Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ (25)

3 Ιουνίου 2009

ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ (25)

Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

83. Είχα δύσκολη εγκυμοσύνη

«Ήθελα πολύ να αποκτήσω ένα δεύτερο παιδί. Όταν άκουσα ότι θα φέρουν στην εκκλησία μας την Αγία Ζώνη, την πήρα και την φόρεσα και είπα, «ας γίνει και σε μένα το θαύμα σου, Παναγία μου». Σε λίγο διάστημα έμεινα έγκυος. Χάρηκα πολύ, συνέχισα να φοράω την ευλογημένη κορδέλα και παρακαλούσα μέρα νύκτα να πάνε όλα καλά, γιατί είχα δύσκολη εγκυμοσύνη. Μετά από έξι μήνες έφερα στον κόσμο το παλλικάρι μου, γερό και υγιέστατο. Το βάλανε στην θερμοκοιτίδα για δύο μήνες και παρακαλούσα την Παναγία να πάνε όλα καλά! Τώρα σφίγγω στην αγκαλιά μου τον Γιώργο και βλέπω με αισιοδοξία τις μέρες που έρχονται».

Οι ευτυχισμένοι γονείς

Σοφία και Ιωάννης Καμπουρής

84. Το θάρρος μου πήγαινε να με αφήσει

Χανιά – Κρήτης

«Πάνε τρία χρόνια που άρχισε η μεγάλη ταλαιπωρία με την υγεία μου. Έχασα τον άνδρα μου κτυπημένο από την επάρατο νόσο. Το βράδι μετά την κηδεία άρχισε ο γολγοθάς μου. Ένας ξαφνικός πόνος και ένα μικρό πρήξιμο στο στήθος ήταν η αρχή. Έπρεπε να χειρουργηθώ αμέσως. Οπλισμένη με πίστη στην Χάρη του Θεού και με ελπίδα στις πρεσβείες της Θεοτόκου μπήκα στο χειρουργείο (23-4-2002). Αφαιρέθηκε ο όγκος και πρόλαβα τα χειρότερα. Έπρεπε να υποβληθώ σε κάποιες θεραπείες, ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες. Αυτές κράτησαν οκτώ μήνες και ήταν επώδυνες, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το θάρρος μου πήγαινε να με αφήσει. Τότε ήλθε η Τιμία Ζώνη, που έστειλε ο π. Γεδεών. Την φόρεσα, επανήλθε το θάρρος και οι πόνοι περνούσαν. Όταν τελείωσα τις θεραπείες, ο γιατρός είπε ότι όλα είχαν πάει καλά και δεν πρέπει να ανησυχώ. Από τότε πέρασαν δύο χρόνια και είμαι πολύ καλά στην υγεία μου.

Το θαύμα το έκανε η Παναγία με την ζώνη της και στην Αγγελική Γάσπαρη που ήταν άρρωστη και την είχαν αποθαρρύνει οι γιατροί. Φόρεσε την ζώνη και σήμερα είναι καλά και δοξάζει το όνομα της Παναγίας μας».

Κωνσταντία Κωνσταντουδάκη

 

85. Η Παναγία ευλόγησε πολλές γυναίκες

10-2-2005

Ο αιδεσιμώτατος Ιερομόναχος Ειρηναίος, Σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Σερβικής Εκκλησίας στις Διεθνείς και Διεκκλησιαστικές υποθέσεις, μας γράφει:

«Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που επικοινωνήσαμε και από τότε που ζήτησα ζώνες ευλογημένες πάνω στην Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η Παναγία ευλόγησε πάρα πολλές από τις γυναίκες στις οποίες ταπεινά μοίρασα τις ζώνες και τους χάρισε υγεία και εγκυμοσύνη. Ζήτησα από αυτές προσωπικά να γράψουν στην Ιερά Μονή σας τα ονόματα και τις ημερομηνίες των τοκετών τους.

Με την μεσιτεία της Παναγίας και την βοήθεια του Θεού οι παρακάτω γυναίκες έχουν ευλογηθεί με όμορφα και υγιή παιδιά:

Μίλα Ocheshnik, Αικατερίνα Lalich, Λίντα Ζivkovich (δίδυμα), Τατιάνα Jovanovic, Ζακλίνα Trajkovic (αδελφή της Τατιάνας), Αλεξάνδρα Guzina.

Ζητώ με σεβασμό να σταλούν και άλλες ζώνες και να παρακαλέσετε την Θεοτόκο να δώσει την ευλογία της εγκυμοσύνης.

Με την ευλογία σας

Πάντοτε αφοσιωμένος σε σάς εν τώ Κυρίω

ημών Ιησού Χριστώ

Ιερομόναχος Ειρηναίος Dobrijevic

86. Δύο θαύματα

9-2-2005, Λίνδου 5 – Ρόδος

«Πριν από ένα χρόνο αντιμετώπισα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Είχα καρκίνο στην μήτρα και μου έκαναν εγχείρηση για ολική αφαίρεση.

Ένας καλός φίλος μου έδωσε την ευλογημένη κορδέλα από την Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας. Την φορούσα πριν την εγχείρηση και μετά κατά την περίοδο της ανάρρωσης. Με την βοήθεια της Θεοτόκου όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Η εγχείρηση είχε επιτυχία και η ανάρρωση ήταν θεαματική. Δεν χρειάστηκε παραπάνω θεραπεία (ούτε ακτινοβολίες, ούτε χημειοθεραπεία).

Έδωσα την κορδέλα σε μία φίλη, που ήταν παντρεμένη πολλά χρόνια, αλλά δεν είχε παιδάκι. Η Παναγία έκανε και εκεί το θαύμα της. Η γυναίκα τεκνοποίησε. Τώρα, μετά από ένα χρόνο, νιώθω πραγματικά ευλογημένη από την Παναγία, που μου χάρισε την ζωή μου».

Ζητώ την ευχή και την ευλογία σας

Ιωάννα Ζούρδη