Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (14)

21 Μαΐου 2009

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (14)

Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

30. Φορούσα την κορδέλα προ της συλλήψεως μέχρι την εγκυμοσύνη

21-1-2000, Ιλλινόϊς (ΗΠΑ)

«Επιτρέψατέ μου να προσφέρω την θερμοτάτη μου εκτίμηση και ευχαριστία για την κορδέλα που είχε ευλογηθεί επί της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Έχω βεβαία πεποίθηση ότι χωρίς αυτήν την κορδέλα δεν θα μας είχε δοθεί η ευλογία να γεννήσω τον υιόν μας Ανδρέα-Πέτρο. Ο πρώην ενοριακός πνευματικός μας π. Ε. Ν. ζήτησε εκ μέρους μας την κορδέλα.

Ήμουν σε τρεις περιπτώσεις έγκυος πριν την γέννηση του υιού μας. Και οι τρεις κατέληξαν σε αποβολή. Η πρώτη μετά από 13 εβδομάδες (αγνώστου φύλου), η δεύτερη στην 16η εβδομάδα (κορίτσι) και η τρίτη στην 8η εβδομάδα (αγόρι). Μετά από κάθε αποβολή έκανα διάφορες εξετάσεις. Τελικά η διάγνωση ήταν ότι ο οργανισμός μου είναι σε κατάσταση που αντιμετωπίζει την εγκυμοσύνη σαν μόλυνση και τελικά την αποβάλλει. Ο γιατρός μάς είπε ότι δεν είχε ποτέ του συναντήσει τέτοια άσχημη περίπτωση. Και δεν ήξερε, εάν μπορούσε να με βοηθήσει. Μόλις έμεινα έγκυος στον Ανδρέα, με έβαλαν στο κρεβάτι για τους πρώτους τρεις μήνες. Παρ’ ολίγο να γεννήσω την 29η εβδομάδα, γι’ αυτό με επανατοποθέτησαν στο κρεβάτι έως την 32η εβδομάδα. Κάθε εβδομάδα που περνούσε ήταν μία νίκη! Γέννησα τον Ανδρέα-Πέτρο δύο ημέρες πριν από την καθορισμένη ημερομηνία! Φορούσα την κορδέλα προ της συλλήψεως, στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Ο Κύριος μας ευλόγησε με αυτό το παιδί και θα ευχαριστώ πάντοτε την Μονή σας για την βοήθεια σε αυτό το θαύμα.

Κατασπαζομένη την δεξιά σας, αιτούμαι τις ευχές σας.

Με ευγνωμοσύνη

Μίλα Οτσίσχνικ – Ιλλινόϊς

31. Η αγάπη μας δοκιμάστηκε από την πίκρα και την στενοχώρια

8-2-2000

Λαυρίου 91, Πετρούπολις – Αθήνα

«Διαμένω στην Αθήνα με τον σύζυγό μου, με τον οποίον ήλθαμε εις γάμου κοινωνίαν προ οκταετίας.

Κατά τα οκτώ παρελθόντα έτη η αγάπη μας δοκιμάστηκε πολλές φορές από την πίκρα και τη στενοχώρια μας, που δεν μπορούσαμε να αποκτήσουμε απογόνους, παρά τις ειλικρινείς προσευχές μας.

Ο Πανάγαθος Θεός έστειλε στον δρόμο μας τον άξιο δούλο του π. Π., ο οποίος σαν άλλος πατέρας μας αγκάλιασε και μας βοήθησε να φωτιστούμε με την Χάρη του Θεού και να οπλιστούμε με υπομονή.

Τα Χριστούγεννα του 1999 μου προσέφερε την Αγία Ζώνη (κορδέλα), για την οποίαν μου είπε πως προέρχεται από την Ιερά Μονή του Βατοπαιδίου και πως με βοηθό την πίστη και την υπομονή θα με βοηθήσει να τεκνοποιήσω. Πραγματικά, πριν συμπληρωθεί ένα έτος, ο Μεγαλοδύναμος μας χάρισε το μέγιστο δώρο! Δύο δίδυμα έμβρυα, που προσευχόμαστε να γεννηθούν υγιή με την Χάρη του Θεού.

Ως χρέος μέγιστο καθώς και προσφορά ελάχιστη θεωρώ αυτήν την επιστολή διά την αποστολή της κορδέλας της Αγίας Ζώνης. Είμαστε ευγνώμονες διά την ευλογημένη προσφορά σας…».

Μετά πολλών ευχαριστιών

Δημοσθένης και Βασιλική Τσιλογιάννη

32. Δόξα τώ Θεώ γέννησα τρίδυμα

27-1-2000, Λευκωσία

«Με την βοήθεια της Παναγίας, χάρη στην κορδέλα της Αγίας Ζώνης που φορούσα συνεχώς, έμεινα έγκυος και δόξα τω Θεώ γέννησα τρίδυμα στο «Μακάρειο» νοσοκομείο.

Αν σας είναι εύκολο προσεύχεσθε και για μας τους αμαρτωλούς που ζούμε στον κόσμο».

