Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ

29 Μαρτίου 2009

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ

accmain1
Όταν η Liz Nabaale γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, η ευτυχία γέμισε το σπιτικό της που το μοιράζεται μαζί με τον Henry Sserubiri στο χωριό Nakinyuguzi της Makindye, στα προάστια της πόλης Καμπάλα στην Ουγκάντα. Το αγοράκι, το οποίο είχε το όνομα Isaac Kyanakyayesu, ήταν το τέταρτο παιδί στην οικογένεια.

Αλλά ο μικρός Kyanakyayesu δεν έζησε για να γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια. Έξι μήνες μετά τη γέννησή του, σκοτώθηκε από τον ίδιο τον πατέρα του.

Επιστρέφοντας στο σπίτι της από την αγορά ένα απόγευμα του περασμένου Οκτωβρίου, η Nabaale βρήκε το ακέφαλο σώμα του το μωρό της σε μια πλαστική σακούλα. Σοκαρισμένη, κατέρρευσε. Η αστυνομία δήλωσε αργότερα ότι ο 30χρονος Sserubiri ήταν αυτός που αποκεφάλισε τον γιο του σε μια τελετή μαγείας. Αργότερα, ωστόσο, αποκάλυψαν ότι ο Sserubiri ήταν τακτικός χρήστης ναρκωτικών και είχε μόλις γίνει δεκτός σε ένα ψυχιατρείο.

Τέτοιες φρικτές ιστορίες για ανθρώπους και ιδιαίτερα παιδιά, που δολοφονούνται από τους γονείς, τους φίλους ή και αγνώστους σε φρικτές τελετουργίες μαγείας έχουν γίνει πλέον συνηθισμένες ειδήσεις τους τεσσάρων τελευταίους μήνες.

Πρόσφατες εκθέσεις της αστυνομίας μιλάνε για τον εντυπωσιακό αριθμό των 100 παιδιών που έχουν χαθεί στην Ουγκάντα, μόνο από το Νοέμβριο του 2008. Φοβούνται ότι πολλά έχουν ήδη δολοφονηθεί. Ογδόντα από τις περιπτώσεις αναφέρθηκαν μόνο στην Καμπάλα. […]

Η Αστυνομία κάνει πολλές προσπάθειες να σταματήσει αυτές τις δολοφονίες. Πιο πρόσφατα, στις 9 Φεβρουαρίου ο Musa Bogere, ένας μάγος -ιατρός, συνελήφθη, καθώς ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν μέσα σε μία τάφρο-αποχωρητήριο δίπλα στο ιερό του.

Πρόσφατα ανκοινώθηκε ότι οι Χριστιανοί στην Ουγκάντα θα χρησιμοποιήσον την περίοδο της Σαρακοστής (που λέγεται Lent), για να προσευχηθούν να σταματήσουν οι θυσίες των παιδιών, αυτή η φρικτή πρακτική που ανθεί επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια στην χώρα αυτή της Αφρικής.

Σε επιστολή που έστειλε, την περασμένη εβδομάδα, σε όλους του ηγέτες των χριστιανικών Εκκλησιών της χώρας, ο θεωρούμενος “συντηρητικός” Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Henry Orombi, (φωτο) κάλεσε όλους τους χριστιανούς να προσευχηθούν κατά της μαγείας και των ανθρωποθυσιών, αναφέρει η Καθολική Υπηρεσία Πληροφοριών για την Αφρική (Catholic Information Service for Africa – CISA).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε τη περασμένη εβδομάδα μαζί με πεντηκοστιανούς εκκλησιαστικούς ηγέτες, ο Orombi είπε η προσευχή που ονομάστηκε “θρηνώντας για τα παιδιά της Ουγκάντα” αποτελεί μία προσπάθεια που αποσκοπεί στην ενθάρρυνση του λαού της Ουγκάντας να μετανοήσουν και να ζητήσουν από το Θεό να δώσει την συγχώρεσή Του και να θεραπεύει αυτή την γη.
“Υπάρχει απληστία, διαφθορά και απάνθρωπη δίψα να χυθεί αθώο αίμα, επειδή η κοινωνία μας έχει διαβρωθεί από την απληστία, την ασέβεια και την ηθική διαφθοράς” είπε ο Orombi.
Οι ηγέτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, της Καθολικής και της εκκλησίας των Αντβεντιστών της έβδομης ημέρας συμμετέχουν επίσης στην προσευχή των 40 ημερών.

Η Επισκοπή του Orombi είναι μία από τις πολλές «συντηρητικές» ομάδες που έχουν αγκαλιάσει τις αποσχισμένες Επισκοπικές συναθροίσεις που ήρθαν σε αντίθεση με το αμερικανικό σκέλος της Αγγλικανικής Εκκλησίας μετά την εκλογή του πρώτου ανοιχτά ομοφυλόφιλου επισκόπου το 2003 (Σ.Σ. ο γνωστός Gene Robinson που κλήθηκε από τον Ομπάμα να φέρει μία προσευχή – όχι την «επίσημη» που έφερε ο Rick Warren – στην τελετή ορκωμοσίας ).Από το Νοέμβριο, 100 παιδιά έχουν εξαφανιστεί στην Ουγκάντα.

Πολλοί φοβούνται ότι είναι ήδη νεκρά σε τελετές μαγείας που σύμφωνα με την αστυνομία έχουν ως σκοπό την επίτευξη του πλούτου.

Πολύ πρόσφατα, στις 21 Φεβρουαρίου, το σώμα ενός 16χρονου κοριτσιού βρέθηκε στην περιοχή Kibaale της Ουγκάντα, μετά από τέσσερις ημέρες αφότου είχε εξαφανιστεί. Από την κοπέλα έλειπαν τα γεννητικά όργανα και τα δάκτυλα, ενώ το κεφάλι είχε ξυριστεί.

Τον Ιανουάριο, η αστυνομία της Ουγκάντα συγκρότησε μία ειδική ομάδα για να προλαβαίνει τις ανθρωποθυσίες ,εκπαιδεύοντας, εποπτεύοντας και βοηθώντας τις τοπικές αρχές, στο να κάνουν επιτόπιους ελέγχους στα αυτοκίνητα.

Ο Orombi ενθάρρυνε τους εκκλησιαστικούς ηγέτες της Ουγκάντα να οργανώσουν και να αφιερώσουν κάθε εβδομάδα στις εκκλησίες τους, ειδικά θέματα σχετικά με το ζήτημα της θυσίας των παιδιών, σε όλη την διάρκεια της Σαρακοστής – Lent.

“Ας προσευχηθούμε όλοι μαζί στον Κύριο,” γράφει ο Orombi, “για να μπει ένα τέλος στις φρικτές ανθρωποθυσίες και να παρηγορηθούν όλοι αυτοί που θρηνούν.”
Πηγή:Charisma Magazine, ReligionNewsBlog,  orthodoxi-pisti.blogspot.com