Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

«Τα πολλά γλυκά κάνουν βίαια τα παιδιά»

1 Οκτωβρίου 2009

«Τα πολλά γλυκά κάνουν βίαια τα παιδιά»

Child

Τα παιδιά που καταναλώνουν καθημερινά γλυκίσματα και σοκολάτα είναι πιο πιθανό να γίνουν βίαιοι ενήλικες σε σύγκριση με τα παιδιά που δεν καταναλώνουν γλυκά σε καθημερινή βάση. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που διενεργήθηκε στη Βρετανία και δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση British Journal of Psychiatry.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ με τη συμμετοχή 17.500 ανθρώπων είναι η πρώτη που αξιολόγησε τη σχέση παιδικής διατροφής και βίαιης συμπεριφοράς ενηλίκων.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα παιδιά 10 ετών τα οποία κατανάλωναν γλυκά κάθε μέρα διαπιστώθηκε ότι ήταν περισσότερο πιθανό να εμφανίσουν βίαιη συμπεριφορά μέχρι τα 34. Το 69% των συμμετεχόντων που ήταν βίαιοι στην ηλικία των 34, έτρωγαν γλυκά και σοκολάτα σχεδόν καθημερινά κατά την παιδική τους ηλικία.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι είναι πιθανό τα παιδιά που κατανάλωναν πολλά γλυκά στην παιδική τους ηλικία να μην έμαθαν πώς να ασκούν αυτοέλεγχο και αυτοσυγκράτηση και αυτό να συνδέεται με την επιθετική συμπεριφορά που εκδηλώνουν ως ενήλικες. Επίσης, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο οι γονείς τους να τους έδιναν γλυκά όταν, ως παιδιά, γίνονταν δύστροπα για να τα ησυχάσουν.
«Όταν δίνουμε στο παιδί γλυκίσματα και σοκολάτα τακτικά, αυτό ίσως τα εμποδίσει να μάθουν πώς να περιμένουν για να αποκτήσουν κάτι που θέλουν», εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας, Σάιμον Μουρ.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