Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Απετράπη δολοφονική επίθεση κατά του δημιουργού των σκίτσων του Μωάμεθ

3 Ιανουαρίου 2010

Απετράπη δολοφονική επίθεση κατά του δημιουργού των σκίτσων του Μωάμεθ

Εισβολή στην κατοικία του

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης τραυμάτισε σοβαρά έναν 28χρονο άνδρα, ο οποίος εισέβαλε στην κατοικία του Δανού σκιτσογράφου Κουρτ Βέστεργκααρντ, ο οποίος έχει φιλοτεχνήσει τα πολυσυζητημένα σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ. Ο Σομαλός δράστης θεωρείται ότι έχει διασυνδέσεις με τρομοκρατικό δίκτυο.

Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Ο δράστης, ένας Σομαλός με άδεια διαμονής στη Δανία, οπλισμένος με ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι επιχείρησε να εισβάλει στην κατοικία του σκιτσογράφου, ο οποίος αντιλήφθηκε την εισβολή και κατέφυγε με τον εγγονό του, τον οποίο φιλοξενούσε, σε ένα ειδικά κατασκευασμένο «δωμάτιο πανικού».

Ο Βέστεργκααρντ κάλεσε την αστυνομία, η οποία, καταφθάνοντας δύο λεπτά αργότερα, εντόπισε τον 28 δράστη, ο οποίος κινήθηκε με το τσεκούρι κατά τον αστυνομικών. Ένας από τις άνδρες ασφαλείας τον πυροβόλησε, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο γόνατο και το χέρι.

Ο δράστης, η ζωή του οποίου δεν απειλείται, πρόκειται να οδηγηθεί το Σάββατο στον εισαγγελέα και θα του απαγγελθούν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας PET θεωρεί ότι η επίθεση συνδέεται με τρομοκρατία.

Όπως δήλωσε ο Τζέικομπ Σαρφ, επικεφαλής της PET, ο συλληφθείς θεωρείται ότι έχει διασυνδέσεις με το σομαλικό τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Σαμπάμπ και με στελέχη της Αλ Κάιντα στην ανατολική Αφρική.

H Αλ Σαμπάμπ ελέγχει μεγάλο μέρος της νότιας και της κεντρικής Σομαλίας, αλλά και της πρωτεύουσας Μογκαντίσου.

Ο Σαρφ πρόσθεσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, ότι ο 28χρονος Σομαλός είχε αναπτύξει τρομοκρατικές δραστηριότητες στη διάρκεια παραμονής του στην ανατολική Αφρική και παρακολουθείτο από την PET για λόγους που δεν σχετίζονται με την επίθεση κατά του Δανού σκιτσογράφου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com