Άγ. Εφραίμ ΚατουνακιώτηςΆγ. Παΐσιος ΑγιορείτηςΑγ. Πορφύριος ΚαυσοκαλυβίτηςΓέρ. Ιωσήφ Βατοπαιδινός

Το Τρωκτικό γράφει: Θρηνεί η Ορθοδοξία και το Άγιον Όρος για την κοίμηση του Γέροντα

2 Ιουλίου 2009

Το Τρωκτικό γράφει: Θρηνεί η Ορθοδοξία και το Άγιον Όρος για την κοίμηση του Γέροντα

Όλο το Άγιον Όρος αλλά και η ορθοδοξία θρηνεί για την κοίμηση του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού και πνευματικού τέκνου του Ιωσήφ του Ησυχαστή.

Μαζί με 3-4 άλλους γέροντες γέμισαν το Άγιον Όρος με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ μοναχούς. Κοιμήθηκε την ημέρα που γεννήθηκε(κατά κόσμο)των Αγίων Αναργύρων.

Όσοι τον γνώρισαν ξέρουν ότι μιλάμε για ένα ΔΙΟΡΑΤΙΚΟ γέροντα που δυστυχώς το τελευταίο διάστημα είχε συκοφαντηθεί από τα ΜΜΕ(όχι με συγκεκριμένα πράγματα, απλά ανέφεραν και το όνομα του κάποιοι ειρωνικά λόγω του ότι έδωσε και πάλι ζωή στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου).

Ευτυχώς θα μας συγχωρήσει όλους.

άφες αυτοίς· ου γάρ οίδασι τι ποιούσι..

Για όσους δεν τον γνώρισαν μιλάμε για μια ασκητική μορφή και σε λίγα χρόνια θα το καταλάβουμε όπως έγινε και με τον Γ.Παίσιο και τον Γ.Πορφύριο, τον Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη, τον Γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη και άλλους πολλούς. Έφυγε στον ουρανό γιατί δεν θα άντεχε με αυτά που έβλεπε να γίνονται και με όσα άκουγε να του λένε να παραμείνει στα εγκόσμια. Τώρα από ψηλά θα βοηθήσει περισσότερο. Γιατί έχει γίνει μια μεγάλη αδικία. Το αφήνουμε όμως…

Ο Γέροντας εγεννήθη την 1η Ιουλίου του 1921, στην εορτή των Αγίων Αναργύρων. Μετά την κοίμηση του Γέροντά του, Ιωσήφ του Ησυχαστή, είχε φύγει από τη σκήτη που έμενε και είχε πάει στην Σκήτη των Αγίων Αναργύρων. Ο άγιος Κοσμάς και ο άγιος Δαμιανός λοιπόν ήταν εκείνοι που τον προστάτευαν και εκείνοι που διάλεξαν να τον πάρουν μαζί τους ανήμερα της εορτή τους. Πήγε στην Ι.Μ. Κουτλουμουσίου, στην Νέα Σκήτη και μετά στην Ι.Μ.Βατοπαιδίου με την συνοδεία του.

http://troktiko.blogspot.com