Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Προσκύνημα της πρώτης κυρίας της Ρωσίας σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

5 Νοεμβρίου 2009

Προσκύνημα της πρώτης κυρίας της Ρωσίας σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

mrs medvedev

Η «πρώτη κυρία» της Ρωσίας, σύζυγος του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Σβετλάνα Μεντβέντεβα, κατέφθασε το βράδυ της Τετάρτης (4/11) -με ιδιωτικό αεροσκάφος- στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με σκοπό το προσκύνημα στους Αγίους τόπους της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Η κ. Μεντβέντεβα αναμένεται να αναχωρήσει για τη Χαλκιδική, όπου θα επισκεφτεί ελληνικά μοναστήρια.

Η Σβετλάνα Μεντβέντεβα είναι Χριστιανή Ορθόδοξη. Πνευματικός της είναι ο ιερέας του ναού της Άγιας Σοφίας (βρίσκεται απέναντι από το Κρεμλίνο), πατέρας Βλαντίμιρ Βόλγκιν (Vladimir Volgin).

Η σύζυγος του προέδρου της Ρωσίας ασχολείται με ποικίλες ανθρωπιστικές δραστηριότητες, ενώ από τον Απρίλιο του 2007 είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Προγράμματος «Πνευματικός και ηθικός πολιτισμός της νεότερης γενιάς της Ρωσίας», που δημιουργήθηκε με την ευλογία του μακαριστού Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας, Αλέξιου Β’.

Επίσης, είναι χορηγός του πρώτου ορφανοτροφείου της Αγίας Πετρούπολης, στο οποίο φιλοξενούνται περισσότεροι από 300 οικότροφοι, ηλικίας 4 με 25 ετών. Το 2007 η κ. Μεντβέντεβα τιμήθηκε με το μετάλλιο της Εκκλησίας, βαθμού Γ’ της Αγίας πριγκίπισσας Όλγας.

Πηγή: Nooz.gr