Ορθόδοξη πίστη

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

17 Νοεμβρίου 2009

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Τριήμερες ήταν οι εκδηλώσεις που διοργανώσαν οι Κύπριοι φοιτητές Κομοτηνής και Ξάνθης για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους που από μόνη της καθιστά εξαιρετικά επίκαιρο ένα ουσιαστικό προβληματισμό γύρω από τα γεγονότα που οδήγησαν στη δημιουργία του παράνομου καθεστώτος στα κατεχόμενα. Ο προβληματισμός αυτός πρέπει να γίνει τόσο σε σχέση με τις διεθνείς εξελίξεις της εποχής και τις επιρροές που είχαν στην Τουρκία, όσο και σε σχέση με την τουρκοκυπριακή κοινότητα στην Κύπρο. Με αυτό τον τρόπο θα κατανοηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ενώ την ίδια στιγμή θα φωτιστεί και μια λιγότερο γνωστή πτυχή του θέματος που είναι η κατάσταση στην τουρκοκυπριακή κοινότητα την συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. Συμπληρώνονται 26 έτη από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα υπό τουρκική κατοχή εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Τουρκία μαζί με τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, σε πλήρη αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή έννομη τάξη γι’ αυτό η ανακήρυξη του ψευδοκράτους ουδέποτε περιεβλήθη με οποιαδήποτε διεθνή αναγνώριση και αποτελεί απλώς μια έμπρακτη επιβεβαίωση των διχοτομικών σχεδίων της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου».

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ – 14/11  από τις 9 π.μ. έως και τις 3 μ.μ. γίνεται στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής διανομή υλικού για ενημέρωση.
ΚΥΡΙΑΚΗ – 15/11 στις 11 π.μ. πορεία από παλιά Νομική προς το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής για την επίδοση του ψηφίσματος για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκρτάτους. Διοργάνωση εκδήλωσης από την «Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής» συμμετέχει και η «Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Ξάνθης».
ΔΕΥΤΕΡΑ – 16/11 στις 21.00 στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο ομιλία του Ανδρέα Κυριάκου προέδρου της φοιτητικής Κίνησης Κυπρίων Κομοτηνής. Θα προβληθεί ταινία ντοκουμέντο, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια και κιθάρα.

Πηγή : Χρόνος