Θεολογία και Ζωή

Στη Ρωσία χτίζουν και στην Ελλάδα γκρεμίζουν: η θλιβερή σύγχρονη πραγματικότητα (ΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ, ΜΟΝΑΧΟΥ ΜΩΥΣΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ)

3 Αυγούστου 2009

Στη Ρωσία χτίζουν και στην Ελλάδα γκρεμίζουν: η θλιβερή σύγχρονη πραγματικότητα (ΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ, ΜΟΝΑΧΟΥ ΜΩΥΣΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ)

Putin_and_mitropolit_Kirill

Δημοσιεύθηκε στη χθεσινή “Μακεδονία” και το αντιγράφουμε από εδώ,απ’όπου προέρχονται και οι φωτογραφίες:

“Γιατί στη σημερινή Ρωσία συνέβησαν τα εξής πρόσφατα;

Ο πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας κ. Β. Πούτιν (φωτ.1). Ο πατριάρχης κατά τη συνάντηση αυτή δήλωσε ότι το έργο της Εκκλησίας είναι μια συνεχής προσφορά, θετική κι ευεργετική για τον λαό και την κοινωνία, που τελικά ωφελεί και την Εκκλησία και το Κράτος. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους τα τελευταία χρόνια είναι πολύ καλές.

Ο Ρώσος πατριάρχης συνέχισε πως οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους και της κοινωνίας των πολιτών είναι βεβαίως πολύ καλά αναπτυγμένες, αλλά θα πρέπει να εργασθούμε όλοι για μεγαλύτερη ανάπτυξή τους. Πολύ καλή εργασία γίνεται από τους στρατιωτικούς ιερείς στον ρωσικό στρατό.

Γίνονται θείες λειτουργίες, κηρύγματα και εξομολογήσεις. Ιερουργούν 650 ιερείς σε 530 ναούς του στρατού. Όλοι οι στρατιωτικοί ιερείς απολαμβάνουν την υποστήριξη των στρατιωτικών διοικητών.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας κ. Α. Σοκολόβ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θεωρεί πως ήρθε η ώρα για την διδασκαλία των «αρχών του Ορθόδοξου Πολιτισμού» στα σχολεία μέσης εκπαιδεύσεως, λέγοντας πως σε πολλές περιοχές της Ρωσίας υπάρχει ήδη συσσωρευμένη εμπειρία στο θέμα αυτό.

Προ καιρού Έλληνας επίσκοπος (σημείωση: ο δεσπότης της NASA), που είχε επισκεφτεί τη Μόσχα,ρωτήθηκε από τον υπουργό Παιδείας της Ρωσίας με αγωνία αν είναι αλήθεια ότι η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία. Τώρα ακούμε εμείς ότι στα ελληνικά σχολεία θα εισαχθεί η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και η γιόγκα. Τι άλλο θ’ ακούσουμε;

251649-4Κατά την πρόσφατη επίσκεψη στη Μόσχα αγιορείτου ηγουμένου (ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ,ΑΥΤΟΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΙΣΚΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΗΔΗ,ΑΛΛΑ Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ!!!) και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας κ. Δ. Μεντβέντεφ διαπίστωσε τον βαθύ σεβασμό του προς την Εκκλησία. Προς τους σπουδαστές της Θεολογικής Ακαδημίας της Πετρουπόλεως, που κατόπιν συνάντησε (φωτ.2), τους είπε γι’ αυτόν: «Πρέπει να ομολογήσω ότι ο πρόεδρός σας με εξέπληξε. Συζητήσαμε μαζί του αρκετά. Και είδα έναν άνθρωπο που αγαπάει την πατρίδα του, που αγαπάει την Εκκλησία και τον κλήρο».

Κατά τις επισκέψεις μου στη Ρωσία για δύο συνέδρια, προ διετίας και τριετίας, παρατήρησα μια θρησκευτική αναγέννηση, ανοικοδόμηση νέων ναών, ανακαίνιση παλαιών μονών κι εκκλησιών, συνειδητή συμμετοχή νέων στα μυστήρια της Εκκλησίας και λοιπά. Δεν λέω ότι όλα στη Ρωσία σήμερα είναι ρόδινα και τέλεια. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

Δεν συμφωνούμε με ανίερες βλέψεις και περί άστοχων ιδεών τρίτης Ρώμης. Η Κωνσταντινούπολη δεν είναι δεύτερη Ρώμη, αλλά είναι η Νέα Ρώμη. Όμως στη Ρωσία υπάρχει σεβασμός, υπάρχει ειλικρινής αναζήτηση του αληθινού φωτός της Ορθοδοξίας.

Στη Ρωσία κτίζουν και στην Ελλάδα γκρεμίζουν. Η Ελλάδα είναι πιο προοδευτική και μοντέρνα. Θέλει να καταργήσει το μάθημα των θρησκευτικών, την προσευχή στα σχολεία, να κάνει χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους. Ν’ αποϊεροποιήσει τα πάντα. Η ελευθερία να μη σέβεται και να τιμά τίποτε. Να γελοιοποιήσει όλους τους κληρικούς και τους μοναχούς. Να χαμηλώσει και το Άγιον Όρος.Flag-Pins-Greece-Russia Να υποτιμήσει την Εκκλησία. Κρίμα για κάποια λάθη ορισμένων, να ισοπεδώνονται θεσμοί, αρχές, πρόσωπα, σύμβολα και αρχαίες αξίες…

(Σχόλιο Hellas Orthodoxy:) Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι: το κείμενο τα λέει όλα !Βλέπετε οι Ρώσοι,αφού πέρασαν δεκαετίες ολόκληρες με τη λαίλαπα του κομμουνισμού και κατόπιν διαπίστωσαν ότι ο άκρατος καπιταλισμός δεν συμβαδίζει με την Ιστορία της χώρας τους,επέστρεψαν στις παραδοσιακές τους αξίες,δηλαδή την Εθνική Πολιτική και την Ορθοδοξία.Αντίθετα,εμείς οι…προοδευτικοί,ακροβατούμε μεταξύ θολοαριστεράς και υλισμού.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ…ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ;;;

 

Πηγή: http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2009/08/blog-post_03.html