρες στην εξεταστική αφού είναι ύποπτοι (π. χ. από το υπόμνημα του π. Αρσενίου: «Για τους λόγους που εκτίθενται κατωτέρω,… η εξέτασή μου ως μάρτυρα δεν επιτρέπεται κατά νόμον. Αδυνατώ, επομένως, να απαντήσω σε οποιοδήποτε ερώτημα του κ. Προέδρου και των μελών της Υμετέρας Επιτροπής και παρακαλώ να γίνει σεβαστό το εν λόγω δικαίωμά μου…» και «…Υπό τα δεδομένα αυτά είναι καταφανές ότι τυχόν εξέτασή μου ως «μάρτυρα» ενώπιον Υμών για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου θα παραβίαζε συλλήβδην όλες τις ανωτέρω θεμελιώδεις διατάξεις και τα δικαιώματα που κατοχυρώνονται σ’ αυτές (δικαίωμα δίκαιης δίκης, δικαίωμα υπερασπίσεως, τεκμήριο αθωότητας, αρχή της μη αυτοεπιβάρυνσης, μυστικότητα της προκαταρκτικής εξέτασης, δικαίωμα επί της ιδίας προσωπικότητας κ.α.).

Με όλο τον –απεριόριστο- σεβασμό για το έργο της Υμετέρας Επιτροπής, δηλώνω λοιπόν και πάλι ότι αδυνατώ να εξεταστώ ως μάρτυρας ενώπιον Υμών και να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση.» – για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ) και άρα η μόνη λύση ήταν να καταθέσουν με υπόμνημα! Από την άλλη πλευρά δε, τους ασκούν δίωξη γιατί το έκαναν!

Δηλαδή ότι και αν έκαναν θα τους καταδίκαζαν! Είτε πήγαιναν σαν μάρτυρες και τότε θα ήταν παράνομοι είτε όπως έγινε τώρα, επειδή τάχα «καταφρόνησαν» την Βουλή, παρόλο που η ίδια η Βουλή αποδέχθηκε τα υπομνήματά τους!

Είναι δικαιοσύνη αυτή; Τι να πούμε ;

Ίδωμεν.