Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Αβραμόπουλος στηρίζει τον Οικουμενικό Πατριάρχη

21 Δεκεμβρίου 2009

Ο Αβραμόπουλος στηρίζει τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, προέβη σήμερα, Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009, στην ακόλουθη δήλωση:

«Όποιος αμφισβητεί την Οικουμενικότητα και τη διεθνή υπόσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριάρχη, δυναμιτίζει τις σχέσεις της χώρας του με την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαίρει του σεβασμού, της εκτίμησης και της ιστορικής αναγνώρισης, ως προς το ρόλο του στην Ορθοδοξία, από ολόκληρο τον κόσμο.

Το γεγονός, ότι ακόμα στην Τουρκία δεν του έχει αναγνωρισθεί ο οικουμενικός χαρακτήρας του θεσμικού του ρόλου, δείχνει, ότι η Τουρκία δεν έχει ακόμα αντιληφθεί, πως έχουν τα πράγματα στους καιρούς μας.

Η δήλωση του κ. Νταβούτογλου, κάθε άλλο παρά δείχνει, ότι οι σύγχρονες αντιλήψεις στη γειτονική χώρα, βρίσκουν ανταπόκριση στο βαθύ τουρκικό κράτος, που μένει αγκυλωμένο στο χτες.

Οι καιροί άλλαξαν και μαζί τους αλλάζουν και οι πολιτικές.

Το Πατριαρχείο μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα προσέγγισης και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, συμβάλλοντας σε αυτό που είναι και το ζητούμενο των καιρών και η επιθυμία των λαών μας. Ειρήνη, σταθερότητα, αμοιβαίος σεβασμός. Αρχές και έννοιες ταυτόσημες με τις αξίες της Ευρώπης, στην οποία, οι γείτονές μας επιθυμούν να προσχωρήσουν».

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3739&Itemid=2