Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (21)

28 Μαΐου 2009

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (21)

Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

65. Πέντε-έξι χρόνια προσπαθούσε να μείνει έγκυος

2-6-2003

Πιερία Κοιλάδος – Ελευθερούπολη

«Μία οικογενειακή μας φίλη επί 5-6 χρόνια προσπαθούσε να μείνει έγκυος, αλλά λόγω θυρεοειδούς έκανε θεραπεία και είχε σαν αποτέλεσμα να μη μπορεί να μείνει έγκυος.

Μόλις γύρισα από το Άγιον Όρος, της έδωσε η σύζυγός μου την κορδέλα της Αγίας Ζώνης, την φόρεσε, νήστεψε 40 ημέρες και μετάλαβε των αχράντων μυστηρίων. Την επομένη ημέρα πήγε στον γιατρό της και της ανακοίνωσε ότι είναι 40 ημερών έγκυος. Φανταστείτε τι ανείπωτη χαρά έδωσε σε αυτό το ζευγάρι η Παναγία μας».

Σας φιλώ το χέρι

Κυριάκος Ρογκοκός

66. Ήταν 25 χρόνια παντρεμένη…

22-6-2003, Βατοπαίδι

«Ονομάζομαι Βαλέριος Κίρλι και είμαι από το χωριό Μπαουρτζί της Γκαγκαουζίας (Μολδαβία) και θα ήθελα να σας αναφέρω ένα θαύμα που έκανε η Παναγία μας με την θαυματουργή της Αγία Ζώνη.

Αυτό το θαύμα μου το είπε ο Βασίλειος Ικιζλί (γιος του ιερέα π. Βασιλείου και της πρεσβυτέρας Ζηνοβίας) από το χωριό Κόνγκας του νομού Κομράτ.

Ο Βασίλειος έδωσε μία κορδέλα της Αγίας Ζώνης σε κάποια κυρία που ήταν 25 χρόνια παντρεμένη και η οποία δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Μετά από αυτό το γεγονός έμεινε έγκυος και γέννησε σε ηλικία 42 ετών ένα χαριτωμένο παιδάκι».

Με εκτίμηση

Βαλέριος Κίρλι

67. Με την βοήθεια της Υπεραγίας Θεοτόκου έμεινε έγκυος

26-6-2003

Φαλαρών 36, Στυλίδα

«Αισθάνομαι την ιερά υποχρέωση να σας αναφέρω τα εξής:

Πριν τρία χρόνια είχα την ευκαιρία να έλθω προσκυνητής στο Άγιον Όρος. Συναντήθηκα έπειτα από 20 χρόνια με τον παιδικό μου φίλο, συμμαθητή και συγχωριανό π. Παΐσιο. Με φιλοξένησε μια εβδομάδα στο κελλί του και μέσα σ’ αυτό τον χρόνο με καθοδήγησε πνευματικά. Ανάμεσα στα άλλα δώρα που μου προσέφερε ήταν και μία κορδέλα από την Τιμία Ζώνη της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου με την προτροπή να την δώσω σε όποιον την χρειάζεται. Πράγματι την έδωσα, επιστρέφοντας στην Στυλίδα, σε ένα άτεκνο ζευγάρι που ήταν παντρεμένοι 5-6 χρόνια, με την προτροπή να κάνουν όλα όσα γράφει το εσώκλειστο σημείωμα.

Πράγματι με την βοήθεια της Υπεραγίας Θεοτόκου μας, μετ’ ολίγον η Ελένη έμεινε έγκυος και σήμερα που σας γράφω έχει ένα υγιέστατο αγοράκι. Δεν γνωρίζω αν σας το ανέφεραν γραπτώς οι ίδιοι οι γονείς, γιαυτό και εγώ με την προτροπή του παπα-Γιώργη (Ι. Μ. Αγίας Παρασκευής – Σπαρτιά Φθιώτιδος) αλλά και του π. Παϊσίου, σας απευθύνω αυτό το γράμμα και σας αναφέρω το θαύμα».

Η Παναγία Θεοτόκος μαζί μας.

Ευλογείτε

Στέφανος Μαριδάκης

68. Έμεινε έγκυος με την ευλογία της Τιμίας Ζώνης

17-8-2003, Πάτρα

«Πριν λίγους μήνες ήμουν στην Ιερά Μονή σας, και με το φυλακτό που πήρα, η Παναγία μας έκανε και σε μένα το θαύμα της. Έμεινε έγκυος μετά από πολύ καιρό μία συγγενής μου με την ευλογία της Τιμίας Ζώνης».

