Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Μητέρα και μωρό “πεθαίνουν” κατά τον τοκετό αλλά συνεφέρονται

4 Ιανουαρίου 2010

Μητέρα και μωρό “πεθαίνουν” κατά τον τοκετό αλλά συνεφέρονται

Η Tracy Hermanstorfer λικνίζει στην αγκαλιά της το νεογέννητο γιο της, Coltyn. Οι γιατροί λένε ότι η μητέρα και το μωρό "πέθαναν" κατά τον τοκετό αλλά συνεφέρθηκαν.

Ο Mike Hermanstorfer κρατούσε το χέρι της εγκύου συζύγου του, όταν η ζωή της ξεγλίστρησε σε ένα νοσοκομείο του Κολοράντο την παραμονή των Χριστουγέννων, και λίκνισε στην αγκαλιά του το υποτονικό σώμα του νεογέννητου γιου του δευτερόλεπτα αφότου μια ιατρική ομάδα ξεγέννησε το μωρό με καισαρική τομή.

Μερικά λεπτά αργότερα είδε το γιο του ζωντανεύει στα χέρια του υπό την πυρετώδη προσοχή των ιατρών, και σύντομα έμαθε ότι η γυναίκα του είχε ανεξήγητα έρθει πίσω στη ζωή.

“Τα πόδια μου έφυγαν από κάτω μου,” είπε ο Hermanstorfer την Τρίτη. “Έχασα όλα όσα είχα στον κόσμο, και μέσα σε μιάμιση ώρα μου δόθηκαν όλα.”

Η γυναίκα του Hermanstorfer, η Tracy, υπέστη καρδιακή ανακοπή και σταμάτησε να αναπνέει κατά τη διάρκεια του τοκετού την Πέμπτη, δήλωσε η Δρ Stephanie Martin, μια ειδικός στο νοσοκομείο Memorial Hospital στο Colorado Springs, όπου οι Hermanstorfers είχαν πάει για τη γέννηση του γιου τους.

“Δεν είχε σημάδια ζωής. Ούτε καρδιοχτύπι, ούτε αρτηριακή πίεση, δεν ανέπνεε”, δήλωσε ο Μάρτιν, η οποία είχε σπεύσει στο δωμάτιό της Hermanstorfer για να βοηθήσει. “Το μωρό ήταν, ήταν βασικά υποτονικό, με πολύ αργό ρυθμό της καρδιάς.”

Μετά την θαυματουργική ανάρρωση τους, τόσο η μητέρα όσο και το μωρό, που ονομάστηκε Coltyn, φαίνονται υγιείς, χωρίς σημάδια προβλημάτων, είπε η Μάρτιν.

Είπε ότι δεν μπορεί να εξηγήσει καρδιακή ανακοπή της μητέρας ή την ανάρρωση.

“Κάναμε μια διεξοδική αξιολόγηση και δεν μπορούμε βρει τίποτα που να εξηγεί γιατί συνέβη αυτό”, είπε.

Ο Mike Hermanstorfer πιστώνει “το χέρι του Θεού.”

“Είμαστε και οι δύο πιστοί… αλλά τούτο το πράγμα εδώ πέρα, ακόμη ένας άπιστος – εσείς να μου εξηγήσετε πώς συνέβη αυτό. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση”, είπε.

Ερωτηθείσα σχετικά με θεϊκή παρέμβαση, η Martin είπε, “Όπου μπορώ να πάρω βοήθεια, θα πάρω”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε το βίντεο.

Η Tracy Hermanstorfer, 33 ετών, προετοιμαζόταν για τον τοκετό στο νοσοκομείο την Πέμπτη το πρωί και ο 37χρονος άντρας της ήταν στο πλευρό της όταν εκείνη άρχισε να αισθάνεται υπνηλία και ξάπλωσε στο κρεβάτι της.

“Σταμάτησε κυριολεκτικά να αναπνέει και η καρδιά της σταμάτησε,” είπε ο σύζυγός της. Ξέσπασε πανδαιμόνιο, καθώς γιατροί και νοσοκόμες προσπάθησαν να την συνεφέρουν με συμπιέσεις στο στήθος και ένα αναπνευστικό σωληνάριο, αλλά τίποτα δεν λειτούργησε.

