Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις Έλληνα θα βρεις…

6 Αυγούστου 2009

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις Έλληνα θα βρεις…

Με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 7ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής ΄Ενωσης Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 29 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2009.

Το νέο Δ.Σ. της ΠΑ.Δ.Ε.Ε. απαρτίζουν: ο Πρόεδρος κ. Τζων Πανταζόπουλος βουλευτής στην πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Λεωνίδας Ραπτάκης πολιτειακός γερουσιαστής του Ρόουντ Άιλαντ στις ΗΠΑ, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης ευρωβουλευτής από τη Γερμανία, ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος βουλευτής στη Σουηδία, ο κ. Τζων Κάννις βουλευτής στον Καναδά, η κυρία Όλγα Κοβιτίδη βουλευτής στην Κριμαία της Ουκρανίας, ο κ. Θωμάς Κατσιαντώνης πολιτειακός βουλευτής στο Nιού Χάμσαϊρ των ΗΠΑ, ο κ. Μάικ Κεόκας πολιτειακός βουλευτής στη Τζώρτζια των ΗΠΑ και ο κ. Τζωρτζ Σουρής βουλευτής της Νέας Νότιας Ουαλίας.

«Για την σωστή εφαρμογή των στόχων και την καθεαυτού πλήρη εκπλήρωση των καθηκόντων μας είναι αναγκαίο να αναθεωρήσουμε τον ρόλο μας ως απλοί πρεσβευτές των ελληνικών αρχών στο εξωτερικό», δήλωσε ο νέος Αντιπρόεδρος της ΠΑΔΕΕ Γιώργος Χατζημαρκάκης.

 Ο Ευρωβουλευτής επεσήμανε επίσης ότι είναι αναγκαίο να αναβαθμιστεί ο διάλογος μεταξύ Ελλήνων πολιτικών και μελών της ΠΑΔΕΕ. «Υπάρχει μία εκτίμηση ότι η σχέση των ελληνικών αρχών με την ΠΑΔΕΕ εξυπηρετεί κυρίως εσωτερικούς σκοπούς και γι αυτό το λόγο είναι μονόπλευρη. Είναι ανάγκη οι Έλληνες πολιτικοί να κατανοήσουν ότι τα μέλη της ΠΑΔΕΕ, τα οποία είναι οι καλύτεροι εμπειρογνώμονες σε θέματα διεθνών σχέσεων, μπορούν να λειτουργήσουν όχι  μόνο σαν πρεσβευτές αλλά και σαν σύμβουλοί τους και αυτό για το καλό του τόπου και την σωστή προώθηση των εθνικών θεμάτων της Ελλάδος».

 Ο κ. Χατζημαρκάκης ανέφερε επίσης ότι η συνεργασία μεταξύ των μελών της ΠΑΔΕΕ χρειάζεται ενίσχυση και βελτίωση. «Η ανταλλαγή των καλύτερων πρακτικών αποτελεί πολύτιμη πηγή για την προβολή του Ελληνισμού στο εξωτερικό. Η ΠΑΔΕΕ είναι το κατάλληλο δίκτυο για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για να πετύχουμε το στόχο μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η Γενική Συνέλευση ψήφισε τη δημιουργία μιας επιτροπής που θα ασχολείται με θέματα επικοινωνίας και δημoσίων σχέσεων εντός της ΠΑΔΕΕ. Η ίδρυση ενός τέτοιου οργάνου ήταν απολύτως απαραίτητη».

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης είναι ιδρυτικό μέλος του DHW και Πρόεδρος της παγγερμανικής επιχειρηματικής οργάνωσης από το 2004. Στο Ευρωκοινουβόλιο εξελέγη εφέτος για δεύτερη φορά. Εκεί έχει εκλεγεί πρόσφατα μεταξύ άλλων ως Συντονιστής της ισχυρής «Επιτροπής Ελέγχου των Προϋπολογισμών» και επί κεφαλής της «Αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου για τις σχέσεις του με την πΓΔΜ», γεγονός λίαν σημαντικό για την Ελλάδα. Ας τονισθεί εδώ ότι η «Επιτροπή Ελέγχου των Προϋπολογισμών» έχει τον έλεγχο της εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης καθώς και των αποφάσεων για την χορήγηση απαλλαγής που λαμβάνει το Κοινοβούλιο. Επίσης ελέγχει μεταξύ άλλων την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και εξετάζει τις περιπτώσεις απάτης και ατασθαλιών της Ένωσης.

Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση του Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) ξεκίνησε άτυπα το 1996 και έλαβε νομική υπόσταση ως σωματείο το 2005. Σήμερα έχει πάνω από 170 μέλη εκλεγμένα σε νομοθετικά σώματα και κοινοβούλια σε πλέον των 24 χωρών ανά τον κόσμο. Στόχοι της ΠΑΔΕΕ είναι η επικοινωνία μεταξύ των μελών, η ισχυροποίηση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδος και των χωρών προέλευσης των μελών και η προαγωγή, διάδοση και προβολή των αρχών και αξιών του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας. Η ΠΑΔΕΕ διατηρεί τις εξείς

επιτροπές: «Ελληνική γλώσσα και ελληνικός πολιτισμός», «Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα και άλλων αρχαιοτήτων», «Σύγχρονα προβλήματα του Ελληνισμού (Κυπριακό, Μακεδονικό, κλπ.)», «Προώθηση της συνεργασίας και του Εμπορίου μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου και των χωρών προέλευσης των μελών» και τέλος «Αντιμετώπισης των προβλημάτων που αφορούν τους Έλληνες της Διασποράς».

Πηγή: http://www.voiceofgreece.gr