Ευχαριστώ

Κων/νος Τζουραμάνης

69. Μέσα της ήδη συνέλαβε νέα ζωή

25-9-2003, Γεωργία

«Εγώ και η Σουσανίκ, η γυναίκα μου, παντρευτήκαμε πριν δύο χρόνια. Το διάστημα δεν είναι πολύ, αλλά εμείς στεναχωρηθήκαμε πολύ, διότι δεν είχαμε παιδί.

Ο δούλος του Θεού Βαχτάνγκ μας έφερε την κορδέλα της Παναγίας από την Μονή σας και μας την έδωσε. Η Σουσανίκ φορούσε αδιάλειπτα την κορδέλα, ώσπου πέρασαν 40 μέρες και έμεινε έγκυος· ήδη συνέλαβε νέα ζωή.

Ευχαριστούμε τον ελεήμονα Θεό, την Υπεραγία Θεοτόκο και σάς, διότι η ευλογία των ουρανών έχει δοθεί σε μάς».

Κάχα Τβιλδήανι

70. Η σύζυγός μου κυοφορεί δίδυμα

6-10-2003

Θεοδόση Πιερίδη 2

2202 Γέρι – Κύπρος

«Τον περασμένο Ιούνιο σας ζήτησα να προσεύχεσθε για μένα και την σύζυγό μου για να αποκτήσουμε τέκνα. Τον ίδιο μήνα μας στείλατε φυλακτό με την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας. Η σύζυγός μου, τώρα που σας γράφω, κυοφορεί δίδυμα και βρίσκεται στον πέμπτο μήνα της κύησης. Λίγες μέρες μόνο μετά την παραλαβή της ζώνης της Παναγίας μας μάθαμε τα χαρμόσυνα νέα».

Με αγάπη Θεού

Ανδρέας Ματθαίου

71. Κάποιες φορές πίστευα πώς δεν θα έκανα παιδάκι

1-12-2003

Θερισσού 13, Ηράκλειο Κρήτης

«Ονομάζομαι Μυρτώ, είμαι μόλις 23 χρόνων και έχω φτιάξει μία πολύ καλή οικογένεια, που καμαρώνω γι’ αυτήν. Είμαι παντρεμένη με τον Χρήστο εδώ και 3,5 χρόνια, και το μόνο που μας στενοχωρούσε είναι ότι ο Θεός δεν μας είχε στείλει ακόμα ένα παιδάκι, που τόσο πολύ λαχταρούσαμε. Ποτέ δεν χάσαμε την πίστη μας στους αγίους, αν και κάποιες φορές πιστεύα πως δεν θα έκανα παιδάκι.

Κάποια μέρα η μητέρα μου πήγε σε ένα μοναστήρι (Μονή Αγκαράθου) και της είπαν για την Αγία Ζώνη. Αφού πραγματικά πίστεψα, επικοινώνησα μαζί σας για να μου την στείλετε.

Μετά από ένα μήνα πήγα στον γιατρό νομίζοντας ότι πάλι κάποιο πρόβλημα θα υπάρχει. Έκανα λάθος. Ο γιατρός μου είπε: «Είσαι έγκυος. Σε εννιά μήνες θα κρατάς στην αγκαλιά σου το δικό σου μωράκι». Μέχρι την ημέρα εκείνη η ζώνη δεν μου είχε έρθει.

Γυρίζοντας στο σπίτι μου πήγα μπροστά στην Παναγία και την ευχαρίστησα για το δώρο που μου έκανε. Αμέσως μετά έρχεται η μητέρα μου λέγοντάς μου «έχεις γράμμα». Ανοιξα και ήταν η κορδέλα από την Ζώνη της Παναγίας. Δεν πίστευα στα μάτια μου. Πραγματικά πιστεύω πως το γεγονός δεν ήταν τυχαίο. Ήταν ένα μικρό θαύμα. Αυτό με κάνει να μη χάνω ποτέ την πίστη μου στον Κύριο.

Αυτή την στιγμή κρατώ στα χέρια μου ένα πολύ όμορφο αγοράκι που είναι 2,5 μηνών». Σας ευχαριστώ.

Με εκτίμηση

Μυρτώ Λυδάκη