Ορθόδοξη πίστη

Τα θρησκευτικά, και η επιρροή στα παιδιά των Χριστιανών

19 Ιουνίου 2009

Τα θρησκευτικά, και η επιρροή στα παιδιά των Χριστιανών

jkd01

Αθεϊστές και “εκσυγχρονιστές”, εν χορώ με τους αιρετικούς και τους αλλοθρήσκους, κόπτονται για την κατάργηση των θρησκευτικών από τα σχολεία των Ελλήνων. Δεν χρειάζεται βέβαια να εξηγήσουμε τους λόγους! Όμως χρειάζεται να απαντήσουμε σε ορισμένα ανόητα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν ως δικαιολογίες για το σκοπό τους, τα οποία μόνο σε ανθρώπους χαμηλής νοημοσύνης μπορούν να βρουν δικαίωση.

Ένα πονηρό επιχείρημα

Μας λένε οι εχθροί της Ορθόδοξης πίστης: “Πρέπει τα παιδιά να μη διδάσκονται στο σχολείο θρησκευτικά, ούτε με κατηχητικό τρόπο, ώστε να μένουν ανεπηρέαστα και ελεύθερα να επιλέξουν τη θρησκευτική τους κατεύθυνση μεγαλώνοντας”. Και αυτό φυσικά το λένε, για να είναι τα παιδιά άπειρα και εκτεθειμένα θρησκευτικά, ώστε αργότερα να μπορούν να πέσουν θύματα του κάθε απατεώνα αθεϊστή ή αλλόθρησκου. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα, πόσο λογικό είναι αυτό τους το επιχείρημα; 

Εφαρμογή της λογικής αυτής στην εκπαίδευση γενικά

Εάν αυτό το εφαρμόσουμε στο θέμα των θρησκευτικών, για να είμαστε συνεπείς, πρέπει να το εφαρμόσουμε ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Για παράδειγμα, δεν πρέπει τα παιδιά να μαθαίνουν φυσική, για να μπορούν αργότερα απροκατάληπτα να παρατηρήσουν τη φύση, και να έχουν τη δική τους κοσμοθεώρηση. Ούτε πρέπει να μαθαίνουν ιστορία, επειδή πρέπει να μείνουν απροκατάληπτα, στο ποια ιστορική εκδοχή πρέπει να μάθουν. Μπορεί για παράδειγμα, να θέλουν να μάθουν την ιστορία από την άποψη της Τουρκίας, και όχι της Ελλάδος. Ή από την άποψη των Σκοπίων!

Και εδώ θέλουμε να προλάβουμε την ένσταση των πιστών της θρησκείας του αθεϊσμού, ή των άλλων θρησκειών. Γιατί ίσως μας πουν: “Άλλο οι επιστήμες, που είναι κάτι αποδεδειγμένο, και άλλο η θρησκεία, που είναι κάτι υποκειμενικό, και ο καθένας πιστεύει ό,τι νομίζει”. Όμως κι εδώ κάνουν σοβαρό λάθος.

1. Γιατί ούτε οι θεωρίες της Φυσικής είναι τελικές, μια και χρειάζονται κάθε τόσο αναθεώρηση και επέκταση, και υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των φυσικών, και σε σημαντικά ακόμα ζητήματα. Και αν ανοίξουμε ένα από τα λεγόμενα περιοδικά “αναζήτησης”, θα δούμε μια διαρκή ριζική αμφισβήτηση σε κάθε τομέα της επιστήμης, από πολύ κόσμο. Μήπως λοιπόν πρέπει να σταματήσουμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας τις επιστήμες, επειδή κάποιοι τύποι τις αμφισβητούν ριζικά; Γιατί θα πρέπει λοιπόν να μη διδάσκουμε στα παιδιά μας τα θρησκευτικά, επειδή αθεϊστές ή αλλόθρησκοι δεν το επιθυμούν;