“Κρατούσα το χέρι της όταν συνειδητοποιήσαμε ότι είχε φύγει,” είπε ο Hermanstorfer. “Όλη η ζωή μου ξετυλίχτηκε μεμιάς.”

Οι γιατροί του είπαν, “Θα βγάλουμε τον γιο σου τώρα. Ήμασταν σε θέση να την αναζωογονήσει και θα πάμε να λάβει γιο σου έξω,” ανακάλεσε στη μνήμη του.

Μετά την καισαρική τομή, κάποιοι από την ομάδα έτρεξαν την σύζυγό του στο χειρουργείο, ενώ οι άλλοι φρόντιζαν τον Coltyn.

“Μου τον δίνουν, είναι απόλυτα άψυχος,” είπε ο Hermanstorfer. Οι γιατροί πήγαν να δουλέψουν με τον Coltyn καθώς τον κρατούσε ο Hermanstorfer, και σύντομα άρχισε να αναπνέει.

“Η ζωή του άρχισε στα χέρια μου,” είπε ο Hermanstorfer. “Αυτό είναι ένα αίσθημα σαν κανένα άλλο. Η ζωή άρχισε πράγματι στην παλάμη του χεριού μου. ”

Η Martin είπε ότι ο σφυγμός της Tracy Hermanstorfer επέστρεψε πριν ακόμη μεταφερθεί με το καρότσι έξω από το δωμάτιο και μέσα στο χειρουργείο. Υπολογίζει ότι η Hermanstorfer δεν είχε καρδιοχτύπι για περίπου τέσσερα λεπτά.

Η Hermanstorfer θυμάται να ένιωσε υπνηλία και έκλεισε τα μάτια της στο κρεβάτι της στο νοσοκομείο, και στη συνέχεια να ξυπνάει στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Φίλοι της ρώτησαν αν είδε κάποιο φως ή αν είχε άλλες εμπειρίες που περιγράφονται από άλλους που έχουν επιζήσει μετά από επιθανάτιες εμπειρίες, αλλά δεν της συνέβη κάτι τέτοιο.

“Απλά ένιωσα σαν να κοιμόμουν,” είπε.

Όταν οι γιατροί τής είπαν ι συνέβη, “Λέω, ‘Holy Cow, ήταν τόσο κακό; Ουάου’.”

Οι Hermanstorfers  επέστρεψαν τη Δευτέρα στο σπίτι τους στο Security, λίγο έξω από το Colorado Springs, περίπου 65 μίλια νότια του Ντένβερ.

Τόσο ο Mike όσο και  ηTracy Hermanstorfer ανησυχούν ότι εκείνη μπορεί να υποτροπιάσει. Η Martin είπε ότι δεν μπορεί να προσφέρει και πολλές συμβουλές, γιατί δεν ξέρει τι προκάλεσε το αρχικό πρόβλημα.

Την Τρίτη, το ζευγάρι γιόρτασε με καθυστέρηση τα Χριστούγεννα με τον 3 ετών γιο τους Kanyen και τον 11χρονο γιο της Tracy Hermanstorfer, Austin, από τον προηγούμενο γάμο της.

Σχεδιάζει να πει στον Coltyn για τη γέννησή του, όταν αυτός θα είναι αρκετά μεγάλος για να καταλάβει.

“Θα του πω τα πάντα… ότι είναι το μωρό-θαύμα μου. Ότι είχε τα βρήκε σκούρα όταν ερχόταν σε αυτόν τον κόσμο, ότι είναι το μωρό-θαύμα μου και είναι ακόμα εδώ μαζί μας”, είπε.

Είπε ότι ο Austin ανησυχεί και είναι μπερδεμένος, αλλά η εμπειρία βελτιώνει την ήδη στενή του σχέση με τον Mike Hermanstorfer, τον πατριό του.

Ο Kanyen δεν καταλαβαίνει και πολλά, εκτός του ότι οι γιατροί έπρεπε να δουλέψουν με τη μαμά του στο νοσοκομείο, είπε. Η αντίδραση του ήταν, “Εντάξει, πήραμε το μωρό, πάμε σπίτι τώρα.”

Μετάφραση από τα αγγλικά: VatopaidiFriend

http://www.diakonima.gr/2010/01/01/mother-baby-die-in-labor-but-are-revived/