Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Διεθνές Μουσικολογικό και Ψαλτικό Συνέδριο

5 Δεκεμβρίου 2009

Διεθνές Μουσικολογικό και Ψαλτικό Συνέδριο

Στην Αθήνα στην Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός»  θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο, από την Τρίτη βράδυ έως Παρασκευή βράδυ, 8-11 Δεκεμβρίου 2009, το ανά τριετία συγκαλούμενο από το Ίδρυμα Βυζαντινής Μουσικολογίας, Δ΄ Διεθνές Συνέδριο, Μουσικολογικό και Ψαλτικό, με τον γενικό τίτλο «Θεωρία και Πράξη της Ψαλτικής Τέχνης».

Εκτός από τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των ειδημόνων επιστημόνων θα συμμετέχουν και σχεδόν όλες οι γνωστές Χορωδίες Βυζαντινής Μουσικής της Ελλάδας. Οι φιλόμουσοι αναγνώστες του ιστολογίου μας δεν πρέπει να το χάσουν. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα του Συνεδρίου παρακάτω.Η σύγκληση ειδικά αυτού του Δ΄ Συνεδρίου και η σύνθεση της θεματικής του γίνεται με την συνεργασία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.) και την οργανωτική συμπαράσταση της Συνοδικής Επιτροπής επι της Εκκλησιαστικής Τέχνης και Μουσικής, υπό την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου.
Το Δ΄ αυτό Συνέδριο διατηρεί τον καθιερωμένο από τα τρία προηγούμενα Συνέδρια διττό χαρακτήρα, μουσικολογικό και ψαλτικό – καλλιτεχνικό. Ο σχεδιασμός αυτός χωράει όλους τους επιστήμονες και ψάλτες – μουσικολόγους και όλους τους ψάλτες – καλλιτέχνες.

Βλ. το αναλυτικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