Και ούτε η ιστορία διδάσκεται με τον ίδιο τρόπο σε κάθε έθνος. Αλλά άλλα διδάσκουν (π.χ. για τη Μακεδονία) οι ιστορικοί στην Ελλάδα, και άλλα στα Σκόπια! Μήπως λοιπόν πρέπει να θεωρήσουμε και το μάθημα της ιστορίας υποκειμενικό, για να μη προκαταλάβουμε τα παιδιά της Ελλάδος, εναντίον των όσων διδάσκουν τα Σκόπια;

2. Αν και πράγματι, οι θρησκείες, τόσο του αθεϊσμού, όσο και των άλλων ομάδων, αποτελούν υποκειμενικές θεωρήσεις, η Ορθόδοξη πίστη, δεν αποτελεί υποκειμενική θεώρηση, ούτε θρησκεία με τη συνήθη έννοια του όρου, αλλά μέθοδο ψυχοθεραπείας. Και μάλιστα, με ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΡΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, στους θεραπευμένους της, τους αγίους της Εκκλησίας. Το αν λοιπόν κάποιοι έχουν άγνοια της Χριστιανικής επιστήμης ψυχοθεραπείας, δεν είναι επαρκής λόγος, για να θεωρηθεί ανεπαρκής και υποκειμενική η Χριστιανική ψυχοθεραπεία. Όπως δεν είναι επαρκής λόγος, να σταματήσουμε να διδάσκουμε ιατρική, επειδή μερικοί προτιμούν τους τσαρλατάνους από τους γιατρούς.

Δεν είναι λοιπόν λογικό, να στερήσουμε από τα παιδιά μας, εμείς οι Χριστιανοί, τη ζωοσωτήρια διδασκαλία των θρησκευτικών, επειδή κάποιοι θρησκευτικοί τσαρλατάνοι, (αθεϊστές και αλλόθρησκοι), αμφισβητούν την αποδεδειγμένη εγκυρότητα της πίστης μας! 

Η αντιχριστιανική επιρροή στα παιδιά των Χριστιανών

Εάν θεωρήσουμε ότι τα παιδιά μας εκτίθενται και προκαταλαμβάνονται από τη Χριστιανική πίστη, λόγω του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία, (κάτι που φυσικά διδάσκονται με την επιθυμία των γονιών τους και των ιδίων), τότε τι θα πούμε για τις αντιχριστιανικές επιρροές και προκαταλήψεις, στις οποίες είναι διαρκώς εκτεθειμένα;

Καθημερινά τα παιδιά των Χριστιανών, βομβαρδίζονται από ένα κοσμικό αντιχριστιανικό περιβάλλον, το οποίο (σε αντίθεση με τα θρησκευτικά), είναι ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ! Τρόποι ομιλίας και συμπεριφορές αντιχριστιανικές, παρέες και επαφές ξένες με το Χριστιανικό βίωμα, προκλήσεις και μεθοδείες που αποσκοπούν στο να τα οδηγήσουν μακριά από τις Χριστιανικές αξίες που επιθυμούν οι Χριστιανοί γονείς τους. Περίπτερα γεμάτα αντιχριστιανικά περιοδικά και πορνογραφία, τηλεοπτικές εκπομπές γεμάτες βία, σεξ και αθεϊστική προπαγάνδα, διαδικτυακές διευθύνσεις γεμάτες με αντιχριστιανικό περιεχόμενο.

Ειδικά η τηλεόραση, την οποία τα παιδιά κατά κανόνα, παρακολουθούν πολύ περισσότερες ώρες από το μάθημα των θρησκευτικών, τα μαθαίνει αντιχριστιανικές ιδέες, όπως το ότι το προγαμιαίο σεξ δεν είναι κακό, ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι ασθένεια, ότι η απιστία και η αποξένωση από τον Θεό είναι “ο κανονικός τρόπος ζωής”. Βλέπετε, οι τηλεοπτικοί αστέρες και παρουσιαστές, από τη φύση της δουλειάς τους, ζουν στη συντριπτική πλειοψηφία τους μακριά από τις Χριστιανικές αρχές. Γιατί ένας Χριστιανός, δεν μπορεί να συμμετέχει σε τέτοιου είδους ακατάλληλες ταινίες, (όπως συνηθίζει ένας ηθοποιός για παράδειγμα). Γιατί συνήθως η πλειονότητα των ταινιών, των σειρών και των σώου, συμπεριλαμβάνουν αντιχριστιανική προπαγάνδα των ελευθέρων ηθών.