Με σεβασμό

Έλενα Γιάλλουρου

33. Οι γιατροί περίμεναν να πεθάνει

31-3-2000, Καναδάς

«Πριν ένα μήνα έλαβα ένα φακελάκι, που μέσα είχε ένα θησαυρό για μας που ζούμε μακρυά από το σεβαστό Άγιον Όρος. Ήταν μία λουρίδα με ύφασμα ευλογημένο στην Αγία Ζώνη της Παναγίας μας. Ακούστε και το πρώτο θαύμα που έκανε.

Ένας φίλος μας ήλθε στο μαγαζί μου και μου είπε ότι ο πατέρας του ήταν ετοιμοθάνατος. Έκανε εγχείρηση (καρκίνο στο κεφάλι) πριν 20 ημέρες και βρισκόταν σε αφασία. Ήταν όλοι τους πολύ στενοχωρημένοι. Του είπα ότι μου έστειλαν από την Ιερά Μονή του Βατοπαιδίου κορδέλα από την Αγία Ζωνή. Πάρε την και σταύρωσε το κεφάλι του πατέρα σου και θα γίνει καλά. Θέλω όμως να μου την επιστρέψεις, για να την δώσω και σε άλλους να την προσκυνήσουν.

Πράγματι πήγε στο νοσοκομείο και σταύρωσε το κεφάλι του πατέρα του. Μετά από λίγο, ενώ βρισκόταν σε κώμα 20 ημέρες σαν πεθαμένος ζωντανός, χασμουρήθηκε δύο φορές, άνοιξε για λίγο τα μάτια του και πάλι χάθηκε. Έβαλε το φακελάκι με την Αγία Ζώνη κάτω από το μαξιλάρι του όλη την νύχτα και το θαύμα έγινε. Την άλλη μέρα ο άρρωστος ξύπνησε, μίλησε και σηκώθηκε λίγο. Τώρα είναι πολύ καλύτερα. Ο πατέρας έχει την ευλογημένη ζώνη επάνω του και οι γιατροί που τον παρακολουθούν κάθε μέρα δεν μπορούν να το πιστέψουν. Περίμεναν να πεθάνει. Με παρεκάλεσε πάρα πολύ ο φίλος μου να του την αφήσω για λίγο, έως ότου ο πατέρας του βγει από το νοσοκομείο…».

Με σεβασμό και πολλή αγάπη

Θεόφιλος

34. Είχαμε ξοδέψει πολλά λεφτά στους γιατρούς

30-5-2000

Τσακάλωφ 4, Λεμεσός – Κύπρος

«Παίρνω την ευκαιρία να σας γράψω σχετικά με ένα θαύμα, που έκανε η Μεγαλόχαρη σε μένα και τον σύζυγό μου.

Είμασταν ενάμιση χρόνο παντρεμένοι και προσπαθούσαμε να κάνουμε ένα παιδί, χωρίς όμως να το καταφέρουμε. Είχαμε ξοδέψει πολλά λεφτά στους γιατρούς, οι οποίοι μας έλεγαν ότι είμαστε απόλυτα υγιείς και ότι δεν υπήρχε λόγος να ανησυχούμε. Με την πάροδο όμως του χρόνου γίναμε πιο νευρικοί και τσακωνόμασταν συνεχώς χωρίς λόγο. Η αιτία ήταν πάντοτε η έλλειψη παιδιού.

Τις ημέρες των Χριστουγέννων του 1999 είχαμε πάει για φαγητό σε μία θεία του συζύγου μου, η οποία μου έδωσε ένα σακουλάκι με κορδέλα της Αγίας Ζώνης της Παναγίας που υπάρχει στην Μονή Βατοπαιδίου. Την έβαλα σε ένα συρτάρι για να την δείξω στον σύζυγό μου, αλλά επειδή φοβόμουν να την βάλω, την ξέχασα εκεί. Αρχές Ιανουαρίου του 2000 την βρήκε ο σύζυγός μου και επειδή επέμενε, την φόρεσα. Σχεδόν κάθε μέρα πήγαινα στην εκκλησία, άναβα κερί και προσευχόμουν και εγώ και ο σύζυγός μου να μάς αξιώσει η Μεγαλόχαρη να αποκτήσουμε παιδί. Επιτέλους στις 2 Φεβρουαρίου 2000 έμαθα ότι ήμουν έγκυος. Τώρα είμαι πέντε μηνών και επειδή πιστεύω στην Χάρη της Παναγίας και προσεύχομαι, το παιδί μου πάει μια χαρά και είναι υγιέστατο, χωρίς να έχω ούτε και εγώ κανένα πρόβλημα υγείας.

Δοξάζω το όνομα και την Χάρη της, που μας βοήθησε. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι πάντα στο πλευρό μου μέχρι να γεννήσω και στην συνέχεια θα είναι δίπλα στο παιδί μου για να το προσέχει».

Την ευχή σας

Λοΐζος και Ειρήνη Ευριπίδου