Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Έρευνες για τον άγνωστο που πυροβολεί κατά πολιτών

27 Δεκεμβρίου 2009

Έρευνες για τον άγνωστο που πυροβολεί κατά πολιτών

Μέσα σε δύο μέρες πυροβόλησε και τραυμάτισε τρεις πολίτες που βρίσκονταν στο δρόμο σε Βοτανικό, Κολωνό και Μοσχάτο.

Στο «σκοτάδι» παραμένουν οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άγνωστου που πυροβολεί αναίτια εναντίον πολιτών μέσα από ένα μαύρο τζιπ, τις τελευταίες δύο ημέρες στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πολίτες που έχουν ευαισθητοποιηθεί από τα περιστατικά, τηλεφωνούν και αναφέρουν για ύποπτα τζιπ σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, τα οποία έχουν ελεγχθεί, χωρίς ωστόσο να προκύψει ότι ήταν αυτό που αναζητείται.

Το τελευταίο θύμα του άγνωστου «πιστολέρο», ήταν 47χρονη γυναίκα, χθες στις 10 το βράδυ, στη διασταύρωση Χειμάρας και Βορείου Ηπείρου, στον Κολωνό.

Η γυναίκα βάδιζε αμέριμνη στο πεζοδρόμιο, όταν, όπως είπε η ίδια αργότερα, σταμάτησε δίπλα της ένα μαύρο τζιπ, μέσα από το οποίο ο άγνωστος την πυροβόλησε με αποτέλεσμα μια σφαίρα να την τραυματίσει στην κοιλιακή χώρα. Η 47χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο στον «Ερυθρό Σταυρό», όπου παραμένει για νοσηλεία.

Άλλα δύο παρόμοια περιστατικά συνέβησαν προχθές το βράδυ, στο Βοτανικό και στο Μοσχάτο, με θύματα Βούλγαρο ποδηλάτη, ο οποίος τραυματίστηκε από σφαίρα στο δεξιό καρπό και 57χρονο Έλληνα, ο οποίος τραυματίστηκε επίσης από σφαίρα στην κοιλιακή χώρα.

Και στις δύο περιπτώσεις οι πυροβολισμοί ρίχτηκαν μέσα από μαύρο τζιπ με φιμέ τζάμια. Σύμφωνα με μία μαρτυρία, στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο ή τρία άτομα, κάτι όμως που αντιμετωπίζει με επιφύλαξη η Αστυνομία, η οποία πιστεύει ότι πρόκειται για μοναχικό δράστη, πιθανόν με ψυχολογικά προβλήματα, αφού δεν ζήτησε τίποτα από τα θύματά του, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας, ενώ ομάδες αστυνομικών στήνουν μπλόκα στους δρόμους για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