Τα παιδιά λοιπόν, βλέποντας τόσες ώρες την ημέρα αυτούς τους ανθρώπους, νομίζουν ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος ζωής και συμπεριφοράς! Και έτσι μια μικρή ομάδα ανθρώπων ελευθέρων ηθών, επιβάλλει τον αντιχριστιανικό τρόπο ζωής τους, στην πλειονότητα των Χριστιανών αυτής της χώρας, αποχριστιανίζοντάς τους! Είναι ο “κοσμικός”, Δυτικός τρόπος ζωής, που ύπουλα διαδίδεται και προσηλυτίζει τα παιδιά των Χριστιανών, προς μεγάλη ικανοποίηση των “εκσυγχρονιστών”, που είναι οι φορείς αυτής της αντιχριστιανικής νοοτροπίας. Και προκαταλαμβάνουν τα παιδιά των Χριστιανών, με αυτόν τον αντιχριστιανικό τρόπο ζωής, ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ τα ίδια τα παιδιά μας, τον τρόπο της ηθικής που θα επέλεγαν διαφορετικά!

Στην πραγματικότητα λοιπόν, αυτό για το οποίο κατηγορούν οι άνθρωποι αυτοί τους Χριστιανούς, το κάνουν οι ίδιοι! Και ενώ οι Χριστιανοί διδάσκουν στα παιδιά τους τα θρησκευτικά ΕΚΟΥΣΙΩΣ, οι αντιχριστιανοί “εκσυγχρονιστές”, διδάσκουν τον αντιχριστιανικό και ανήθικο τρόπο ζωής στα παιδιά μας, ΑΚΟΥΣΙΩΣ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ, δυτικόφερτα ανθελληνικά και αντιχριστιανικά μοντέλα ζωής! Και έρχονται μετά αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι, και κατηγορούν τους Χριστιανούς, ότι δήθεν προκαταλαμβάνουν τα παιδιά τους υπέρ της πατρογονικής τους πίστης! Τι υποκρισία!

“Μα δεν μπορούμε να αποστειρώσουμε τα παιδιά από τον κόσμο γύρω!” ίσως να μας πουν οι “εκσυγχρονιστές”, για να δικαιολογήσουν τις αντιχριστιανικές επιρροές τους στα παιδιά μας.

Ναι! Συμφωνούμε! Γι’ αυτό δεν εμποδίζουμε τα παιδιά μας να ζουν στον κόσμο που αυτοί οι αντιχριστιανοί έφτιαξαν κατά την εικόνα τους. Όμως παράλληλα, αυτοί οι ίδιοι, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να αποστειρώσουν τα παιδιά των Χριστιανών, από τις πατρογονικές μας παραδόσεις, της Χριστιανικής πίστης! Δεν έχουν το δικαίωμα, να τους στερήσουν (όπως επιθυμούν), τα αντισώματα, ενάντια στον αντιχριστιανικό τρόπο ζωής που σερβίρεται καθημερινά από τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Με άλλα λόγια, δεν έχουν το δικαίωμα, να ζητούν τη διακοπή της Χριστιανικής διδασκαλίας των παιδιών μας ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ! Γιατί αυτό το έθνος υπήρξε ο φορέας της Χριστιανικής παράδοσης για δύο χιλιάδες χρόνια. Και άνθρωποι αυτού του έθνους, θα συνεχίσουν να αποτελούν τον κυματοθραύστη των δυτικόφερτων και αντιχριστιανικών τρόπων ζωής του “εκσυγχρονισμού” και των τσαρλατάνων του.

Πηγή: ΟΟΔΕ