Ορθόδοξη πίστη

Βουλευτικές εκλογές 2009 – Το μη χείρον βέλτιστον

3 Οκτωβρίου 2009

Βουλευτικές εκλογές 2009 – Το μη χείρον βέλτιστον

Kalpi
Ακούω και διαβάζω όλο αυτό τον καιρό γιατί πρέπει να γίνουν εκλογές, ποιος έχει την καλύτερη πρόταση/πολιτική για τη διακυβέρνηση του τόπου, τι λάθη έγιναν και πως θα αποφευχθούν στο εγγύς μέλλον και άλλα.
Το πρόβλημα είναι ότι κανένα από τα υφιστάμενα κόμματα και πολιτικούς δεν έχει καταφέρει να πείσει τον κόσμο.
Κανένας δεν καταφέρνει να δώσει πειστική απάντηση στα καυτά προβλήματα του τόπου: της Εθνικής ασφάλειας, της οικονομίας, της απαξίωσης και κατάπτωσης των Ελληνικών ηθών και της γενικότερης παρακμής της Ελληνικής κοινωνίας.
Και τώρα καλούμαστε να επιλέξουμε – και πρέπει να επιλέξουμε κάποιον γιατί απλά δεν μπορεί να μείνει η χώρα ακυβέρνητη – μεταξύ “των τυφλών τον μονόφθαλμο”!
Αυτό λοιπόν το κόμμα και τον πολιτικό αρχηγό πρέπει να εντοπίσουμε και να του δώσουμε εντολή διακυβέρνησης ακόμα και αν μέσα μας κατά βάθος άλλα πιστεύουμε και θα θέλαμε.
ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ, ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ λοιπόν!
Ένα τελευταίο σχόλιο: Ακούω τον πολύ κόσμο να κατηγορεί τους πολιτικούς για διαφθορά, αδιαφορία, αμέλεια, έλλειψη βασικών γνώσεων επί σειράς σημαντικών θεμάτων που είναι απαραίτητα για την άσκηση πολιτικής/διακυβέρνησης.
Θα πρότεινα σε όλους μας να κάνουμε αυτοκριτική πρώτα και μετά να γίνουμε κατήγοροι άλλων αφού οι πολιτικοί μας και η εκάστοτε κυβερνώντες είναι καθρέπτης της κοινωνίας μας αφού προέρχονται απ’ αυτήν!
Τα όποια “κουσούρια” τους είναι και κουσούρια δικά μας. Για παράδειγμα, πρώτα τους εκλέγουμε και μετά πάμε με τα “χέρια ανοιχτά” και αρχίζουμε και ζητάμε “χάρες” – ο καθένας με την επιροή που μπορεί να ασκήσει, μικρή ή μεγάλη. Και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν φυσικά.
Όλα αυτά τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της απομάκρυνσης μας από τον Θεό και τις εντολές Του. Εύχομαι να το συνειδητοποιήσουμε έγκαιρα και να αποφύγομε τα χειρότερα που θα ακολουθήσουν.
Τελειώνοντας, θα σας ευχηθώ “καλή ψήφο”, χωρίς προβλήματα!
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Ιωάννης