Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (12)

20 Μαΐου 2009

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (12)

Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

23. Οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν λίγες

«Ονομάζομαι Νικουλίνα Γλοδαρένκο. Κατοικώ στην Κωνστάντσα Ρουμανίας, στην οδό Mircea cel Batran, αριθμ. 152Α, και είμαι αρχιλογιστής στο νοσοκομείο.

Σας γράφω για ένα τρομερό γεγονός, πού, με την βοήθεια του Θεού, είχε μια πολύ ευτυχή λύση.

Στις 5 Ιανουαρίου 1999 ο σύζυγός μου Βίκτωρ Γλοδαρέγκο έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο. Τον πήρανε στο νευροχειρουργικό τμήμα. Μετά από λίγες μέρες έπαθε νεφρική ανεπάρκεια και τον μετέφεραν στην εντατική μονάδα. Οι αναλύσεις έδειχναν ότι ήταν μία πολύ σοβαρή κατάσταση. Αν και οι γιατροί χρησιμοποίησαν όλες τις πιθανές μεθόδους για να τον κρατούν ζωντανό, οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν λίγες. Τα δευτερόλεπτα ήταν μετρημένα.

Σε αυτές τις στιγμές της απογνώσεως ήρθε ένας κύριος που τον είχα γνωρίσει στη δουλειά, ο οποίος τρέμοντας από συγκίνηση και με δάκρυα μου έδωσε μερικά φυλαχτά: μία εικονίτσα της Παναγίας, μία κορδέλα της Αγίας Ζώνης, ένα κλαδί ελιάς και λίγο λαδάκι, τα οποία έφερε από το Άγιον Όρος και με παρακάλεσε να τα βάλω κάτω από το μαξιλάρι του συζύγου μου. Τα έβαλα, και ως εκ θαύματος ο άνδρας μου άρχισε να συνέρχεται.

Αν και ιατροί υψηλής επαγγελματικής στάθμης περιποιήθηκαν το σύζυγό μου και έδωσαν τα καλύτερα φάρμακα, δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πως συνήλθε, όταν δεν του έδιναν πιθανότητες επιβίωσης. Σταδιακά οι αναλύσεις μπήκαν στα φυσιολογικά όρια και, κάνοντας ξανά τομογραφία στον εγκέφαλο, διαπιστώθηκε ότι ο θρόμβος είχε εξαφανιστεί εντελώς!

Είναι γεγονός ότι γενικά οι ασθενείς που παθαίνουν εγκεφαλικό, εάν επιβιώσουν, στην πιο ευτυχισμένη περίπτωση μένουν με αναπηρία. Σε λιγότερο από 30 μέρες μετά το εγκεφαλικό, ο σύζυγός μου έφυγε από την εντατική μονάδα με τα πόδια, χωρίς κανένα πρόβλημα, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν ξανάγινε στο νοσοκομείο μας. Αυτό το γεγονός άλλαξε όλη την κοσμοαντίληψή μου και στήριξε την πίστη μου στον Θεό. Δεν μπορώ να εξηγήσω, πως αυτός ο κύριος ήρθε σε μένα και μου έδωσε αυτά τα «μαργαριτάρια» ακριβώς εκείνη τη στιγμή, που οι γιατροί δεν μας έδιναν πλέον καμία ελπίδα ζωής. Είμαι σίγουρη ότι μόνο η δύναμη του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος τον προέτρεψε να έρθει σε μένα εκείνες τις φοβερές στιγμές.

Δεν μπορώ να βρω λόγια δοξολογίας και ευχαριστίας για τον Θεό που τα οικονόμησε όλα για να βγάλει την οικογένειά μου από αυτή την δυστυχία. Ο σύζυγός μου είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος που βοηθάει με δικά του χρήματα τους άπορους. Με την ιδιότητά του ως καθηγητής πανεπιστημίου, έχει βοηθήσει ανιδιοτελώς πολλούς φοιτητές και μαθητές.

