Ορθόδοξη πίστη

Αφαίρεση της ελληνικής σημαίας από τον τάφο του Τ. Παπαδόπουλου

10 Ιανουαρίου 2010

Αφαίρεση της ελληνικής σημαίας από τον τάφο του Τ. Παπαδόπουλου

Άγνωστοι αφαίρεσαν την ελληνική σημαία, η οποία κυμάτιζε μαζί με την κυπριακή, στον τάφο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

Τη σημαία εντόπισαν πίσω από το περιτοίχισμα του κοιμητηρίου δύο αστυνομικοί της προσωπικής φρουράς της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου, οι οποίοι κάθε πρωί περιποιούνται τον τάφο και ανάβουν το καντήλι.

Στη περιοχή του κοιμητηρίου, η οποία έχει αποκλεισθεί, διεξάγονται εξονυχιστικές έρευνες από άντρες της εγκληματολογικής υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας και τους ανακριτές, που εξετάζουν την υπόθεση της κλοπής, πριν από ένα μήνα, της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Το ενδεχόμενο η αφαίρεση της ελληνικής σημαίας να συνδέεται με την κλοπή της σορού του εξετάζει η αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε ότι αυτή είναι μια εκδοχή, η οποία διερευνάται στο πλαίσιο των ανακρίσεων.

Ερωτηθείς, εάν με αφορμή και το σημερινό συμβάν η Αστυνομία προσανατολίζεται σε τοποθέτηση φρουράς στον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου, απάντησε ότι αυτό έγινε μετά τη σύληση.

Όπως επεσήμανε είχε τοποθετηθεί φρουρά στο κοιμητήριο, η οποία διατηρήθηκε για αρκετό χρονικό διάστημα και τώρα διεξάγονται συχνές περιπολίες.

Μετά το νέο συμβάν, πρόσθεσε, στο πλαίσιο των περιπολιών θα λαμβάνονται τα μέτρα, τα οποία η αστυνομία κρίνει ότι είναι αποτελεσματικά.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: http://www.politis-gr.com/?p=288