Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (41)

26 Ιουνίου 2009

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (41)

VatopaidiFriend: Νομίζουμε πως αποτελεί προτεραιότητα, όσον αφορά την αγία Ζώνη της Παναγίας μας, να διαβάσετε τα μέρη 1 έως 6 από τα “Θαύματα της Αγίας Ζώνης” (κάντε κλικ), όπου είναι ένας πολύ σημαντικός πρόλογος (από τον γέροντα Εφραίμ), η εισαγωγή, η ιστορία της αγίας Ζώνης και το πώς έφθασε στο Βατοπαίδι, καθώς και κάποια ιστορικά θαύματα-τερατουργίες της αγίας Ζώνης που έγιναν μπροστά στα μάτια των κατοίκων ολόκληρων περιοχών.

Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

139. Η Παναγία τους χάρισε ένα αγοράκι

9-1-2007

Αγρα, 811 05 Ερεσσός

«Καταθέτω την προσωπική μου μαρτυρία για ένα θαυμαστό γεγονός που συνέβη με την Xάρη της Παναγίας μας στην σύζυγό μου και στο παιδί μου κατά το έτος 1994.

Η σύζυγός μου Ελευθερία είχε μία σπάνια αρρώστια, ένα μικρόβιο, το οποίο επέφερε τον θάνατο στο έμβρυο κάθε φορά που κυοφορούσε, όταν αυτό έφθανε σε ηλικία δύο μηνών. Έπαιρνε φάρμακα, αλλά δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτό το μικρόβιο.

Εκείνη την χρονιά, κατά τον μήνα Απρίλιο, συνέβη να επισκεφθώ το Άγιον Όρος και χωρίς να γνωρίζω κάτι για την Ι. Μ. Μονή Βατοπαιδίου. Αν και η ώρα ήταν περασμένη, βρέθηκα στο Καθολικό της Μονής, μέσα στο οποίο οι πατέρες είχαν εκθέσει προς προσκύνηση τα ιερά λείψανα των αγίων. Πλησίασα. Εκείνη την στιγμή ο ιερέας διηγούνταν τα θαύματα που είχαν επιτελεστεί με την Χάρη της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Χαρακτηριστικά θυμάμαι τα λόγια του: “Οι άτεκνες γυναίκες, αν εξομολογούνταν, κοινωνούσαν και τοποθετούσαν πάνω τους την κορδέλα που είχε αγιασθεί με την Xάρη της Τιμίας Ζώνης, θα μπορούσαν στο εξής να τεκνοποιήσουν”. Ο ιερέας έδωσε και σε μένα ως ευλογία μία κορδέλα και λίγο λάδι από την κανδήλα της Αγίας Ζώνης.

Μετά από λίγους μήνες, όταν η σύζυγός μου έμεινε έγκυος, έδεσε αμέσως γύρω από την κοιλιά της την κορδέλα και την φορούσε διαρκώς, ακόμη και μετά την γέννα, μέχρι το παιδί να σαραντίσει. Η εγκυμοσύνη εξελίχθηκε ομαλά, αλλά στον όγδοο μήνα την έπιασαν οι πόνοι της γέννας και γέννησε πρόωρα ένα αγοράκι. Μάλιστα το παιδί γεννήθηκε τυλιγμένο με τον ομφάλιο λώρο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να πνιγεί. Και πάλι όμως οι προσευχές μου στην Παναγία μας και στον Ταξιάρχη του Μανταμάδου Λέσβου σώσανε το παιδί μου. Από τότε κάθε χρόνο η Παναγία με αξιώνει να πηγαίνω να την προσκυνώ στο Άγιον Όρος. Μάλιστα το καλοκαίρι του 2006 έφερα και το παιδί μου, τον Σταύρο-Ευστράτιο, που είναι 11 ετών, για να προσκυνήσει και αυτός την Τιμία Ζώνη και να δοξάσει τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, ο οποίος διά της Θεοτόκου του χάρισε ως δώρο την ζωή με θαυματουργικό τρόπο».

Αναστάσιος Ψύλλος

140. Όγκος, που εξαφάνισε η Παναγία μας

4-3-2007

Σπ. Ματσούκα 26β, 351 00 Λαμία

«Το 1997 βγήκε στον λαιμό μου ένας όγκος, σαν μεγάλο αμύγδαλο, που φαινόταν ακόμα και από έξω.

Μετά από υπέρηχο που έκανα στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” διαπιστώθηκε ότι είχα λεμφαδένες πολύ ερεθισμένους μαζί με όζους. Δύο καθηγητές ιατρικής μου συνέστησαν εγχείριση. Πηγαίνοντας σε χειρουργό μου περιέγραψε την άσχημη κατάστασή μου. Ανάλογα με την βιοψία ίσως θα γίνονταν δύο εγχειρίσεις.

Ήταν φανερό ότι η ζωή μου κινδύνευε. Η θα ζούσα με πρόβλημα από εδώ και πέρα ή σε λίγο θα άφηνα αυτόν τον κόσμο.

