Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Καναδάς σταματάει τη χρήση μιας παρτίδας εμβολίου της γρίπης

26 Νοεμβρίου 2009

Ο Καναδάς σταματάει τη χρήση μιας παρτίδας εμβολίου της γρίπης

Manitoba (Reuters) – Ορισμένες καναδικές επαρχίες έχουν σταματήσει τη χρήση μιας συγκεκριμένης παρτίδας του εμβολίου της γρίπης H1N1 μετά το γεγονός ότι έξι άτομα παρουσίασαν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, είπε η υπηρεσία υγείας της χώρας τη Δευτέρα.

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά και η κατασκευάστριας του εμβολίου GlaxoSmithKline Plc έχουν ζητήσει από τις κυβερνήσεις της Manitoba, της British Columbia, της Alberta, της Saskatchewan, του Ontario και του Prince Edward Island – σχεδόν οι μισές από τις 13 επαρχίες και τις περιοχές της χώρας – να σταματήσουν να χρησιμοποιούν μια παρτίδα 172.000 δόσεων.

Έξι αλλεργικές αντιδράσεις από τέτοιο μέγεθος παρτίδας είναι υψηλότερο ποσοστό από ό, τι συνήθως, είπε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας. Συνολικά, ο αριθμός των σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων μετά από εμβολιασμούς H1N1 είναι μικρότερος από μία ανά 100.000 δόσεις, ο κανόνας για άλλα εμβόλια.

Τα έξι άτομα που εμφάνισαν οι αλλεργικές αντιδράσεις έχουν αναρρώσει, είπε η εκπρόσωπος.

Η Manitoba έλαβε 63.000 δόσεις από την παρτίδα του εμβολίου και της έχουν μείνει μόνο 93ο, είπε ένας εκπρόσωπος της επαρχιακής υπηρεσίας υγείας. Υπάλληλοι υγείας έχουν βάλει πλέον όλες τις υπόλοιπες δόσεις σε αποθήκη.

Οι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν από την εν λόγω παρτίδα δεν έχουν κανένα λόγο ανησυχίας, εάν δεν παρουσίασαν άμεση αλλεργική αντίδραση, είπε.

Μετάφραση VatopaidiFriend.

Στα αγγλικά: http://www.diakonima.gr/2009/11/25/canada-stops-use-of-one-batch-of-flu-vaccine