Ορθόδοξη πίστη

Εγώ Χριστό , εσύ Αλλάχ. (Νταλάρας)

27 Φεβρουαρίου 2009

Εγώ Χριστό , εσύ Αλλάχ. (Νταλάρας)

Ο αυριανός νομάρχης Ξάνθης

Ο αυριανός νομάρχης Ξάνθης

Η νομαρχία Ξάνθης, αντί να κοιτάξει να μαζέψει τους μουφτήδες και τους ψευτοτούρκους που ξεφτιλίζουν τον Ελληνισμό και που υπάγονται σε αυτήν, αντί να κοιτάξει να κάνει Έλληνες τους Πομάκους (που αυτό θέλουν και αυτοί οι καημένοι), κυνηγάει αλύπητα τον Χριστιανισμό όσο και να θέλει να το αρνηθεί. Αν μπορούσε , θα είχε αποξηράνει και οικοπεδοποιήσει την Βιστωνίδα και όπως λυμαινόταν την περιουσία της ΙΜΜ Βατοπαιδίου τόσα χρόνια, τσιμπολογώντας κομματάκια, της κακοφάνηκε που κόπηκε το «τσιμπούσι». Μάλλον τους ενοχλεί το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου γιατί καταστρέφει την βιοποικιλότητα!!!!!! Ή μπορεί να διώχνει τα ψάρια!!!!!! Ή να φοβίζει τα πουλιά!!!!!
Όχι κύριοι, το μόνο που φοβίζει ένα Εκκλησάκι είναι οι δαίμονες. Και αναρωτιέμαι ποιόν ενοχλεί αυτό και γιατί?
Αν θέλει η «Χριστιανική» αρχή του νομού Ξάνθης να γκρεμίσει το Εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου ας πάει να το γκρεμίσει μόνη της, γιατί δεν νομίζω κανένας Θεοσεβούμενος άνθρωπος να διανοηθεί να κάνει κάτι τέτοιο. Μπορεί αύριο να έρθει ο Ερντογάν και να κτίσει κανένα τζαμί στη θέση της Εκκλησίας και αντί για τον Άγιο Νεκτάριο να λατρεύει ο Νομάρχης τον Αλλάχ.

“Ετσι η Πολεοδομία Ξάνθης αυτήν τη φορά δεν χαρίστηκε στους Βατοπεδινούς και επέβαλε πρόστιμο ύψους 125.000 ευρώ για την αυθαίρετη μικρή εκκλησία στο Πόρτο Λάγος, που ανήκει στη Μονή Βατοπεδίου. Το σχετικό έγγραφο έχει θυροκολληθεί -όπως προβλέπει ο νόμος- στην είσοδο του Αγίου Νεκταρίου εδώ και σχεδόν δύο μήνες, αλλά παραμένει έως και σήμερα εκεί, στο έλεος του αέρα και της βροχής, καθώς οι μοναχοί αρνούνται πεισματικά να το παραλάβουν.

Σύμφωνα με πηγές της Πολεοδομίας Ξάνθης, η μικρή εκκλησία – προσκυνητάρι χτίστηκε παράνομα, χωρίς την άδεια της Ναοδομίας, τα τελευταία δύο χρόνια, δίπλα στον δρόμο, σε χώρο στάθμευσης του μετοχίου του Αγίου Νικολάου, που υπάγεται στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Ορους. Οι υπεύθυνοι του μετοχίου ισχυρίστηκαν πως το εκκλησάκι προϋπήρχε, αλλά τους διέψευσαν οι αεροφωτογραφίες της προστατευόμενης περιοχής που βρήκαν οι υπάλληλοι της πολεοδομίας στα αρχεία της Διεύθυνσης Δασών και στη Γεωγραφική Υπηρεσία του Στρατού, στις οποίες δεν φαίνεται κανένα κτίσμα στο συγκεκριμένο σημείο. Την καταγγελία έκαναν στην πολεοδομία μέλη τοπικού συλλόγου προστασίας του περιβάλλοντος και ακολούθησε έκθεση αυτοψίας, η οποία επιβεβαίωσε το αυθαίρετο του κτίσματος, και επιβλήθηκε το πρόστιμο από την υπηρεσία. «Δεν κερδίζουν τίποτα με το να αφήνουν το έγγραφο τοιχοκολλημένο. Δεν ακυρώνουν το πρόστιμο με αυτόν τον τρόπο.
Το ποσό θα βεβαιωθεί από την Εφορία, η οποία θα το απαιτήσει από το μοναστήρι», είπε στο «Εθνος» αρμόδια πηγή.

Το δίλημμα (!!!!!!!!!!!! Που το είδε δεν κατάλαβα)

Μάλιστα, πρόσθεσε πως σύντομα οι υπεύθυνοι του μοναστηριού θα βρεθούν αντιμέτωποι με το δίλημμα αν θα κατεδαφίσουν το αυθαίρετο κτίσμα ή αν -σε αντίθετη περίπτωση- θα πληρώνουν κάθε χρόνο και πρόστιμο διατήρησής του. Εκτός αν επιχειρήσουν να το νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων από τη Ναοδομία, κάτι πολύ δύσκολο έως αδύνατο, καθώς βρίσκεται σε προστατευόμενο υδροβιότοπο.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως το εκκλησάκι – προσκυνητάρι χτίστηκε με χρήματα από δωρεές πιστών στο σημείο που υπέδειξε ένας προσκυνητής, ο οποίος είπε πως είδε την οπτασία του σε χώρο δίπλα στον ασφάλτινο δρόμο. “

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=2530767

 

ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