Με πολύ σεβασμό και μετάνοια σας φιλώ το χέρι

Νικουλίνα Γλοδαρένκο

24. Θεραπεία οσφυαλγίας

Σάββατο 3-4-1999

Αγ.Πάντων 38, Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης

«Ονομάζομαι Μαρία Νικολαΐδου, είμαι 16 χρονών, πηγαίνω στην Α΄ Λυκείου και μένω στην Θεσσαλονίκη.

Στέλνω αυτό το ευχαριστήριο γράμμα για το θαύμα που μου έκανε η Παναγία. Πριν από δύο μήνες ήρθε ο αδελφός μου στην Μονή σας και πήρε ευλογία την κορδέλα που σταυρώνετε στην Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Εγώ είχα πέσει στο κρεβάτι, χωρίς να μπορώ να κουνηθώ από οσφυαλγία στην μέση μου. Πήγαμε στο Α΄ βοηθειών, μου έκαναν δύο ενέσεις που δεν με έκαναν καλά, αλλά μου άφησαν και ένα κουσούρι.

Όταν φόρεσα την κορδέλα και έβαλα και λάδι από το Άγιον Όρος, ω του θαύματος, έγινα καλά. Σας παρακαλώ να μου στείλετε μερικές κορδέλες για τυχόν περιστατικά, όπως για τον πατέρα μου που έχει χρόνια προβλήματα μέσης».

Φιλώ την δεξιά σας

Μαρία Νικολαΐδου

25. Σάς κάνω γνωστά τα θαύματα της Παναγίας

26-4-1999, Λονδίνο

«Σας στέλνω αυτό το γράμμα για να σας κάνω γνωστά τα θαύματα της Παναγίας μας, που έγιναν με την κορδέλα της Αγίας Ζώνης.

Έχω τρεις κόρες που είχαν και οι τρεις πρόβλημα να κάνουν παιδί. Οι δύο πρώτες έχασαν το πρώτο παιδί τους στην αρχή της εγκυμοσύνης τους και μετά παρουσιάστηκαν προβλήματα. Στην τρίτη ο γιατρός είπε, ότι ήταν δύσκολο να κάνει παιδί. Στις προσευχές μου όμως έτρεχε η Παναγία μας και με την βοήθειά της μάς έστειλε τον π. Σ.., τον πνευματικό μου, που μας προμήθευσε τις κορδέλες της Παναγίας. Οι κόρες μου τις φόρεσαν και απόκτησε η κάθε μία από ένα χαριτωμένο αγοράκι.

Επίσης έδωσα την κορδέλα σε μια κοπέλλα, που δεν έκανε παιδιά, και τώρα έχει ένα αγοράκι, μετά από επτά εγκυμοσύνες.

Μια γνωστή μας ήλθε από την Κύπρο, γιατί είχε καρκίνο στο στήθος. Έκανε δύο εγχειρήσεις και με την βοήθεια της Ζώνης της Παναγίας μας έγινε καλά.

Το επόμενο θαύμα έγινε στην Αντρούλα. Αυτή μετά από 25 χρόνια γάμου έμεινε έγκυος στα 44 της χρόνια. Η εγκυμοσύνη της όμως παρουσίασε μεγάλα προβλήματα. Είχε 4 όγκους που εμπόδιζαν το έμβρυο να αναπτυχθεί. Της έδωσα την κορδέλα με την εντολή του πνευματικού μου. Οι όγκοι παραμέρισαν και έτσι έδωσαν τόπο στο έμβρυο να μεγαλώνει. Τώρα έχει ένα αγοράκι 8 μηνών.

Βλέπω ότι με τα θαύματα αυτά σταθεροποιείται η πίστη μας, γιατί πολλοί λένε ότι στην εποχή μας δεν γίνονται θαύματα. Πρέπει να σας ομολογήσω ότι, πριν να δώσω την κορδέλα, συμβουλεύω ότι πρέπει να προηγηθεί εξομολόγηση, που είναι δείγμα ταπείνωσης και προετοιμασίας».

Διατελώ μετά μεγάλης ευλαβείας

Νέδη