Για το ότι θα έφευγα από αυτόν τον κόσμο δεν με πείραζε, γιατί πιστεύω, αγωνίζομαι και λατρεύω τον Κύριο μας. Είχα βέβαια την αγωνία, αν είμαι έτοιμη.

Αυτό που με προβλημάτιζε πολύ ήταν ότι είχα ένα σύζυγο, δύο αγόρια και δύο μητέρες (μητέρα και πεθερά), που περίμεναν να τους κλείσω τα μάτια, όπως έλεγαν, γιατί δεν είχαν άλλα παιδιά. Πόση λύπη θα ένιωθαν!

Στην οικογένειά μας έχουμε δεί πολλά θαύματα. Δόξα τω Θεώ.

Έτσι και αυτήν την φορά κατέφυγα στην γιάτρισσα Παναγία μας. Κάθε μέρα έβαζα στο λαιμό μου λάδι από την Παναγία μας και πήγα σε πολλά προσκυνήματα της Παναγίας γύρω από την Λαμία και αλλού.

Μία φίλη μου που ήξερε το πρόβλημά μου, πιστός άνθρωπος, μου έφερε από το μοναστήρι σας μικρό τεμάχιο από την κορδέλα που διαβάζεται επάνω στην Αγία Ζώνη. Αυτό ήταν! Την έβαλα επάνω μου με πίστη και ευλάβεια, δεν την αποχωρίστηκα καθόλου και μετά από πέντε ημέρες ο όγκος στον λαιμό μου εξαφανίστηκε! Τον εξαφάνισε η Παναγία!

Ξέρω πώς η Παναγία μας είναι πάντα δίπλα μας και μας ακούει, αλλά το αδύνατο μυαλό μου δεν το χωράει, πως έσκυψε και είδε εμένα την αμαρτωλή και ανάξια.

Μετά από αυτό δεν πήγα βέβαια για εγχείριση. Οι γιατροί και ο θείος μου, που εργαζόταν στον “Ευαγγελισμό” επέμεναν να πάω να κάνω πάλι μία εξέταση για να δούν τι γίνεται. Δεν ήθελα, αλλά για να τους κάνω το χατίρι πήγα μετά τρεις μήνες.

Ο γιατρός είχε την άσχημη εξέταση στα χέρια του και έψαχνε συνέχεια με το μηχάνημα στον λαιμό μου για πολλή ώρα. Στο τέλος είπε: “Δεν βλέπω τίποτα από λεμφαδένες, είναι όλα καθαρά!” Ήταν μία από τις ωραιότερες ημέρες της ζωής μου».

Ευχαριστώ. Δεχθείτε τα προσκυνήματά μου

Ισμήνη Κολώνια

141. Μετά από δέκα χρόνια…

3-10-2007

Μόσχα, Ρωσία

«Μετά από δέκα χρόνια χριστιανικού γάμου γεννήθηκε ο πρωτότοκος γιος μας Σάββας, όταν φόρεσε η σύζυγος την ευλογημένη κορδέλα της Ζώνης της Παναγίας Θεοτόκου. Αυτό έγινε στις 12 Αυγούστου 2007».

Αλέξιος και Βαρβάρα

142. Σε ένα μήνα γύρισε έγκυος

10-10-2007

Μισιαούλη Καβάζογλου 59,

3012 Λεμεσός, Κύπρος

«Έχω μία ανηψιά, η οποία ζούσε στην Αγγλία και οι γιατροί μετά από εξετάσεις της είπαν ότι είχε πολύ λίγες πιθανότητες, αν παντρευόταν να γίνει μητέρα.

Στα δέκα χρόνια του γάμου της είχε κάνει δύο θεραπείες χωρίς αποτέλεσμα. Αποφάσισε να κάνει και τρίτη προσπάθεια. Αν αποτύγχανε θα υιοθετούσε παιδί.

Η Αειπάρθενος όμως την βοήθησε και τώρα είναι μητέρα ενός αγοριού. Σάς αναφέρω τα γεγονότα.

Πριν δυόμιση περίπου χρόνια ήλθε στο σπίτι μου μία συνάδελφος με τον σύζυγό της, τον κ. Χαράλαμπο. Αυτός φεύγοντας μου ζήτησε να γράψω τα ονόματά μας για να τα στείλει στο Άγιον Όρος για παράκληση.

Κάποια ημέρα παρέλαβα στο σπίτι μου ένα μεγάλο φάκελο που είχε μέσα κορδέλα της Αγίας Ζώνης. Το μυαλό μου έτρεξε στην ανηψιά μου, γιατί ήλθε στην κατάλληλη στιγμή. Σε λίγες ημέρες θα πήγαινε στο εξωτερικό για να κάνει θεραπεία, αυτή που σας γράφω πιο πάνω. Έκανε ό,τι έγραφε το σημείωμα με την κορδέλα και την φόρεσε. Ως εκ θαύματος η Αειπάρθενος βοήθησε και σε ένα μήνα γύρισε έγκυος.

Το όνομα της ανηψιάς μου είναι Σωτηρούλα, Γεώργιος ο άντρας της και Ραφαήλ ο γιος τους».

Σάς ευχαριστώ

Μαρία Χατζησάββα