Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Γάζα: Στους 22 ανήλθαν οι νεκροί από τις συγκρούσεις της Χαμάς με σαλαφιστές

16 Αυγούστου 2009

Γάζα: Στους 22 ανήλθαν οι νεκροί από τις συγκρούσεις της Χαμάς με σαλαφιστές

Το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς κατάφερε καίριο πλήγμα σε σαλαφιστική ομάδα κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύκτας στη Ράφα, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας,στη διάρκεια επιχείρησης όπου βρήκαν τον θάνατο 22 άνθρωπο και πάνω από 120 τραυματίσθηκαν σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωΐ από παλαιστινιακές ιατρικές υπηρεσίες.

Όπως ανακοίνωσαν οι ίδιες ιατρικές πηγές, νεκρός είναι και ο επικεφαλής της σαλαφιστικής οργάνωσης Τζουντ Άνσαρ Αλλάχ, Αμπντελατίφ Μούσα, βρήκε τον θάνατο στην ίδια επιχείρηση.

«Πέντε αστυνομικοί της Χαμάς περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών και δέκα άλλοι τραυματίσθηκαν. Οι συγκρούσεις σταμάτησαν τα ξημερώματα σήμερα», τόνισε εκπρόσωπος των παλαιστινιακών πρώτων βοηθειών, ανακοινώνοντας τον νέο απολογισμό.

Σύμφωνα με άλλη ιατρική πηγή εξόν από τον Μούσα, και ο υπαρχηγός του Αμπού Αμπντάλα Ασούρι βρήκε τον θάνατο μαζύ με τον αρχηγό του, όταν η αστυνομία ανατίναξε την κατοικία στην οποία βρίσκονταν στη Ράφα.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως η πρόσβαση των δημοσιογράφων σε όλα τα νοσοκομεία της Λωρίδος της Γάζας έχει απαγορευθεί από τη Χαμάς «για λόγους γενικής ασφάλειας».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η αστυνομική δύναμη της Χαμάς επιχείρησε επίθεση σε τέμενος στη Ράφα, όπου είχαν οχυρωθεί μέλη της ομάδας σαλαφιστών Τζουντ Άνσαρ Αλλάχ. Η Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, αποτελεί το προπύργιο του σαλαφιστικού κινήματος, το οποίο ιδεολογικά πρόσκειται στην Αλ Κάιντα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/15/1702282.htm