Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΓΕΛΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ

13 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΓΕΛΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ

coloseum2Το κερασάκι στην τούρτα της άδικης κατηγορίας προς τον π.Εφραίμ και τη μονή Βατοπαιδίου είναι και η ανάδειξη ως καρνάβαλου της Πάτρας της μορφής του γέροντα Εφραίμ. Μαζί θα χορεύουν ως άλλοι σάτυροι ,ντυμένοι μοναχοί , άβουλοι , αδιάφοροι άνθρωποι που πραγματικά πιστεύω δεν ξέρουν τι κάνουν.

Κύρια ευθύνη φέρουν ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας που αβασάνιστα και μέσα από μικροκομματικά συμφέροντα προσπαθούν μέσα από το καρναβάλι να επαναφέρουν το ζήτημα της μονής για ψηφοθηρικούς λόγους.

Ακόμα και αν είναι αλήθεια όσα αναφέρονται στον γέροντα Εφραίμ (που πιστεύω και γνωρίζω ότι δεν είναι) είναι απαράδεκτο να γελοιοποιείται  η ιεροσύνη και οι μοναχοί με τέτοιο τρόπο. Η σάτυρα έχει και τα όρια της. Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για τη σάτυρα για τη μονή από τον κ.Λαζόπουλο π.χ. Αυτό όμως με τον καρνάβαλο είναι εκτός ορίων.

Αναρωτιέμαι αν σε άλλες χώρες , αλλόθρησκες και μη , εάν γινόταν κάτι τέτοιο τι θα γινόταν. Σας λέω ότι η λαϊκή κατακραυγή δεν θα είχε προηγούμενο. Γιατί; Γιατί σέβονται τα ιερά και τα όσιά τους. Εμείς ξεκινήσαμε καίγοντας Ελληνικές σημαίες , καταστρέφοντας Πανεπιστήμια , αλλοιώνοντας την Ιστορία (συνωστισμός Ελλήνων πολιτών στη Σμύρνη το 1922) και προχωράμε. Φτάσαμε στην εκκλησία και ακόμα έχουμε δρόμο…

Εάν έχει τα κότσια (δεν θα το κάνει είμαι σίγουρος) προκαλώ την κυβέρνηση να δώσει ένα τέλος και να μην επιτρέψει αυτή την γελοιοποίηση της Ιεροσύνης και της εκκλησίας.

Ταπεινά

Παναγής Νέαρχος