Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (17)

24 Μαΐου 2009

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (17)

Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

44. Η απόκτηση παιδιού μόνο με θαύμα ήταν δυνατή

28-7-2001, Λάρνακα

«Θα ήθελα με αυτή την επιστολή μου να σάς αναφέρω ότι η απόκτηση του παιδιού μου, που σήμερα είναι τριών χρόνων και ονομάζεται Μαρία, οφείλεται σε θαύμα της Παναγίας.

Προσπαθήσαμε με την βοήθεια διαφόρων γιατρών στην Κύπρο, μετά από αναλύσεις και εγχειρίσεις που υποβλήθηκε η σύζυγός μου, να αποκτήσουμε ένα παιδί, χωρίς αποτέλεσμα για χρονική περίοδο σχεδόν τεσσάρων χρόνων. Είχαμε κουρασθεί και απογοητευθεί, ιδιαίτερα μετά από την διαβεβαίωση του γιατρού, ότι η απόκτηση παιδιού για μας μόνο με θαύμα θα ήταν δυνατή.

Ένας φίλος μας έφερε την αγιασμένη κορδέλα της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας και μας παρώτρυνε να την δοκιμάσουμε τον Αύγουστο του 1997. Στον ενάμιση μήνα, που η σύζυγός μου την φόρεσε, έμεινε έγκυος την κόρη που έχουμε σήμερα. Όταν αναφέραμε στο γιατρό μας ότι περιμένουμε παιδί, ο ίδιος ανέφερε ότι έγινε θαύμα της Παναγίας, καθ’ ότι απέκλειε να γίνει με φυσιολογικό τρόπο».

Με σεβασμό

Αντώνης Λοϊζίδης

45. Δύο χρόνια βασανίζομαι από ένα σπάνιο είδος καρκίνου

23-8-2001, Βογατσικό

«Εδώ και δύο χρόνια βασανίζομαι από ένα σπάνιο είδος καρκίνου. Πέρασα πάρα πολύ δύσκολο χειμώνα. Όταν ήλθε στην Καστοριά η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, μου έφερε η κόρη μου την εικονίτσα που μοιράζετε και την κορδέλα. Μόλις μπήκαν μέσα στο δωμάτιο, παρόλο που ήμουν 2,5 μήνες καθηλωμένη στο κρεβάτι και παιδευόμουν από δυνατούς πόνους, σηκώθηκα όρθια και με κλάματα γοερά πήρα την εικόνα και άρχισα να την φιλώ. Νόμισα ότι ήλθε η ίδια η Παναγία στο δωμάτιό μου.

Όταν επισκέφθηκα τον ορθοπαιδικό γιατρό στο νοσοκομείο, μου έδωσε φάρμακα, μου είπε να πάρω μία ζώνη ορθοπαιδική και να κάθομαι στο κρεβάτι. Τότε εγώ είπα στην κόρη μου ότι θα φορέσω την κορδέλα της Παναγίας και πιστεύω ότι θα γίνω καλά. Η Παναγία έκανε το θαύμα της. Σε είκοσι μέρες μου πέρασαν οι πόνοι και πήρα κοράγιο. Παρήγγειλα και την εικόνα της Αγίας Ζώνης και θα κάνω κάθε χρόνο την γιορτή της».

Με μεγάλο σεβασμό

Νίκη Παπανδρέου

46. Δοξασμένο το όνομα της Υπεραγίας Θεοτόκου

21-8-2001

Κίτιον, Λάρνακα – Κύπρος

«Θα ήθελα να σας αναφέρω ένα από τα πολλά θαύματα της Παναγίας που έγινε πριν λίγους μήνες.

Ο Στέλιος και η Βάσω μετά από πολλές προσπάθειες δεν κατάφεραν να αποκτήσουν παιδί. Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε που παντρεύτηκαν, αλλά τίποτα. Κάποιοι συνάδελφοι έδωσαν στην Βάσω την θαυματουργή κορδέλα της Παναγίας από το μοναστήρι σας. Ο Στέλιος και η Βάσω εξομολογήθηκαν, νήστεψαν, κοινώνησαν και το θαύμα δεν άργησε να γίνει. Η Βάσω κατά τις 15 Σεπτεμβρίου θα αποκτήσει το πρώτο της παιδί».

Με σεβασμό

Παύλος Παύλου

47. Χωρίς καμμιά ιατρική βοήθεια έμεινα έγκυος

29-11-2001

«Αυτό που πιστεύω είναι ότι με την βοήθεια της Μεγαλόχαρης απέκτησα ένα παιδί, που το έταξα στην Χάρη της και το ονόμασα Μαρία.

Προσπαθούσαμε τρία χρόνια να κάνουμε παιδί. Με την βοήθεια της ιατρικής έκανα διάφορες επεμβάσεις, διάφορες θεραπείες, επώδυνες και επίπονες προσπάθειες.

Προς το τέλος του Σεπτεμβρίου του 1997 φόρεσα την κορδέλα της Τιμίας Ζώνης, που έφερε ο σύζυγός μου από το Άγιον Όρος. Τον Ιανουάριο του 1998, αφού ξεπέρασα κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα, χωρίς καμιά ιατρική βοήθεια, εντελώς απρόσμενα, έμεινα έγκυος. Πιστεύω ότι έμεινα έγκυος χάρη στην Τιμία Ζώνη. Την έβγαλα αφού γέννησα και πήγαν όλα καλά, παρά τα πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην εγκυμοσύνη.

Ευχαριστώ κάθε βράδυ την Παναγία, που μου χάρισε αυτό το παιδί και παρακαλώ να μάς σκεπάζει».

Ευχαριστώ πολύ

48. Ενημέρωση για θαύματα

31-3-2002

Αηδόνια Νεμέας

«Επικοινωνώ μαζί σας, για να σας ενημερώσω για τα θαύματα της Παναγίας μας σε τέσσερεις γυναίκες, οι οποίες με την χρήση της καθαγιασμένης κορδέλας της Τιμίας Ζώνης απέκτησαν παιδί.

Σας αναφέρω τα ονόματά τους, για να καταγραφούν στο βιβλίο της Μονής σας προς δόξαν της Παναγίας μας.

Ιωάννα Βασιλογιαννοπούλου, απέκτησε δυο παιδιά –ένα αγόρι κι ένα κορίτσι– ενώ οι γιατροί είχαν αποκλείσει παντελώς το ενδεχόμενο απόκτησης παιδιού.

Δήμητρα Τσιλιγκίρη, απέκτησε αγοράκι φυσιολογικά, ενώ είχε αποτύχει πολλές φορές με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Κωνσταντίνα Δενέζη, απέκτησε ένα κοριτσάκι σε προχωρημένη ηλικία.

Ευαγγελία Χουσαλά, κυοφορεί στον 6ο μήνα και μάλιστα έχει δίδυμη κύηση και σε ηλικία 40 ετών. Είχε επιχειρήσει πάρα πολλές εξωσωματικές γονιμοποιήσεις».

Ασπάζομαι την δεξιάν σας ευλαβικά

π. Δημήτριος Ζούζιας

Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νικολάου