Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Το καινούργιο Ενημερωτικό Φυλλάδιο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου

6 Αυγούστου 2009

Το καινούργιο Ενημερωτικό Φυλλάδιο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου

PhotobucketVatopaidiFriend: Όταν όλοι έβριζαν και φώναζαν για τον Ηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, εκείνος προσευχόταν για αυτούς. Όταν τα κανάλια και τα αντιχριστιανικά συμφέροντα ούρλιαζαν και ωρύονταν για τον «υλικό πλούτο» της Μονής, οι συγγενείς και οι φίλοι των μοναχών, τους έστελναν τρόφιμα για να συντηρηθούν και να συντηρήσουν τα μοναστήρια και τις οικογένειες που εξαρτώνται από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Όταν όλοι διαμαρτύρονταν ότι η Βιστωνίδα ανήκει στους Έλληνες, οι επιτήδιοι «τσιμπολογούσαν» τις παραλίμνιες εκτάσεις με την «ευλογία» των τοπικών αρχών, παίρνοντας έτσι «το κομάτι που τους ανήκει». Όταν όλοι έλεγαν ότι οι μοναχοί πλουτίζουν, αυτοί έτρεχαν στις φυλακές Κομοτηνής, πληρώνοντας και αποφυλακίζοντας οικογενειάρχες που δεν είχαν την δυνατότητα να πληρώσουν τα χρέη τους, έφτιαχναν τους χώρους υποδοχής και τα μπάνια των φυλακών, για να έχουν ανθρώπινες συνθήκες. Όταν οι προδότες των εθνικών και θρησκευτικών αξιών μας διαδήλωναν εναντίον των μοναστηριών, πάνω στο χώμα που είχαν εξαγοράσει τα μοναστήρια από τους Τούρκους για να είναι ελεύθεροι οι κάτοικοι τους, οι «ανάλγητοι» μοναχοί, παρηγορούσαν και βοηθούσαν υλικά και ψυχολογικά τους φτωχούς και τους φυλακισμένους.

Επειδή οι μοναχοί δεν μιλάνε και δεν τους επιτρέπεται να διαλαλούν τις αγαθοεργίες τους, το κάνουμε εμείς γιατί φτάνει πια το μίσος, η αδικία, η συκοφαντία και το ψέμα. Οι Έλληνες και οι Χριστιανοί πρέπει επιτέλους να μάθουν την αλήθεια!

Ο θόρυβος που προηγήθηκε τους προηγούμενους μήνες έχει αρχίσει να κατασιγάζεται και έτσι δίνεται η δυνατότητα να προβάλλει σιγά σιγά η αλήθεια σχετικά με την υπόθεση ανταλλαγής της λίμνης Βιστωνίδας.

Ο Ηγούμενος και όλη η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου εκφράζουμε την βαθειά θλίψη μας διότι δεν επικράτησε η αντικειμενική προσέγγιση στην υπόθεση αυτή και χωρίς να το θέλουμε, εντελώς απρόβλεπτα διά του θορύβου προκλήθηκε σκανδαλισμός στο χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Ήδη με τις αποφάσεις 99,100,101 / 9-7-2009 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης απέρριψε την αγωγή των κατοίκων της Ουρανούπολης, του Δήμου Σταγείρων – Ακάνθου· ταυτόχρονα απέρριψε και την αγωγή του Δήμου Τρίγλιας.

Με το σκεπτικό των αποφάσεων αυτών έγινε φανερό ότι η λίμνη Βιστωνίδα και σε περίπτωση πού είναι κοινόχρηστη η επίμαχη μεταβίβαση της στο Ελληνικό Δημόσιο δεν προσβάλλει αλλά αντίθετα προστατεύει τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της και την ιδιαιτερότητά της ως περιβαλλοντικού αγαθού και η απόκτηση κυριότητας της Μονής στα 8.600 στρέμματα της Ουρανούπολης είτε είναι αρχαιολογικός χώρος είτε έχει χαρακτήρα δάσους ή δασικής έκτασης η μεταβίβαση της κυριότητας αυτών, δεν είναι κατά νόμον απαγορευμένη ούτε συνεπώς άκυρη. Είναι αλήθεια λυπηρό, διότι πριν ακόμα αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης οι απόψεις αυτές αποτέλεσαν το κύριο θέμα ενός πρωτοφανούς θορύβου.