Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Μπαράζ συλλήψεων για πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο

27 Νοεμβρίου 2009

Μπαράζ συλλήψεων για πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο

Στη σύλληψη συνολικά 17 ατόμων για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου οδήγησε ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «CHARLY», πραγματοποιήθηκε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και μετά το πέρας αυτής σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 55 ατόμων εκ των οποίων συνελήφθησαν εντός των ορίων του αυτοφώρου 16 ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για «πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατά συνήθεια».

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., από παγκόσμια ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε στο διαδίκτυο διαπιστώθηκε η εμπλοκή 158 ηλεκτρονικών ιχνών Ελλήνων χρηστών ίντερνετ. Σε ψηφιακή ανάλυση η οποία πραγματοποιήθηκε στα προαναφερθέντα ηλεκτρονικά ίχνη και διήρκησε τέσσερεις μήνες, ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά 55 χρήστες ιντερνέτ να διακινούν στο διαδίκτυο σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο απεικόνιζαν πολύ μικρά παιδιά σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενηλίκους.

Η ηλεκτρονική ανάλυση και η έρευνα έδειξε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι δρούσαν, διακινώντας το υλικό από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, την Καβάλα, τα Φάρσαλα, την Αλεξανδρούπολη, την Κατερίνη, τη Νέα Καλλικράτεια, τη Χαλκιδική-Ν.Μαρμαράς, το Κιλκίς, την Ηγουμενίτσα, τα Ιωάννινα, το Αργος, τη Ρόδο και τα Χανιά.

Κατόπιν των ανωτέρω και ύστερα από προγενέστερη ενημέρωση των εισαγγελικών Αρχών, κλιμάκια αστυνομικών μετέβησαν στις ανωτέρω πόλεις, όπου σε συνεργασία με τις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες, διενήργησαν έρευνες από τις οποίες προέκυψαν ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι κατείχαν και διακινούσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, η σκληρότητα του οποίου σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν πρωτοφανής.

Από τις μέχρι τώρα διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν ογδόντα 88 σκληροί δίσκοι Η/Υ, οκτώ φορητοί Η/Υ και πλήθος ψηφιακών δίσκων CD – DVD συνολικής χωρητικότητας 50.000 GB (50-ΤΒ) τα οποία διερευνώνται από την ΔΕΕ/Τομέα ψηφιακών πειστηρίων για να διαπιστωθεί εάν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατά τη διενέργεια των ερευνών διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους χρήστες, ενώ απουσίαζαν από την οικία τους είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων ( EDONKEY ) και κατέβαζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας από άλλους παιδόφιλους που βρίσκονταν σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Σε συνεργασία με την εισαγγελία Αθηνών και με την εποπτεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ιωάννου Σακελλάκου την 25/11/09 διενεργήθηκαν ταυτόχρονα στην περιοχή της Αττικής -32- κατ’ οίκον έρευνες, με αντίστοιχους εισαγγελικούς λειτουργούς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1746881