Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων των Χριστουγέννων

24 Δεκεμβρίου 2009

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων των Χριστουγέννων

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων των Χριστουγέννων. Αυξημένη θα είναι σήμερα η κίνηση στις εθνικές οδούς, αλλά και σε σταθμούς λεωφορέιων και τρένων, καθώς και στα αεροδρόμια. Έκτακτα μέτρα θα λάβει η τροχαία για τις ημέρε των γιορτών.

Στο πλαίσιο των έκτατων μέτρων, απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις εθνικές οδούς την παραμονή των Χριστουγέννων της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

Αυξημένη είναι η κίνηση στους σταθμούς των ΚΤΕΛ τις τελευταίες ημέρες. Από το σταθμό του Κηφισού, αναχώρησαν χθες 100 επιπλέον δρομολόγια από τα 245 προγραμματισμένα ενώ για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 170 έκτακτα δρομολόγια.

Μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών επέλεξε φέτος να ταξιδέψει με τον ΟΣΕ, κυρίως προς τη Β. Ελλάδα, ειδικά μετά τις κατολισθήσεις στα Τέμπη, με τον Οργανισμό υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω ενίσχυση των δρομολογίων. Στο μεταξύ, περίπου 1.800 πτήσεις θα πραγματοποιηθούν μόνο το τριήμερο των Χριστουγέννων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Χριστούγεννα με καλό καιρό

Χριστούγεννα με ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες προβλέπει η ΕΜΥ σε όλη τη χώρα. Σήμερα Πέμπτη, παραμονή Χριστουγέννων, προβλέπεται ήπιος καιρός με τοπικές νεφώσεις και μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Γενικά καλός θα είναι ο καιρός και αύριο, ανήμερα Χριστούγεννα, με μικρή πιθανότητα καταιγίδων στα βορειοδυτικά, ενώ το βράδυ μπορεί να σημειωθούν βροχές στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο.

Το Σάββατο αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά

Εορταστικό ωράριο στα καταστήματα

Σήμερα Πέμπτη, παραμονή Χριστουγέννων αλλά και την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ τα σουπερμαρκετ θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 9 το βράδυ. Την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και επίσης κλειστά θα είναι τα καταστήματα και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, λόγω της απασχόλησης του προσωπικού κατά την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου.

Από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου επανέρχεται το χειμερινό ωράριο.

Πηγή: http://www.tvxs.gr/v29000