Θεολογία και Ζωή

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (35)

17 Ιουνίου 2009

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (35)

Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

117. Θα διαβάσεις αυτά που λέει μέσα καί θα τα τηρήσεις

301 00 Σιτόμενα Αγρινίου

«Είμαστε παντρεμένοι από το 1999 και δεν μπορούσαμε να κάνουμε παιδί. Κάναμε εξετάσεις τα αποτελέσματα έδειξαν ότι και οι δύο δεν είχαμε κανένα πρόβλημα.

Τον Σεπτέμβριο του 2002 μένω έγκυος πρώτη φορά. Τον Οκτώβριο χάνω το παιδί. Σταμάτησε να μεγαλώνει, είπε ο γιατρός. Ξεπερνώντας, όσο μπορούσαμε το σόκ τον Μάιο του 2003 μένω ξανά έγκυος. Μετά από λίγες εβδομάδες χάνω και αυτό το παιδί.

Πήγαμε σε πολλούς γιατρούς μετά από αυτό. Κάναμε κάποια θεραπεία με εμβόλια και συγχρόνως προσευχόμασταν, νηστεύαμε, παρακαλούσαμε τον Θεό και οι δυο μας να μας δώσει αυτό το δώρο. Με τις συμβουλές του πνευματικού μας και την εξομολόγηση, περιμέναμε το θαύμα.

Από τον Ιούνιο και μετά προσπαθούσαμε για παιδί. Δεν μπορούσαμε όμως. Περνούσαν οι μήνες, αλλά εμείς δεν απελπιζόμασταν, μόνο παρακαλούσαμε.

Τον Σεπτέμβριο του 2003 στην εκκλησία του χωριού μας φέρανε την εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας. Πήγα στην ολονυκτία. Την επομένη ο ιερέας μου έδωσε την Ζώνη της Παναγίας. “Θα διαβάσεις αυτά που λέει μέσα και θα τα τηρήσεις”, μου είπε. Αυτό και έκανα. Νηστέψαμε και οι δύο και φόρεσα την ζώνη. Τον επόμενο μήνα ήμουν έγκυος φυσιολογικά.

Πίστεψα μέσα μου ότι το παιδί αυτό θα γεννηθεί. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με την εγκυμοσύνη μου. Όλα πήγαν καλά και στις 18 Ιουνίου 2004 γέννησα φυσιολογικά ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Την ζώνη την έβγαλα αφού γέννησα. Ο άνδρας μου και εγώ τάξαμε στην Παναγία ότι θα το βαφτίσουμε Μαρία σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την Παναγία. Την βαφτίσαμε μετά από τρεις μήνες. Δεν ξεχνάμε ποτέ το δώρο αυτό που μάς έδωσε η Παναγία μας και το λέμε παντού.

Μεγάλο και δοξασμένο το όνομά σου, Παναγία μου. Θα σε ευγνωμονούμε για πάντα».

Οι δούλοι σου και δούλοι του Θεού

Δημήτριος και Ευσταθία Κωσταρέλλου

118. Έκαναν δύο παιδάκια με την Χάρη της Αγίας Ζώνης

2-10-2004

4520 Παρεκκλησιά, Κύπρος

«Πήρα το 1996 αγιασμένη κορδέλα της Τιμίας Ζώνης από την Μονή σας. Την έδωσα στην νύμφη της αδελφής μου και έκανε ένα κοριτσάκι, την Χριστίνα, και ύστερα από τρία χρόνια ένα αγοράκι, τον Στέφανο. Είναι και τα δύο υγιέστατα».

Ανδρέας Κωνστάντας

119. Η χαρά μας δεν περιγράφεται

16-11-2004

572 00 Ασσηρός Λαγκαδά

«Σήμερα, την ώρα που σας γράφω, με τις προσευχές σας και με την χάρη της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας έχω στο σπίτι μου μαζί με την Μαρία, το πρώτο παιδί μας, την κορούλα μας. Η χαρά μας δεν περιγράφεται και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα αυτό το μεγάλο δώρο της Παναγίας και του Θεού. Όταν το σκεφτόμαστε, κλαίμε από συγκίνηση. Τα λόγια μου είναι φτωχά σε σχέση με αυτά που θέλει να εκφράσει η καρδιά μου.

“Τί ανταποδώσω τώ Κυρίω περί πάντων ών ανταπέδωκεν ημίν”; Αυτός ο λόγος ηχεί μέσα μου συνέχεια…».

Να έχουμε τις ευχές σας

Αλέκος, Μαρία Μιχτοπούλου