Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

ΝΤΑΝΙΕΛ ΣΠΕΚΧΑΡΝΤ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ. ΜΑΓΚΕΣ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ, ΟΧΙ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ…

1 Απριλίου 2009

ΝΤΑΝΙΕΛ ΣΠΕΚΧΑΡΝΤ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ. ΜΑΓΚΕΣ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ, ΟΧΙ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ…

800px-080507-n-3235p-145

Εντελώς ξεκάθαρος ο Αμερικανός πρεσβευτής…

Μέ γλώσσα πού εκπλήσσει λέει την αλφαβήτα τής εξωτερικής πολιτικής…

Δέν υπάρχουν δίκαια και άδικα, δέν υπάρχουν συναισθήματα, υπάρχουν μόνο συμφέροντα.

Πάρε-δώσε.

Μπορεί εσείς να καίγεστε γιά Κυπριακό- σκοπιανό αλλά εμείς καιγόμαστε πχ γιά Αφγανιστάν ή γιά τή Μέση Ανατολή..

Δώστε μας κάτι εκεί για να αρχίσουμε να συζητάμε….

Οπου έχουμε κοινά συμφέροντα με την Τουρκία θα τα προωθήσουμε…

Οπου έχουμε με εσάς το ίδιο θα κάνουμε και με εσάς…

Ούτε χρωστάμε χάρη σέ κανέναν ούτε μάς χρωστάει χάρη κανένας.

Ο καθένας για την πάρτη του…

Τά πράγματα είναι απλά…

Κανείς δέν είναι χαζός και ωποσδήποτε δέν είμαστε εμείς…

Διαβάστε τι ακριβώς είπε ο Αμερικανός (ΝΕΑ)…
…..Υποστήριξε ότι η σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα είναι ανεξάρτητη από τη σχέση της με την Τουρκία, ενώ παρέδωσε μαθήματα διπλωματίας ζητώντας μεγαλύτερη δραστηριοποίηση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε διεθνή ζητήματα που απασχολούν τις ΗΠΑ όπως το Αφγανιστάν και Μέση Ανατολή. Ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ επιχείρησε να χρυσώσει το χάπι για την επίσκεψη Ομπάμα στην Τουρκία, χωρίς πέρασμα από την Ελλάδα. Η στάση αυτή δεν πρέπει να εκλαμβάνεται- υποστήριξε- ως απόρριψη της Ελλάδας, αφού, όπως είπε χθες σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, «οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν καθορίζονται από άλλα γεγονότα και η Ελλάδα είναι εξίσου σημαντική στρατηγικά με την Τουρκία».
Ζητήματα όπως το Κυπριακό και το Σκοπιανό είναι σημαντικά, ανέφερε, αλλά «δεν πρέπει να καθορίζουν την ελληνοαμερικανική σχέση». Μιλώντας μάλιστα για τη νέα αντίληψη εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Ομπάμα, η οποία θα επαναδιαμορφώσει και τις σχέσεις Αθήνας- Ουάσιγκτον, σημείωσε ότι πρέπει «να πάψουμε να αξιολογούμε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις με σημείο αναφοράς την Τουρκία». «Η στρατηγική σχέση Ελλάδας- ΗΠΑ παραμένει, και ούτε πρόκειται να χρωστάμε χάρη στην Τουρκία επειδή είναι τώρα σημαντική για εμάς», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σπέκχαρντ μίλησε για «νέα αντίληψη» της κυβέρνησης Ομπάμα, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν η Ελλάδα έδινε πιο διεθνή προοπτική στην εξωτερική της πολιτική (σ.σ.: όπως έκανε η Τουρκία), θα είχε περίοπτη θέση στις προτεραιότητες των ΗΠΑ. Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ομπάμα στην Τουρκία, υποστήριξε, μεταξύ άλλων: «Η Τουρκία αυτήν τη στιγμή έχει σχέση με το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Κουρδιστάν. Δεν πρόκειται για αγώνα μπάσκετ για να μετράμε το σκορ και να λέμε ότι σκόραρε η Τουρκία επειδή πήγε εκεί η Χ. Κλίντον. Όταν πήγε η Κλίντον στην Τουρκία δεν μίλησε μόνο για τα θέματα του Πατριαρχείου, αλλά και για την ανάγκη συνδυασμένης προσπάθειας για ένα πιο σταθερό Αφγανιστάν». Πρόσθεσε μάλιστα πως η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι «δεν υπάρχουν μόνο τα περιφερειακά ζητήματα, αλλά και άλλα, στα οποία πρέπει να εμπλακεί», εννοώντας κατ΄ αρχάς το Αφγανιστάν, αλλά και τη Μέση Ανατολή. Μάλιστα ο Ντ. Σπέκχαρντ εξέφρασε φόβους, πως με τη ροή μεταναστών από το Αφγανιστάν, στη χώρα μας θα μπορούσαν να εισέλθουν και άνθρωποι που συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία. «Μέχρι σήμερα δεν είχατε τέτοια φαινόμενα, αλλά το ότι δεν υπάρχουν σήμερα, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν στο μέλλον», επεσήμανε….

ΥΓ Αυτή η τελευταία φράση τού Αμερικανού περί τρομοκρατών πού θα μπορούσαν να εισέλθουν στη χώρα δέν ξέρω γιατί αλλά δέν μάς άρεσε καθόλου…
ΠΗΓΗ: www. Jimmy278. blogspot.com