Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Καταδίκη σε θάνατο στο Ιράν σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο

3 Σεπτεμβρίου 2009

Καταδίκη σε θάνατο στο Ιράν σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο

H 27χρονη Μεργιέμ (Μαρία) Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μερζιέχ Εσμελαμπάντ

H 27χρονη Μεργιέμ (Μαρία) Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μερζιέχ Εσμελαμπάντ

VatopaidiFriend: Σήμερα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή έγινε προσπάθεια να «θεμελιωθεί θεολογικά» η χειροτονία των γυναικών και στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι άγιοι Πατέρες  της Εκκλησίας μας δεν είχαν αξιολογήσει σωστά τη θέση της γυναίκας και εμείς ως «πιο φωτισμένοι» προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια αυτή σήμερα. Ζούμε σε μία εποχή των φοβερών αντιθέσεων και άκρων. Ο σύγχρονος κόσμος δεν γνωρίζει την Ορθοδοξία, δεν έχει συνειδητοποιήσει τί πρόσφερε ο Χριστιανισμός στη γυναίκα. Μήπως όμως πρέπει να στρέψουμε τα βλέμματά μας και λίγο πιο ανατολικά (Τουρκία, Ιράν, Ιράκ, Ινδία) και να δούμε τη θέση της γυναίκας στις ανατολικές θρησκείες (πατήστε εδώ), σήμερα στον εικοστό πρώτο αιώνα; Διαβάστε κάτι σχετικό παρακάτω.

1 Σεπτεμβρίου 2009
Στο Ιράν, η 27χρονη Μεργιέμ (Μαρία) Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μερζιέχ Εσμελαμπάντ θα πεθάνουν επειδή άλλαξαν θρήσκευμα.
Σύμφωνα με την είδηση της εφημερίδας Bild, στο Ιράν, δύο γυναίκες καταδικάστηκαν σε θάνατο με την κατηγορία ότι έγιναν χριστιανές.
Η Meryem και η Marziah που κρατούνται σε φυλακή της Τεχεράνης μαστιγώνονται κάθε φορά που ο ιμάμης καλεί για προσευχή τους πιστούς μουσουλμάνους, ταπεινώνονται και τιμωρούνται με στέρηση τροφής και νερού.
Συνελήφθηκαν στις 5 Μαρτίου όταν έγινε έφοδος στο σπίτι τους και βρέθηκε εκεί η Καινή Διαθήκη. Η υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγγραφέας Sabatina James που αγωνίζεται για την απελευθέρωσή τους διαμαρτύρεται: «Ζουν σε κελί ενός ατόμου και ανακρίνονται με τα μάτια κλειστά. 5 φορές την ημέρα, όταν ο ιμάμης καλεί σε προσευχή, μαστιγώνονται. Τους δίνουν πολύ λίγο νερό και φαγητό.»
Σύμφωνα με τους Ισλαμικούς νόμους του Ιράν, όσοι εγκαταλείπουν το ισλάμ, αν πρόκειται για γυναίκες, 5 φορές την ημέρα-τις ώρες που καλούνται οι «πιστοί» σε προσευχή- μαστιγώνονται και μέχρι να υποκούσουν (εννοεί να επιστρέψουν στο ισλάμ) ευτελίζεται η ποιότητα της ζωής τους και μειώνεται η ποσότητα φαγητού και νερού που τους παρέχεται.

Πηγή: http://haber.mynet.com/detay/dunya/bu-iki-kadin-idam-edilecek/468288